linguistica ([info]linguistica) rakstīja,
@ 2013-03-22 13:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ziņkāre
Nesaprotu, kāpēc vispār tiek ražoti glancēti portatīvo datoru ekrāni. Tajos taču tikai tumsā kaut ko var redzēt. Turklāt novērojumi liecina, ka glancēti ekrāni ir vairākumam portatīvo datoru vidējā cenu segmentā. Mīkla.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dekaels
2013-03-22 13:28 (saite)
Tāpēc. Visi var priecāties par smukām krāsām, turklāt ar laiku jau var iemanīties izvairīties no gaismas un sākt dzīvot pagrabā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]linguistica
2013-03-22 13:44 (saite)
O, par saiti pateicos. Pieļauju, ka tā arī ir (par tām krāsām un asumu) un es vienkārši nespēju to saskatīt.

Man daudzus gadus bija Thinkpad ar matētu ekrānu, ar kuru biju pilnībā apmierināta. Nesen radās vajadzība pēc jauna portatīvā un izrādījās, ka par saprātīgu cenu mazu (zem 13 collām) datoru ar normāliem parametriem un matētu ekrānu atrast nav iespējams. T.i., ka vienkārši nav izvēles iespēju šajā segmentā. Rezultātā tagad mokos ar glancētu un meklēju plēvi. Hence the question.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dekaels
2013-03-22 13:57 (saite)
Vismaz uz vecāku (un pat dārgāku) Thinkpad fona mans glancētais tiešām izcēlās (burtiski - saliekot blakus) ar spilgtākām krāsām. Tagad gan pārsvarā lietoju jaunu Thinkpad ar matētu ekrānu, un tam gan krāsas nešķiet mazāk spilgtas vai kā, drīzāk otrādi.
Zem 13 collām jau laikam vispār grūti kaut ko jēdzīgu atrast, vismaz tā likās, pirms kāda laika mēģinot atrast netbuku ceļojumu vajadzībām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]linguistica
2013-03-22 14:16 (saite)
> Zem 13 collām jau laikam vispār grūti kaut ko jēdzīgu atrast, vismaz tā likās, pirms kāda laika mēģinot atrast netbuku ceļojumu vajadzībām.

Nu, es biju metusi acis uz šo: http://www.dateks.lv/cenas/3/69529_lenovo_thinkpad_x230_12_5_2_5ghz_4gb_500gb_win_7_pro_64bit_ultrabase.php

Bet tad palasīju atsauksmes a-la "tie vairs nav tie Thinkpads, kādi bija IBM laikos", "island style klaviatūra ir slikta" un tamlīdzīgi un izvēlējos 3x lētāku Sony Vaio (arī ar island klaviatūru, ar kuru man tik tiešām nav ērti strādāt. Oh well.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dekaels
2013-03-22 14:29 (saite)
He, man tā klaviatūra ļoti patīk, vismaz parastā izmēra laptopam, lai gan daudziem citiem thinkpadoīdiem ne. :) Jāraksta ārkārtīgi daudz, un pārrakstīšanās ir daudz retāka.
Bet galvenais, lai ir trackpoint. Šis gan ceļošanai liekas par dārgu, mazums, ko var nodarīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]linguistica
2013-03-22 15:13 (saite)
Nu, par klaviatūru runājot, droši vien, tas tiešām ir izmēra jautājums. Varbūt arī kvalitātes (drukājot ar pašreizējo Vaio klaviatūru, jūtos tā, it kā spaidītu pogas nekvalitatīvam kalkulatoram). Es jau arī daudz rakstu. Vai vismaz man būtu daudz jāraksta ;D

Nobeigumā vēl viens paradoksāls novērojums portatīvo datoru sakarā - ja vēlies, lai tavam datoram nebūtu iebūvētas vebkameras, par to visbiežāk nāksies piemaksāt vairākus simtus Ls.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2013-03-22 18:57 (saite)
Tāpat būs stipri jāpiemaksā, lai, piemēram, jaunu BMW uzražotu bez pagriezienrādītājiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]linguistica
2013-03-22 21:19 (saite)
Nu, ironija ir nevietā.

Pirmkārt, pastāv tādi portatīvu datoru modeļi, kuriem iebūvētu vebkameru nav - tikai tie parasti nez kāpēc ir dārgi (tās pašas Lenovo Thinkpad līnijas pārstāvju vidū).

Otrkārt, vebkamera nav nepieciešama drošai datora lietošanai (pretstatā pagrieziena rādītājiem, bez kuriem satiksmē piedalīties ar BMW nebūtu droši).

Treškārt, vebkamera rada zināmus drošības draudus datora lietotājam (sk. neseno "iekšlietu ministrijas" vīrusu, kas aktīvi izmantoja vebkameras).

Un tā tālāk un tā joprojām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?