A ([info]klusums) rakstīja,
Un diez vai jebkad pienāks diena, kad visa pasaule ēdīs tikai lokāli audzēto, turklāt vēl bio, bet vistas laimīgas pagalmos graudiņus lasīs.

Receptes - tieši tik pat cik parastās receptēs. Nezinu nevienu veģetārieti, kurš izvairītos no vietēji audzētā un ēstu tikai soju/banānus/avokādo. Importa ēšana nekādā veidā nav veģetāriešu iezīme. Kamōn! Tu taču zini, kas ir veģetārieši? Latvijā it kā dārzeņus neaudzētu!

Par veģetārismu man ir daudz ko teikt. Ētiskums, resursu izlietojums, ietekme uz vidi. Iztiksim. Bet viena no svarīgākajām iezīmēm man liekas "zemāku" būtņu novērtēšana par līdztiesīgām. Un ar milzīgu ignoranci nerespektējot citu būtņu līdztiesību, ir daudz, daudz nepatīkama pasaulē sadarīts. Vispirms atcēla vergturību, tad sievietes kļuva līdztiesīgas, kāpēc lai nākamie nebūtu dzīvnieki? Jo tas, ka bagāts, baltais vīrietis no augsti attīstītajām valstīm ir radības kronis, kurš var izmantot "zemākos" kā grib, jo var to atļauties... absurds. Un veģetārisms principā ir par to - kāpēc nokaut/izmantot, ja to var nedarīt?

Es nesaku, ka tāpēc nevajag lokal bio eko šmeko. Tie jau viens otru nenoliedz. Es saku, ka abas šīs idejas ir vienā līmenī uz pasaules "glābšanu".


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?