Mīļās muļķībiņas - Par vecumu

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Ierakstīt jaunumus
Komentu Liste
Manējie
Kopienas
Sindicētie
TAGI
Labot pēdējos ierakstus
Iestatījumi

Decembris 30., 2005


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
18:22 - Par vecumu
Jaunu pateikšu tikai to, ka es jau sen, sen esmu izlēmusi, ka neviens cilvēks manās acīs ar gadu skaitu vien papildus cieņu nav izpelnījies.

Vecāks cilvēks vienkārši ir senāk piedzimis un ilgāk dzīvojis, un redzējis vairāk.
Bet tas jau nenozīmē, ka viņš ir izmantojis visas iespējas, kas viņam bijušas, mācīties no savām kļūdām, izdarīt kaut ko riktīgi labu un pilnveidot sevi tā, lai varētu būt par skolotāju un mācīt dzīvot tos, kuri ir jaunāki un tikt cienīts tikai tāpēc, "vecākus cilvēkus jāciena".

Vecums NAV NEKAS.

Es pazīstu tāāādu lērumu cilvēku, kas savos 40, 50, 60, 70 un vairāk, nav pa visu savu garo, pieredzējušo dzīvi iemācījušies tādu nieku kā godīgumu, nav attīstījuši savu sirds gudrību, nu vienkārši nekļūst "mature", tas tāds labs vārds iekš Eng, vienkārši nav PIERĀDĪJUŠI, ka ir cienīgi būt cienījami, tā sacīt jāsaka!

Un pazīstu pietiekoši daudz jaunus, svaigus prātus, ap 19, 18, 16 vai pat 9 gadiem, kas ir vai nu cītīgi mācījušies vai arī piedzīvojuši tāāādu dzīves skolu, ko citi savos 90 nav piedzīvojuši, un jau paspējuši tik daudz iemācīties un saprast un izanalizēt un pielietot šo pieredzi, ka spēju vien brīnīties pati! Lūk, ko es cienu!

Tas varbūt pat bezkaunīgi izklausās, bet es nezinu, kāpēc ir pierasts vecākus nepazīstamus cilvēkus uzrunāt uz "jūs". Ar nepazīstamiem vēl saprotu, jā, jo takš vēl nav zināms, vai viņi ir cienījami vai nē, tāpēc defaultā jāsaka "jūs", pieklājības pēc. Bet man liekas nepareizi, ka man uz "jūs" jāuzrunā visādus vecus kretīnus. Bet sabiedrība nesapratīs, ja sākšu viņus vārdos saukt ;/ Debīlisms tajā sabiedrības modelī, sistēmā, stereotipā, whatever.

Cieņu cilvēks manā skatījumā ir pelnījis, ja PATI es atzīstu, ka ir pelnījis. Par to pašu sirdsgudrību, par atjautību dažādās dzīves situācijās; ja nav iedomīgs, augstprātīgs par savu vecumu vien, nesprediķo un nemāca dzīvot pēc savas zināšanas. Ko man vaidzēs no viņu pieredzes, to palūgšu, vot!
Katram jādzīvo pilnīgi savu, individuālu dzīvi, nav jāizgudro divritenis no jauna, protams, bet anyway visiem jāizdzīvo pašiem savas kļūdas.

Mani uz šīm domām uzvedināja mana ome. Viņai tik šausmīgi daudzās jomās nav taisnība, tik daudz ko viņa nezin no mūsdienu dzīves un atsakās uzzināt (tas ir galvenais, ko nevaru ciest - stūrgalvība), bet viņa vislaik uzsver, ka "es takš esmu vecāka, ja, es tomēr labāk zinu". Atvainojiet - bušits. Visu cieņu viņai, ka uzaudzināj manu mammu un bērnībā arī mani, paldies par sirds siltumu, rūpēm un atbalstu, bet viņas vecums man nenozīmē pilnīgi neko.
Visu nosaka cilvēka paša izvēle, kam būt.
Tags: , ,

(11 teica | saki)

Comments:


From:[info]
Date:30. Decembris 2005 - 18:41
(Link)
ēē.. tev laikam darbā šodien īpaši daudz cilvēki nezvana, vai ne? ;))
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:30. Decembris 2005 - 18:44
(Link)
Ēm... Jā ;))
From:[info]
Date:30. Decembris 2005 - 18:45
(Link)
var redzēt ;ppp
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:30. Decembris 2005 - 18:46
(Link)
Patiesībā, es vienkārši ļoti, ļoti ātri rakstu 8))) Tāpēc daudz var paspēt ;D
From:[info]
Date:30. Decembris 2005 - 18:50
(Link)
nu bet baigās filozofijas tev nāk ārā! lai to uzrakstītu pirms tam ir vareni jāpadomā! :)
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:30. Decembris 2005 - 18:54
(Link)
Es ilgi domāju un tad fiksi uzrakstu! 8))
From:[info]
Date:30. Decembris 2005 - 18:51
(Link)
ne pa tēmu, bet re ku ir! :


http://klab.lv/~nenormaaliigaa/73530.html
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:30. Decembris 2005 - 19:48
(Link)
Par Jūsošanu.

Tas ir viens no nerakstītajiem sabiedrības likumiem, kas ļauj sabiedrībai mierīgāk sadzīvot savā starpā. Tu kādu nejauši neaizvainosi ar savu "Tu" (jo neviens negrib acīs pateiktu 'es tevi necienu) un tev nebūs jāmocās sirdsapziņas pārdomās par "Tu" vai "Jūs".
Viena no gatavajām receptēm, pret kuru var mazliet padumpoties, var pievienot pāris savas garšvielas un eksperimentēr ar cepšanas ilgumu un krāsns temperatūru - un tomēr, tā kā gatavo ne tikai sev, bet pilnīgi visiem tev apkārt - labāk tomēr ievērot receptūru.

Viena no atziņām, kuras tā īsti esmu sapratusi tikai šajā gadā.
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:31. Decembris 2005 - 00:56
(Link)
I got the point :)
From:[info]anilirem
Date:31. Decembris 2005 - 00:53
(Link)
Tev taisnība par tiem 'uz jūs', bet ir tāda lieta, kā elite vai vispārīgā pieklājības frāze, vai cieņas izpausme..vai vēl sazin kā to varētu nosaukt...
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:31. Decembris 2005 - 00:55
(Link)
Nu jā, to es saprotu, ka tāda vispārēja... Dziļi psiholoģiska... Un neapstrīdu jau... Tikai filozofēju. Es jau sak, defaultā svešus vecākus uz "jūs" vajadzētu uzrunāt

> Go to Top
Sviesta Ciba