magda ([info]magda) rakstīja,
@ 2005-03-17 23:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Atkal dejoju. Tikai bez spoguļa. Bet pie loga. Kad ārā tumšs, bet istabā gaisma. Un visādas atmiņas un smaržas. Un domas.
Ar riteni katru vakaru. Uzreiz pēc darba. Uzmet tikai riteņbikses. Ceļusargus. Botiņas.Tkreklu. Un prom. Pa mežu. Pa purvu. Par Rīga-Jelgavas šoseju. Pa kaut kādiem tiltiem. Pa vecu rūpnīcu teritorijām. Pa margrietu pļavām. Tad uz Bauskas - Rīgas šoseju. Tad pa Jelgavas ielu. Tā es iepazinos ar Zkalnu. Un Tkalnu mazliet. Un Ākalnu. Tur arī savas asinis atstāju. Uz trotuāra. Bet kam negadās. Tad parasti ap pusnakti vai nedaudz pēc mājās. Velis uz pleca un augšā. Uz piekto stāvu. Pa kāpnēm.
-Kāpēc ar liftu nebraucat?
- Hm.Nepatīk.

Un tad istabā. Nost ceļu sargus. Vaļā logu. Atlaist matus. Un uz galvas. Pastāvēt uz galvas kādu brīdi. Vai dejot.
Un tad vannā. Un tad agri no rīta celties. Un skriet. Pa aizmigušo Zkalnu. Gar mežu. Tad ātra rīta duša. Mikriņā. Un uz darbu. A citreiz ar riteni uz darbu. Kad nav nekādas svarīgas tikšanās. Kad var šā tā. Ar papūrušākiem matiem.

Un ja nu gadās dienas, kad pērkons ar zibeni. Tad dejot. Pie spoguļa. Tad, kad vairs nav spēka. Tad viss klusu. Grāmata. Un klusi. Aizpeldēt citā pasaulē. Pacel acis. Un saule jau spīž.

Vai atkal vēlu mājās braucot. Sasmaidies ar cilvēkiem trolejbusā. Un izdomājat tad kopīgi, ka šonakt nevajag gulēt. Ka var vīnu dzert. Un pofig, ka rīt uz darbu. Visu nakti vīnu dzert. Un kafiju. Un koncertu ierakstus skatīties. Pret rītu pārskriet mājās. Iztīrīt zobus.

Vai no rīta pamosties. Un braukt uz jūru. Un kāpu otrā pusē. Plikiņam smiltīs gulēt. Un vakarā Berga bazārā sēdēt uz soliņa un pētīt debesis. Jo paiet vairs nav spēka.

Vai aizsēdēties darbā un nokavēt pēdējo trolejbusu un zvanīt draugam. Sveiks. Drīkst pie tevis šonakt?
Tūlīt atnākšu tev pakaļ.
Un tad līdz rītam skatīties no ineta nokačātas filmas. Aizmigt mīkstā smaržīgā dīvānā. Ar ciemiņu zobbirsti tīrīt zobus no rīta. Un ejot ārā no mājas sataustīt kabatā akmeņus. No kalniem atvestus.

Saule riet. Riet. Un lec. Un atkal riet. Un dienas pilnas. Pilnas. Pilnas.

Ne nostaļģija. Bet drīzāk - kukaiņi pamodušies. Mani kukaiņi augšā, augšā.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?