Mīļās muļķībiņas -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Ierakstīt jaunumus
Komentu Liste
Manējie
Kopienas
Sindicētie
TAGI
Labot pēdējos ierakstus
Iestatījumi

Augusts 18., 2007


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
00:23
Šodien ar vīru izrāvāmies pāris stundu divatā no mājas.

Mazo atstājām pie manas mammas. Viņiem, protams, nekādu problēmu nebija - ar manu priekšzīmīgo puisīti 8) Kārtīgi pagulēja, kārtīgi paēda, kārtīgi paspēlējās, kārtīgi "iesvētīja" mammas džemperi :D

Mēs ar vīru aizgājām uz filmu "Fracture". Nu tik labs gabals! Gaumīgs un interesants trilleris. Naufas jau tāpat nav un tagad līdz pirmdienai vispār nebūs, bet bij vērts drusku iziet ārpus mājas, paskatīties, kas centrā notiek, un kādu labu filmu noskatīties. Man viss patika. Sajutos drusku brīva, vismaz uz brīdi.

Uz tādiem īstiem randiņiem mēs tā īsti nekad neesam gājuši. Tas posms izpalika, jo viņš gandrīz uzreiz sāka nākt un dzīvoties pie manis, un tad jau labāk pasēdēt omulīgi mājā pačubināties, nekā iet uz soliņa parkā to pašu visu darīt. Kaut kā tā.
Bet tagad trūkst tās romantikas, to piedzīvojumu, naksnīgās pastaigas un čubināšanos pieturā, satikšanās prieka un atvadu bučiņas, un "labunakti" īsziņas. Nekā tāda nava tagad. Un kā lai pierunā vīru uzaicināt mani uz randiņu arī tagad, ja visa nauda pie manis, un to pašu nedrīkst izšķiest tādiem "niekiem"...?

Mājās nākot, bij jāieiet veikalā nopirkt bērna ēdienu. Ieeju Maximā Āgenskalnā, skatos pēkšņi - priekšā rati un tajos mans bērns guļ!! :D Nē, nevar būt - mans dzeltenais paladziņš, mans zilais krekliņš, bēbis arī tādu pašu apaļu ģīmīti, bet kājās viņam jocīgas bikšeles - es takš tā nekad neģērbju! Paskatos vēl un ieraugu, nu tomēr ir mans bērns, pie tam sajūsmā mani redzot, bet ko viņš te dara?! :D
Protams, visas šīs domas caur prātu izskrēja sekundes simtdaļā, jo uzreiz jau daleca, ka mamma ar Ādamu arī atnākusi uz šo pašu veikalu. Turpat jau viņa bija, tikai man muguru uzgriezusi :) Atnākusi omei sapirkt produktus. Kopā izstaigājām vēl visu veikalu, tād gājām visi mājās. Heh, uzvilkusi Ādamukam kaut kādas jaunas bikšeles ar gumiju, izskatās vēl lielāks puiks, nekā viņš jau tagad izskatās, pat ar mazbēbīšrāpulīti mugurā! :D
Tags:

(11 teica | saki)

Comments:


[User Picture]
From:[info]heartstripper
Date:18. Augusts 2007 - 01:00
(Link)
Ai, izaugs Tev viņš viens-div`, i acis nepaspēsi samirkšķināt ;))) Tiešām tie bērni kā sēnes aug, un laiks skrien nepielūdzams..
[Ko Tu Āgensk.pērc bebim, nesen skatījos, ka tur visi maisījumi tikai ar pienu, vienīgi daži biezeņi un sulas oki - bez cukura un konservantiem ;)]
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:18. Augusts 2007 - 10:28
(Link)
Es pērku Nestle NAN H.A. maisījumu, tas ir tieši bez glutēna un piemērots bērniem, kam var būt alerģija pret govs piena olbaltumu. Maita, vēl dārgāks vakar palika. Par 15 santīmiem!!! Bija 2.99, tagad 3.14! Tas vienmēr tiek izpirkts, un nu izdomāja, re, uz kā uzvārīties veikalam! Tik dusmīga biju vakar. Un vēl lielāka škrobe, ka pati nevaru barot.

Sājumā devu parasto Similac, bet no tā, izrādījās, tās mazās sarkanās pumpiņas bēbim bija. Tagad viss jau sen kārtībā.

Biezeņus es tikai dažus Bebevita pirku, ābolu, persiku, burkānu un banānu, tos primitīvākos.
Bet mājās atklāju, ka foršāk ir samīcītu kartupeli, puķkāpostu, mīkstu burkānu dot! :D Domāju tvaicētu ābolīti šodien iedot. Vislabāk un vieglāk kartupelis iet iekšā 8) Un nepaliek visa apkārtne oranža! :DD
[User Picture]
From:[info]heartstripper
Date:18. Augusts 2007 - 14:35
(Link)
Pag, cik tad Tavam puisim jau ir, ka dod dārzeņus? Gribi teikt, ka būs jau pusgads pagājis? :o] :)))

Mja, es ar` cenšos iepirkt eko dārzeņus un taisu, kad ir spēks un vēlme. Šodien 1.x arī gaļu mēģināšu pati. Tās mazās porcijas prasa lielu pacietību un laiciņu arī :)
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:20. Augusts 2007 - 00:34
(Link)
Njū.... 5 mēneši jau ira...

Vispār jau spriedu - ja jau tās burciņas ar dārzeņiem pat no 4 mēn. vecuma tipa var dot jau, tad kāpēc es pati nevarētu mēģināt kaut ko iedot...
Skatījos, ka viņš tos dārzeņus pašspiestos normāli panes, drusku tik vēders mīkstāks un... gaišāks. Un pediatre arī teica, ka drīkstu jau. Tikai viņš īsti nemāk norīt - mēģina no karotītes sūkt :D
Biežāk tomēr iedodu tos mazos desertiņus, dienas vidū.

Godīgi sakot, tā barošana man ir tumšākā bilde no visām. Vados pēc kā vien iespējams - ārstiem, grāmatām, padomiem - tāpat drusku bardaks sanāk... Visur tās "programmas" drusku atšķiras... Tagad it kā jāsāk vēl vienu ēdienreizi aizstāt ar kaut ko citu - ar putru pusdienās... Bet kad tad tos dārzeņus dot, kad augļus? Pēc mēnešiem trijiem sākšu dot gaļu - tad kurā brīdī to dot, ja pa dienu jau putra būs...? Eh, biezputra man pašai galvā! :/
Skatos jau, kā viņš grib, ko viņš grib un cik daudz, un - galvenais - ko drīkst un ko ne. Tiktāl viņš vislaik jūtas labi. Tad nu es pārmērīgi nestresoju, jo nekas traks jau nav noticis... Pamazām iemācīšos, kas un kā.
[User Picture]
From:[info]heartstripper
Date:20. Augusts 2007 - 01:01
(Link)
Es jau, protams, neesmu pediatrs, tomēr.. Nesabojā mazam puncīti.. :) Dārzeņus labāk sautēt, nevis vārīt, uz ūdens. Un, kad mīci kopā, vislabāk jau blenderēt, lai neaizrijas, pieliet klāt arī to ūdentiņu, kurā sautēts, vai pieniņu, jo tad šķidrāka masa. Mans uz 10 mēn. joprojām nevar norīt neko biezāku, nekādus gabaliņus, uzreiz aizrijas.
Mums tagad tāds režīms - no rīta augļu biezenis, pusdienās ap 2 dārzeņi+tagad gaļa jau kādu mēnesi, pēcpusdienā ap 4-5 sula, vakarā putra, vasarā ar svaigām ogām.

Nu jā, uz tām burkām visādi brīnumi, kaut kādi biezeņi ar biezpienu jau no pusgada.. To var mierīgi neņem vērā :)
Un līdz gadam nevienu ēdienreizi jau nu tā kā nevajadzētu gan aizstāt.. :) Kā paēd kādu biezenīti, tā pieniņu padzerties.
Man jau vispār liekas, ka uz 5 mēneši viņš jau tik maziņš vēl, Tev vajadzētu max dienā 2x ko dot bez piena, piem., auglu suliņu un tad arī biezenīti, vai, ja esi sākusi dot, dārzeņu biezenīti.
Bet putru gan vai nu no rīta vai vakarā - vai tad Tu putru ēd pusdienās? ;))

Nezinu, kā Tu, bet es ar to piebarošanu vadījos pēc konkrētas shēmas - ko un cik daudz kad dot. Vispirms suliņas, tad pēc mēneša augļu biezeņi, tad - dārzeņu biezeņi, tad - gaļa, tad - putra. Un viss pamazām nāk klāt, mainās apjoms, arī produkti ik pēc nedēļas jauni, lai pēcāk zina, ja ir, no kā alerģija.

Bet nepārproti, katra mamma jau pati vislabāk zina, kas viņas mīlulītim ir vislabākais!!! ;))))))))
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:21. Augusts 2007 - 12:20
(Link)
Njā, nu uz to pašu pusi es arī domāju... Tik neiedomājos, ka tie burciņbiezeņi melīgi ir... :/

Par tiem dārzeņiem apdomājos un nedodu tagad īsti. Nu, dažas reizes tik sanāca. Iemācīšu vispirms labāk kārtīgi ēst tos augļu biezenīšus. Un ķosē iekšā jau visu maziņo burciņu. Jā, un pienu tad pa virsu gan. Pavisam vēl nenomainīju ēdienreizi uz augļiem vien. Un no tās vienas burciņas tāpat nepaēdīs!

Domāju kaut kad drīz sākt putru un rītiem. Tikai sanāk mums tā, ka viņš deviņos paēd pienu un desmitos vēl aizmieg līdz 12, tad dodu nākošo porciju. Domāju tad tajā brīdī to putru dot, jo pēc tam vairākas stundas tusē augšā un ņemās. Parasti drīz pēc tam arī vingrošana, uz to vajadzētu to lielo spēku. A pašlaik sanāk vienkārši - pusdeviņos viņš saknosās, es pamostos, pusaizmigusi uztaisu pudelīti, pabaroju, ieēdu pati kaut ko, aizmidzinu mazo, un guļam nost vēl tālāk.
Vislaik jau tā nebūs, sāks jau citādāku ritmu droši vien, un mainīsies tie ēšanas laiki un beižums. Bet nu grūti man saprast, ko īsti kurā brīdī, lai viss pareizi būtu, jo viņš ir tik liels
[User Picture]
From:[info]heartstripper
Date:21. Augusts 2007 - 13:27
(Link)
Man liekas, ka visa burciņa gan uzreiz ir par daudz tik mazam. Patiesībā vienā ēdienreizē tagad Tev būtu jādod ~ 6 tējkarotes, tb, tā burciņa sanāk vismaz uz 2 reizēm. Jo, kad paēd biezenīti, pēcāk jādod vēl pieniņš padzerties :)
Puikam tagad jau vēl bieži jāēd, lai nav tā, ka ēd retāk, bet daudz, varbūt tāpēc tas svars arī tik liels nācis klāt.
Es varu pastāsstīt, ka sāku piebarot 4,5 mēnešos un uz 5 mēn.mans ēda vēl tikai suliņu, 30ml no rīta :) Un uz 5,5 sāku klāt dot augļu biezenīti, ko nedēļas laikā pieaudzēju līdz tām 6 karotēm. To devu no rīta, bet sula bija pēcpusdienā. Jo tā jau arī ir kā ēdienreize.
Un svars manam jau arī priekš sava vecuma bija grandiozs, uz 5 mēn. 8600kg.
[info]karalienes puika tagad uz 10 mēnešiem sver pāri par 9,5 kg un tas priekš tāda vecuma ir ļoti ok. Nezinu, cik manam tagad precīzi, rīt svērs, bet pāri 11kg jau būs noteikti, un tas ir daudz.. Bet tā viņš man no pirmajiem mēnešiem strauji pieņēmās, kad vēl tikai ar pienu baroju, tāds viņš man audzelīgs ir ;)))

Vispār Tev vajadzētu labu pediatru, ja Tavs ģim.ārsts nav pediatrs. Citādi ar tām barošanām var iebraukt auzās.. Man tāds viens zināms, superais onka, tepat Āgensk., bet maksā vizīte labas naudas, un Tev tagad tādas nav :(
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:22. Augusts 2007 - 18:15
(Link)
Es ļoti sekoju līdzi, dodot to maisījumu, lai nebūtu par daudz, lai nepaliktu bēbis tukls. Gandrīz katru mēnesi pie savas ārstītes ejam, un vienmēr pajautāju, kā viņai liekas, vai viņš nav nobarojies lieki. Bet nav! Jo 4,3 kg viņš man piedzima, un ar katru mēnesi pa kilogramam klāt, tieši tā, kā jābūt! Nebij jau precīzi 10, bija 9,6, es tikai noapaļoju... Bet laikam tomēr būtiski ir grami, tagad saprotu 8)
Arī fizioterapeitēm abām biju stāstījusi, ka ar maisījumu baroju, ne krūti, un kā viņām izskatās - vai ir viņš jau resns vai nē? Nē, nav, jo viņš tāpat ir vienkārši liels. Nekādu lieku kroku, tauku viņam nav, nav arī tusnīgs vai pasīvs. Ņemas ļoti aktīvi ;) Šodien pat bijām Vaivaru filiālē, un teica, ka varam kādu laiku nenākt, jo viņam viss ir pilnīgā kārībā un vienkārši jāattīstās pēc savas iesāktās programmas :)

Es tā iesāku ar tām burciņām, pa pusītei, bet šodien izēda veselu maziņo, un devu pienu pa virsu. Tā kā viņš ir lielāks, nekā citi bērni tajā vecumā, tad to maisījumu dodu par 20 ml vairāk vienā reizē, nekā uz kastītes teikts. Ārste saka, ka tas ir labi un normāli, tikai vairāk gan ne. Un pamazām jau sanāk to pienu mazāk dot, kad tie augļu biezeņi iesākti. Un karstumā tagad viņš arī īsti negrib daudz ēst siltu pienu, labāk remdenu ūdenīti svempj iekšā :)

Es vēl atcerējos, ka fizioterapeite teica, ka viņš tagad uz 8 mēn. izskatās, ar savām garām rokām, kājām un lielo galvu, un līdz īstajiem 8 mēnešiem viņš lielāks neaugšot vairs, tikai kustīgāks paliks. Viss augšanas spēks tikšot zobiem izlietots :D Tā arī izskatās, jo arvien nemierīgāk pa muti ar rokām ņemas. Traki, ka tik ātri jau zobi nāktu
[User Picture]
From:[info]heartstripper
Date:22. Augusts 2007 - 19:00
(Link)
Izrādās, Tu ej pie fizioterapeita turpat, kur mēs ;))
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:21. Augusts 2007 - 12:13
(Link)
Klau, vai Tu Āgenskalnā mēdz bieži iegriezties? I mean, vai brauc ar mašīnu, vai ar ratiņiem pastaigājies?
[User Picture]
From:[info]heartstripper
Date:21. Augusts 2007 - 13:19
(Link)
Bieži nemēdzu, bet reizēm, kad vajadzība pēc lielākiem pirkumiem :) Dažreiz ar ratiem, dažreiz ar auto.

> Go to Top
Sviesta Ciba