LiTiJs ([info]litijs) rakstīja,
@ 2003-09-19 08:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ES
Nee, pa sevi nestaastiishu, runa ies par Eiropas Savieniibu. Visur tiek rakstiits par ES, bet es tikko attapos, ka nekaa taa arii neesu izlasiijis :/ Nu gan pilsonis. Taadam tik veel veeleet ljaut! Ja godiigi, nevienu reklaamu arii neesu redzeejis- TV neskatos. Kad saaka iet runa par iestaashanos, daudz nedomaajot biju pret, jo neko par + nebiju dzirdeejis. Kautgan tagad ar neesu nevienu veeraa njemamu + dzirdeejis, ja neskaita to, ka tad lielie krievi muus nesavaaks pie sevis. Bet manupraat ar Krieviju tikai baida, jo tas ir labaakais bubulis, kaac muusu valstij ir. Gandriiz visi, kas tagad ir tiesiigi balsto, ir izjutushi uz savas aadas padomju laiku un otrreiz to vairs negribeetu.
Saucat mani par aprobezhotu, bet mans lielaakais bubulis ir benziina lielaas cenas iestaajoties ES. Nu tik nesakiet ka algas kljuus lielaakas. Cenas augs aatraak, nekaa algas. Nu nevaru es sevi vairs iedomaaties skaisti oranzhi-dzeltenajaa Ikarusaa. Taapeec pirmaamkaartaam mani baida bendzhas cenas.
Peec manas personiigaas statistikas: jo izgliitotaaks cilveeks, jo vairaak vinjsh bljauj "par"! Taapeec varu pats secinaat, ka pie vainas ir mana neinformeetiiba, kas tad arii liek mazliet sveerties uz "pret".
Bet galvu par balsoshanu nelauzu, jo vienkaarshi nebalsoshu. Kaapeec? Taapeec, ka rezultaati jau tiek rakstiiti.
Mierina tas, ka labaak taa pat jau nebuus :)
Tiksimies Eiropas Savieniiba!
Noveelu visiem saldaaku dziivi!
P.S.
Shis viss teksts ir nepolitiskas, neinformeetas personas viedoklis, taapeec nav veeraa njemams. Taas bija personiigaas domas!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]semyhr
2003-09-19 10:27 (saite)
nu nav tiesa :) algas augs aatraak kaa cenas. ja Tev 92. gadaa pateiktu ka tuuliit bendzha nemaksaas vairs 17 bet 44 santiimus tu ar buutu sashutis un domaatu, ka buus jaastaigaa ar kaajaam :) taakaa tad kad pienaaks kaadi 60 santiimi tas jau liksies normaali un tici man mazaak auto uz ielaam nebuus 100% :P bet vispaar ES ir ok - buus vairaak finanses kur varees nosuukneet sev kaut ko :D

(Atbildēt uz šo)


[info]resonance
2003-09-19 15:04 (saite)
Es esmu pret.
Un es sevi neuzskatu par neinteligjentu vai neizgliitotu.
Es vienkaarshi esmu pret.
Es nesaprotu, kaapeec sabiedriibaa ir populaars uzskats, ka pret ir tikai kaut kaadi luuzeri un.. nu how to say.. chempioni uz graabekljiem kaapshanaa.
Murgs kaut kaads.. nu kaa var taa chakareet valsti un taksh reizee arii pashi sevi??
Es arii neskatos televizoru.
Tagad saaku veeleeties, kaut man nebuutu radio.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]semyhr
2003-09-19 18:52 (saite)
nu un kaapeec tad Tu esi pret? taapeec ka taa saka visi kuri ir savaadaaki vai taapeec ka Tevii jauniibas maximaalisms jundii ? :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]resonance
2003-09-22 18:25 (saite)
Man obligaati jaabuut savaadaakai vai vismaz jaunai, lai taa domaatu? Manpraat, taa ir diezgan svariiga lieta, kuru neietekmee taads stila elements kaa buushana savaadaakam. Nevajadzeetu ietekmeet.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]semyhr
2003-09-22 20:01 (saite)
nu ta kads i tas svariigais pret punkts?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]resonance
2003-09-23 18:46 (saite)
Svariigaakais pret punkts ir taads [manpraat], ka vispirms vajadzeetu sakaartot visas ieksheejaas lietas, nevis rauties kaa trakiem uz ES, kaut vai Satversmi mainiit, visu ieprieksh celto sagaazt, un cereet, ka TUR iestaajoties uzreiz viss sakaartosies un labi buus. Ja ir taada ekonomika kaa mums, tad celsies taas cenas nesameeriigi ar algaam, nu buus taa vismaz iesaakumaa.
Taalaak seko jau visi vairaak vai mazaak nodraaztie PRET, kuriem gan visiem nepiekriitu, bet lielaakai daljai gan, arii tam par nacionaalo identitaati, nu sitiet kaut nost, bet es laikam esmu patriote un man ir svariigi, lai buutu taa visa atribuutika saakot ar LATVIJAS valuutu un beidzot ar LATVIJAS autovadiitaaju aplieciibaam.

//un tad veel - kaapeec piemeeram Shveice nav ESaa?

vari aiztaupiit sev atspeekoshanu, jo taapat jau buus kaa ir - PAR.

;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re:
[info]semyhr
2003-09-23 18:54 (saite)
nu ieskheejaas lietas mees nevaram jau ilgu laiku pashi saviem speekiem sakartot un ja turpinaasies taadaa garaa nesakaarotism ar taapeec vajag paliidziibu. a par cenaam ekonomisti saka citu - celsies, bet algas celsies aatraak. nu un kaut vai tas ka videejaa minimaalaa alga ES ir 260-1000Ls (apmeeram) :P un paareejie atribuuti ljoti labi paliidz studeejot, celjojot utt. kameer seezh LV un neko nedara viss pofig - bet ja gribeetos studeet eiropaa ta redzeetu kaac chakars ES memberam un nea. taakaa visiem miinusiem ir savi plusi :P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Naher
[info]litijs
2003-09-19 19:31 (saite)
Izdzirdeeju, ka igaunjiem peec iestaashanaas ES, auto apdroshinaashana maksaa par 35% daargaak nekaa, kad nebija ESaa. Nu tas noziimee, ka vinji (liidz ar to arii mees) nav gatavi ES!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: Naher
[info]semyhr
2003-09-19 20:20 (saite)
es nedeelju atpakalj panjeemu uz gadu pa 25Ls :)nu i pofig :) btw nu tas nav raadiitaajs - visur dala 51% 3x% atlaides tai apdroshinaashaina - izliidzinaasies ar uzcenojumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]illumine
2003-09-25 23:04 (saite)
Tādā ziņā internets tomēr ir puslīdz tīrs no visām šitajām reklāmām. Es nevienu reklāmu pati neesmu dzirdējusi, man tik ir stāstījuši, un godīgi sakot - nejūtos kaut ko īpaši zaudējusi :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?