MaKo
Grāmatas, kas jāizlasa. 
17.-Jul-2015 11:32 am
Aizpildīju testu no 1000 grāmatām, kuras it kā jāizlasa visiem. Nu, vismaz tā domā Guardian. Es pat īsti nezinu, kas tas Guardian ir - izdevniecība, žurnāls, ziņu aģentūra?
Rezultāts smieklīgi zems - 128 no 1000. Pie kam jāatzīstas, ka no tām 128 vairākas grāmatas likās garlaicīgas, piemēram, Kafkas darbi. Un arī atlases princips nav īsti skaidrs - piem. dažs rakstnieks ar 2-3 darbiem pārstāvēts (Konan-Doils), daža sarakstīto šedervu blāķis vienā ķeksītī ietilpst (Pratčets). Un daudz, daudz labas literatūras vispār nav pārstāvētas.

[OFT]... uh, kas par vētru ārā....
Comments 
17.-Jul-2015 04:43 pm
Miegs sāka nākt, vairs grāmata (protams, sarakstā neesoša) nespēja mani noturēt nomodā, tad nu izpildīju. Sapratu, ka man ir netradicionāla gaume, esmu lasījusi tikai 59 :D Tiesa, ir iespējams, ka pat līdz 10 grāmatām es tomēr esmu lasījusi, jo senāk daudz lasīju tulkojumus un par dažām es šaubījos - tas ir tas, ko es domāju, vai nav...
Bet izvēle jocīga, tiešām. Arī no rakstniekiem, ko lasu, šeit likās ieliktas ne pašas labākās grāmatas. Taču tas nav domāts latviešu lasītājam, un vispār ir tiešām anglocentrisks saraksts.
This page was loaded Maijs 1. 2024, 9:10 am GMT.