Mīļās muļķībiņas - Stulbie bērnudārzi....

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Ierakstīt jaunumus
Komentu Liste
Manējie
Kopienas
Sindicētie
TAGI
Labot pēdējos ierakstus
Iestatījumi

Maijs 31., 2007


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:30 - Stulbie bērnudārzi....
Nu bāc, neko nesaprotu! Kas man tagad jādara... Pats pēdējais moments ir klāt, nu nočammājos!!! Neiedomājos, ka viss tik sarežģīti būs, stulbā naivā zose es!
Tā "Ieviņa" līdz 12.00 šodien apmeklētājus pieņem. Un tur nav, kur atstāt ratus! Bet man nav, kur atstāt maziņo!! Vīrs guļ un nav pamodināms, mamma nav sazvanāma!

Es nesaprotu, ko man darīt, uz kuriem dārziņiem iet! To ir 21 gabals! Kā citi vecāki dara, nu kā lai es zinu? Kā ir pareizi? Kā ir visviltīgāk? Kā visizdevīgāk? Visapkārt dzirdu tikai to, ka neviens nekad nekur netiek! Kas tad ir tie izredzētie, kādā veidā viņiem izdevās? Cik vispār vietu ir vienā grupiņā?

Kāda jēga stāvēt rindā aiz 80 pieteiktiem bērniem līdz pašam 2010. gadam? Vai visi tie 50-60 bērni tur ir pieteikti tikai pabalsta dēļ, ja jau skaidrs, ka vieta nebūs?! Vai tad vispār ir nozīme, kurā bērnudārzā bērns pieteikts?!

Man iekšā viss vārās. Pirmkārt, dusmas uz sevi, ka negāju uzreiz pēc bēbja dzimšanas viņu pieteikt. Visi skrien uzreiz, a es tā kā aita. Nezinu, ko es domāju... Otrkārt, vīram ir vēl mazāka sajēga par to visu, un viņš ir dusmīgs, ka es viņu šitās dienas tramdu, ka jāiet, jāiet, jāskriennn!!! Viņš saka - ko, vēl jau ir laiks... Bet ka es saku - nu nav laika vairs, mēs JAU kavējam to pieteikšanu! Es varu aiziet viena, bet kas mazo pieskatīs?! A vīrs guļ!!

Man ir dusmas uz savu neizdarību un dusmas uz šito stulbo sistēmu, ka pietrūkst vietu bērnudārzos un ka ir šitāds stress. Bļin, nu tik debīla diena šodien! Un vispār viss ir debīls un stulbs šodien!!!!!!!!!!!

(10 teica | saki)

Comments:


[User Picture]
From:[info]_alison_
Date:31. Maijs 2007 - 10:48
(Link)
varbūt šis Tev noderēs? http://www.riga.lv/BRP/Default.aspx
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:31. Maijs 2007 - 11:27
(Link)
Tur jau ar skatījos... Mati ceļas stāvus
[User Picture]
From:[info]phoenix
Date:31. Maijs 2007 - 15:00
(Link)
Kā gāja?

//silīts grupiņā (1.5g) ir 10 vietas vidēji. no 3 g vecuma attiecīgi vairāk, cik tieši - nezinu. Nevar tikt, jo bērnu dārzi pārmaiņu laikos tika nojaukti vai pārveidoti citu iestāžu vajadzībām, taču bērni joprojām dzimst... Tāpēc uz vienu vietu ir milzīga rinda. Pirmie tiek iekšā tie bērni, kuriem attiecīgajā b/d jau iet māsa/brālis, vai kuriem vecāki ir audzinātāji vai pedagogi. Un šādi berni arī nokomplektē to grupiņu. parastie cilvēkbērni apliek aiz strīpas...
Bērns tagda ir jaŗeģistrē rindā uzreiz kā piedzimst, citādi jau var būt pa vēlu. paveicas tiem, kuri piedzismt gada sākumā, bet izredžu vispār nav tikt b/d ātrāk kā 5g vecumā tiem, kas piedzimst gada beigās :D
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:1. Jūnijs 2007 - 11:41
(Link)
Jū, šito visu es vakar arī uzzināju. Tagad man kaut kāds skaidrinieks ir.
Starp citu, 5-gadīgie neiet vis dārziņā vairs, bet obligātajā sagatavošanā skolai, un tāda vieta tikšot ierādīta katram...
[User Picture]
From:[info]phoenix
Date:1. Jūnijs 2007 - 12:18
(Link)
'Starp citu, 5-gadīgie neiet vis dārziņā vairs, bet obligātajā sagatavošanā skolai, un tāda vieta tikšot ierādīta katram...'
tas tik runa'jot. dzīV'
[User Picture]
From:[info]phoenix
Date:1. Jūnijs 2007 - 12:19
(Link)
tas tik tā runājot. dzīvē tā pat nākas karot par to vietu. likumā noteitks, ka vieta būs, bet dzīvē var būt pamatīgs stress, lai dabūtu un beigās, ja nav laicīgi iestājušies rindā, tā vieta var būt pilsētas otrā galā baigā čuhņā... + visi tevi zilamājuši, ka neesi laicīgipar to sācis domāt. Ptfu, stulbi ka to b/d tik maz
[User Picture]
From:[info]phoenix
Date:31. Maijs 2007 - 15:01
(Link)
ā, un iet vari uz jebkuru dārziņu. kur pašai labāk tīk. visalbāk pieraskties vairaķos :D tādējādi arī rodas māsklīgi tās rindas lielākas, nekā ir patiesībā, bte šajos laikso, jādomā katram par sevi vispirms.
From:[info]lapsa123
Date:31. Maijs 2007 - 22:00
(Link)
nav jau nekādu termiņu, lai maziņo pieteiktu, vnk ir rindas, tie mazuļi kas dzimst janvārī un būs pieteikušies jau būs rindas sākumā.

pastaigā gan b/d apej apkārt ar mazo, pavēro audzinātājas, kā ņemas ar bērniem, paskaties vai vārtiņi ir slēdzami(vai b/d vispār ir žogs), vai durvīm ir koda atslēgas, pavēro gaisotni, kad mazie ir ārā vai nav atstāti novārtā un audzinātājas nečupojas savā kompānijā, paskaties uz b/d logiem, kas tur karājas, vienvārdsakot apskaties visu ko vari apskatīt no ārpuses, un paskaties vai Tevi tur ievēro, respektīvi kā audzinātājas reaģē uz svešiniekiem(liekas nemanot vai tomēr pievērš uzmanību)

un tad izvēlies!!!

piesaki pat ja ir rinda, protams jo īsāka, jo labāk...
grupiņā Rīgā ņem 15-17 siļgrupiņas bērniņus. bērnudārznieki laikam bija kripatu vairāk.
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:1. Jūnijs 2007 - 11:43
(Link)
Jā, apmēram tā arī domāju darīt. Noskaidroju, kādos laikos var tikties ar pašu vadītāju, pirmdien atsākšu sirojumus pa rajona bērnudārziem un silītēm. Dažas tepat Āgenskalnā, Ziepniekkalnā, Torņkalnā ir. Es tik nezinu, vai gribu silītē mazo vest, bet moš vajag...
From:[info]lapsa123
Date:1. Jūnijs 2007 - 14:18
(Link)
savā ziņā labāk laist trīsgadnieku, mazāk slimos un būs drošāks, bet no otras puses bērnam sabiedrība un kompānija arī ir vajadzīga, tie bērni kas līdz 5 sēd mājās tādi mājas bailīgi minkas paliek.

vislabāk jau ir vest mazo uz bēbju skoliņu, un palaist ar trīs b/d, ja ir tādas iespējas, jo tās finanses, tās finanses ne vienmēr to ļauj.

man viens ir no trim gājis, otrs no siļukiem, māšuks ies no siļukiem. :)

> Go to Top
Sviesta Ciba