honeybee ([info]honeybee) rakstīja,
Ēēē, ko? Grāmatu pirātisms angliski runājošajā pasaulē ietver mystery tikpat daudz kā science fiction/SF (droši vien pat vairāk, ņemot vērā to, ka mystery laikam ir populārāks), un neko, nekādas bodītes ciet neklapierējas un mystery dažādu veidu vēl joprojām ir pieprasīts (t.i., pēc tiem brēc arī NY aģenti, kuriem vajadzētu vislabāk sajēgt tirgus
tendences).

Un zini, kas ir vēl pārsteidzošāk? Ka cilvēki vēl joprojām spēj producēt un nopārdot mūziku, kur tehniskais ieguldījums ir nudien ne mazāks, kā grāmatu veidojot. Varētu tak padomāt, ka tāda Lady GaGa nevarētu pastāvēt pasaulē, kurā visa mūzika ir pofigā nopiratējama, bet tak pastāv.

IMO, attiecībā uz grāmatām viss ir vienkārši: agrāk vai vēlāk papīra grāmatas būs
- tiem, kam labāk patīk/ērtāk lasīt papīra formātā (viņi palūrēs e-versiju, lai pieņemtu lēmumu),
- tiem, kam grāmata ir tā iepatikusies, ka jānopērk jauna un papīrā,
- tiem, kam iepatikusies šī autora cita grāmata,
- tiem, kas grāmatas grib dāvināt.
Latviski rakstītā/tulkotā literatūra var iet divus ceļus: izlikties, ka nekas tāds nepastāv, un palikt pagātnē, vai domāt plašāk un ar nākotnes redzējumu.

Sorry, bet man šķiet, ka izdevēju ieciršanās tipa "grāmatas par brīvu ir slikti, tāpēc mēs sitīsim civilizētu servisu kā e-bibliotēka, un gaidīsim, kamēr sāks uzdarboties necivilizēti grāmatu pirāti" ir spļaušana pret vēju ar visām izrietošajām sekām.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?