maga - [entries|archive|friends|userinfo]
maga

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Apr. 18th, 2020|08:28 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Sakiet, vai es jau visu esmu nokavējusi, lai kaut ko ēdamu sētu vai stādītu uz palodzes? Nekad neko neesmu mēģinājusi, lai arī vairākus gadus jau prātoju. Kas būtu tā vērts, ja vietas pamaz? (Ēst gatavojam regulāri.)
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]klusais_okeans
Date:April 18th, 2020 - 08:41 pm
(Link)
par vēlu nav, tā kā saules bijis maz, tad man martā stādītais tāpat slikti auga. Par vērts nezinu, es ieteiktu mēģināt visu pēc kārtas un skatīties, kuri labāk padodas attiecīgajā vietā un ar attiecīgajiem "pirkstiņiem"
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:April 18th, 2020 - 09:21 pm
(Link)
To, kas garšo un ko visbiežāk ēd. Diezgan vienkārši ir ar maurlokiem, pētersīļi, selerijas labi dīgst un aug, silto zemju augi kā paveicas - cik silts un gaišs, man dzīvoklī dilles un baziliks vnk nesanāk, sīksīpoli ir diezgan foršs variants. Redīsi, rukola, spināti, šie visi gan pārāk lielā karstumā uzreiz aiziet ziedos, bet tad var likt uz grīdas ja nav pavisam tumšs. Pag.gad man izauga keils, nejauši nokaltēju. Burkāniem gaismu nevajag daudz. Var jau mēģināt ar dīgstiem, tiem der arī ne ļoti gaišs. Un vispār ja mērķis nav baigā raža, ir vērts eksperimentēt, galvenais lai tev šis sagādā prieku, nav tāda nepareizi
From:[info]sermuliitis
Date:April 18th, 2020 - 10:35 pm
(Link)
Galīgi nav par vēlu. Sīpoliem es ieteiktu pirms stādīšanas pašu galiņu (to, no kura loki aug) nogriezt, tad loki smuki aug. Un, ja ir nopirkts salāts podiņā, tad lapas var apēst un atlikumu iestādīt lielākā podiņā. Izaug lieliski jauna raža. Es tādus podiņsalātus sastādu siltumnīcā, aug griezdamies, un man tagad arī uz palodzes divi tādi aug. Turklāt nav ar sēšanu jācimperlējas.
O, un selerijas arī labi aug. Tās var iesēt, vai dabūt kādu sakņu vai kātu seleriju, ko apsakņot. Es gan pēdējo pārlaistīju un tā aizgāja uz Ēdenes dārziem. Bet iepriekšējā gan labi auga.
From:[info]formica
Date:April 18th, 2020 - 11:53 pm
(Link)
Rukola, bietes, majoraans, timiaans, piparmeetras, baziliks, cigorinji (radicchio), sinepes, fenhelis
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:April 19th, 2020 - 06:55 am
(Link)
Uz palodzes izaugs apjoms, no kura kulinārijā jēgas maz (1-2 reizēm), bet kā aktivitāte - forša un, nē, nav par vēlu. Man patīk koriandrs - aug ātri, daudz un izturīgi. Baziliks nesanāk ne sitams.
From:[info]hessin
Date:April 19th, 2020 - 01:11 pm
(Link)
Ja vietas pamaz, tad to, kur no viena poda daudz ražas sanāk, piemēram, čili pipari vai garšaugi.

Var nopirkt baziliku podiņā pārtikas veikalā un pārstādīt lielākā - baziliks izaugs daudz lielāks nekā atstājot veikala podiņā.

Dillēm parasti vajag dziļus, dziļus podus, tāpēc nīkuļo.