Adon ([info]lord) rakstīja,
@ 2015-09-08 15:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Therion - O, Fortuna

par Frenku
20/04/2014 / 15:00 Mealhada

(..) No pilsētas izgājām ātrāk, kā bija domāts un gandrīz visu ceļu sanāca iet pa asfaltu. Kādā nelielā ciematā mums izsoļoja tipisks ārietis. Vācietis, ļoti laba agļu valoda, perfekti skūts, frizūra – neviens matiņš neizsitas, drēbes, soma, viss tā, ka nav kur piekasīties. SS forma piestāvētu perfekti. Vēlāk mēs ar Aldi visu ceļu mētājām jociņus un izdomājām, ka varētu spēlējot uz vainas apziņas, pieprasīt sāpju naudu par mūsu it kā koncentrācijas nometnē bojā gājušo vectēvu. Vācietis esot izgājis no Lisabonas tajā pašā dienā, kad mēs, bet gājis caur Fatimu. Teica, ka bija to vērts. Un mēs esot pirmie piligrimi, ko viņš satiekot Santiago virzienā. 2012. gadā viņš esot gājis franču ceļu. Viņš palika pīpēt un čilot, bet mēs aizgājām uz priekšu. Nokliedzās pakaļ, lai pagaidām viņu nākamajā krogā. (..)


21/04/14 / 15:40 Agueda

(..) Internets nedarbojās, uzzvanīju Regitai, tagad laikam beidzot varētu pieķerties grāmatai, bet uzradās mūsu āriešu draugs Frenks un izskatās, ka tagad baigi gribēs socializēties.
(..) He, Frenks baigi mīlīgi skraida apkārt un izskatās pazudis. Kaut ko nobildē un atkal skrien. Gatavojoties neizbēgamajai komunikācijai ar viņu, jāizlaiž peisi un jāatceras mans Varšavas akcents.(..)

22/04/14/ 19:30 Oliveira de Azameis

(..) Pa ceļam satikām Frenku, taču pēc aptuveni 200 m viņš nozuda tuvējā bārā. Apmetāmies paēst zem kaut kādas milzīgas neizprotamas nozīmes nojumes, pēc kādiem 5-7 km un pēc brīža Frenks atkal papeldēja mums garām. Ejot garām kādam krogam Aldis paspēja pajokot, ka “deram, Frenks ir šeit” un Frenks smaidot izpeldēja no bāra. Tālāk visu ceļu viņš peldēja mums pa priekšu, klausījās austiņās mūziku, dejoja ceļa vidū, vicināja rokas tā kā lidotu, nelaida garām mašīnas, un kad uzbruka suns, uz nabagu sarēja un suns iespieda kājstarpē asti un pacentās iekost kājā man. (..)

20:55 kaut kāds piepīpēts krogs

Skrējiens pēc Frenka līdz Oliveirai bija gana nogurdinošs, bet beigās pirmajā bārā viņš mums uzsauca – Aldim klasiski alu un man vīnu – sarkanā nebija, bet auksts baltvīns karstumā pēc tādas slodzes bija tieši tas, kas vajadzīgs.
(..) Pēc dušas izgājām es pēc kolas, Aldis pēc alus un abi pēc vaifaja. Izrādījās, ka šajā pilsētā nav nemaz tik viegli dabūt normālu bāru, kur pasēdēt, tagad sēžam [nesalasāmi] piepīpētā āra nojumē. O, Frenks pie mums netīšām ieklīda. Kā vienmēr netīšām. (..)

23/04/2014/ 17:20 Grijo

Pēc brīža Frenks uzsauca pa portvīna glāzei un pēc kādas stundas socializācijas nozuda.
(..) Ceļu sākām mierīgi un nesteidzīgi čatojot ar Frenku līdz pirmajam bāram, kurā viņš visiem uzsauca un nuzuda tālēs zilajās - sāka forsēt. (..)

20[nesalasāmi]20 Kaut kāds krogs kaut kur Grijo nomalē

(..) Pasēdējām un devāmies tālāk un satikām Frenku izplanējam no kaut kāda kroga. Izstāstīja, ka ir noieti 18 km, tūlīt būs 2000 gadus vecs romiešu ceļš, kuru nedrīkst palaist garām. Romiešu ceļš izrādījās 200 m gara bedre, kuru bez priekšā teikšanas vispār nepamanītu. No Frenka atrāvāmies un aizrikšojām.
(..) Pēc īsas dušošanās devāmies uz tuvāko krogu piedzerties, lietot internetu un skatīties futbolu, ko arī sekmīgi realizējām. Kroga īpašnieki izrādījās gruzīni un ar [nesalasāmi] izrunājām daudzus jautājumus, kas mani interesēja saistībā ar kultūru, valodu un valsti. Izskatās, ka vajadzīgā komanda zaudē un Frenks ir ļoti uzvilkts.
(..) Tomēr ir ļoti interesanti, cik spēcīgas emocijas spēj izjust cilvēks pret kaut ko manā izpratnē tik maznozīmīgu, kā futbols. Frenks ir par ne savs, trako, kliedz, starplaikā esot pagājis tālāk no bāra un kliedzis “scheize!”, jo viņa komanda zaudējot. (..)

24/04/2014 / 20:00 Porto

(..) Dzert sākām pēc pirmajiem kilometriem – diena aizsākās ar portvīnu, kad nokļuvām Porto pirmajā kafejnīcā Frenks pasūtīja baltvīna pudeli. 12 dienā es jau biju pietiekoši iereibis muļķībām.
(..) Pamodos ap pieciem, paēdām vakariņas, uz galdiņa stāvēja vēl viena portvīna pudele (viena izdzērās īsi pēc ierašanās hostelī) un baltvīna (izrādījās Vino Verde) pudele. Aldis gatavoja vakariņas, Frenks jau bija pietiekoši labā stāvoklī, lai pīpētu uz mūsu balkona (par ko pienākas 5000 EUR sods). (..)

21:05
Diskusija par Hitleru un nacismu. Klasiski – kā jau visi vācieši – Frenks ļoti pārdzīvo par 2. pasaules karu un nav gatavs piekrist, ka cilvēks neatbild par par senču grēkiem.

25/04/2014/ 17:00 Porto

(..) No rīta devāmies ar metro līdz okeānam un pagājuši nelielu gabaliņu, nobāzējāmies pirmajā restorānā ar skatu uz jūru – uz terases. Okeāns ir skaists. Neilgi sēdējuši un izdzēruši pirmo baltvīna pudeles pusi tikām pārsteigti, jo Frenks pēkšņi piecēlās, apskāva mūs, izdzēra savu glāzi, atvadījās un aizgāja. Vēlāk gan Aldis vēl redzēja viņu izejam no kāda bāra. (..)

[te nekas nav teikts par to, kā pēc lielā dzertiņa Porto hostelī un sarunām par nacisma upuriem, naktī Frenks gāja uz Porto sist albāņus un mēs ar Aldi gājām līdzi, lai to nepieļautu... albāņus neatrada, bet kaut kādus vietējos studentu mantijās gan sabaidīja]



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?