litakademija ([info]litakademija) rakstīja,
@ 2020-03-21 23:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry


2. aprīlī notiks pavasara „Dramaturģijas pamatu īsā kursa” ievada nodarbība – pirmo reizi attālināti.

“Teikšu godīgi – mums patīk būt tuvu, skatīties acīs: kā gan labāk tapt sadzirdētam? – stāsta kursu vadītājs Lauris Gundars, – Nedēļu pēc pirmās klātienes nodarbības izsludināšanas ieradās vīruss: sagumām, apziņojām interesentus, kas jau bija pieteikušies: atliekam. Tomēr šodien sakām: nē, viss notiek, kā paredzēts! Vien Rakstnieku savienības zāli nomainām ar saziņu datoros. Mūsdienu saskarsmes programmas visai pārliecinoši sagrāva mūsu skepsi: arī tālu var būt tuvu. Pat nezaudēsim kopējo omulību. Pieteikšanās turpinās!“

Kurss paredzēts ikvienam, neatkarīgi no jebkādām iepriekšējām zināšanām un pieredzes. Aicināti ne tikai potenciālie topošie lugu un scenāriju autori, bet arī tie, kas vēlas paraudzīties uz teātra un kino norisēm kvalificētāk. Līdzās teorētisko zināšanu apguvei kursa dalībniekiem ir iespēja atraisīt savas radošās spējas.

Kursa radošās rakstīšanas nodarbības vadīs jaunie, bet jau atzītie dramaturgi Justīne Kļava un Klāvs Knuts Sukurs. Pārrunas par lugu tekstiem un filmām Laura Gundara pārziņā.

“Kursi bija kā smadzeņu masāža. Uz daudzām lietām sāku skatīties no cita skatu punkta.”- vērtē iepriekšējo kursu klausītāja Liene.

“Darbnīcās sāku novērtēt diskusiju vērtību – ja agrāk tā šķita kā kritika un noliegums manam darbam un vispār kauns kādam kaut ko neideālu rādīt, tad tagad redzu to milzīgo auglīgumu. Sākas vēlme pamēģināt tā, šā, un tad par to runāt.” – atzīst Ilze.

“Tiksimies kā paredzēts: divus mēnešus katru ceturtdienas vakaru, – piebilst Klāvs Knuts Sukurs, – Un karantīnai beidzoties, norunāsim vienu papildus tikšanos jau klātienē: varēsim pārbaudīt, vai datora tēls atbilst dzīvajam eksemplāram.”

Nepieciešamie mācību materiāli tiks izsūtīti uz klausītājiem tuvākajiem pakomātiem.

Nodarbību dienas – 2., 9., 16., 23. un 30. aprīlis; 7., 14., 21. maijs.

Visas dienas no plkst. 18.00 – 21.30.

Vecākiem par 14 gadiem.

Mācību maksa – EUR 120.00 (EUR 60.00 mēnesī).

Jautājumi un pieteikšanās e-pastā: dramdarbnicas@gmail.com

Kursus rīko biedrība „Darbnīcas”, atbalsta LR Kultūras ministrija un Latvijas Rakstnieku savienība.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?