chatsurmatable - [entries|archive|friends|userinfo]
lilja_brik

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jul. 14th, 2022|09:14 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
man tas ir beidzot jāpasaka.
ja jūs pie kāda paliekat, īpaši, ja par to nemaksājat (lai gan es to vienmēr daru arī airBnB), basic cieņas izpausme ir aizejot noņemt gultasveļu un nolikt to kaut kur visu vienā kaudzē. nevis likt saimniekam čamdīties jūsu miesas dziļumos.
es to saku, jo man ir tāda sajūta, ka neviens nevēlas būt apzināti nevērīgs un daudz vairāk cilvēku to izdarītu, ja saprastu šīs lietas būtību.
otra lieta - ja jums ir piešķirta sega un konverts, bet ir slinkums vilkt konvertu, nav ok nolemt gulēt ar pliku segu ar domu "man tāpat būs ok". jo ir kaut kādi iemesli, kāpēc (citiem cilvēkiem piederošām) segām ir konverti.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]annuska
Date:July 14th, 2022 - 10:25 am
(Link)
es parasti daru un jūtu, kā tu saki, bet domāju, ka esmu pārmērīgi kārtīga un daudzi par to tik daudz nedomā, guļ cits pēc cita kaut kādos random palagos, īpaši, ja dzer un daudzi paliek pa nakti. kamēr es mazgāju ciemiņu palagus pēc katras reizes
[User Picture]
From:[info]annuska
Date:July 14th, 2022 - 10:27 am
(Link)
bet es protams esmu lūzusi, kur pagadās, vēmusi un nenovākusi
[User Picture]
From:[info]pelnufeja
Date:July 14th, 2022 - 10:38 am
(Link)
Man viss, ko raksti, liekas diezgan pašsaprotams, ja vien, kā jau minēts augstāk, kaut kur neaizmiedz galīgi neplānoti. Vienmēr esmu mainījusi gultasveļu, ja kāds palicis pa nakti, tāpēc tagad izteikti izjūtu veļasmašīnas neesamību, kaut gan šajā posmā nevienu nav bijis jāuzņem ciemos ar palikšanu pa nakti.

Vienmēr arī esmu brīnījusies, ka ciemiņi noņem gultasveļu un to rūpīgi saloka, it kā es to negrasītos tāpat mest netīrajā veļā. Bet varbūt visiem izņemot mani locīšana ir automātika. Man nesanāk glīti salocīt arī tīru gultasveļu, un es to vienkārši sametu skapī.
[User Picture]
From:[info]snorke
Date:July 14th, 2022 - 11:35 am
(Link)
es vienmer nonemu un saloku, jo taa aiznem mazaak vietas un ir kompaktaak (bet ne ar domu, ka lietos taalaak)
From:[info]otrkart
Date:July 14th, 2022 - 11:05 am
(Link)
Varbūt var vienkārši palūgt ievērot šādus noteikumus? Tās grūti tolerējamās lietas cilvēku starpā ļoti atšķiras, un tā ir liela slodze - gan domāt par visu iespējamajiem kairinātājiem, ko vari izdarīt nepareizi, gan klusībā ciest, ja tavs viesis neiedomājoties šo vai ko citu neievēro. Tā ir arī laba iespēja uzzināt, vai cilvēks neciena tavas robežas nezināšanas vai principa pēc.
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:July 14th, 2022 - 12:37 pm
(Link)
true
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:July 14th, 2022 - 12:59 pm
(Link)
Un, kad tu tā laipni novelc konvertu vai palagu, un secini, ka tas matracis ir bijis sačurāts un sega - ar mēnešreižu asinīm (cerams, ka mr., nevis kādām citām), tad saproti, ka labāk nemulsināt saimnieku un uzvilkt atpakaļ :D

Man, piemēram, patīk, ka tad, kad uzņemu viesus, viņi jūtas kā viesi, un nedara saimniecības lietas, kuras tiem nav jādara. Pilnīgi pietiek, ka nesacūko visu. Tā teikt, izskalo matus pēc sevis no vannas. Taču neizberž man visas maliņas ar domestos.
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:July 14th, 2022 - 02:09 pm
(Link)
es galīgi neesmu tīrības frīks, bet mati, podi un gultasveļa man nezin kāpēc ir svarīgi.
From:[info]marina_
Date:July 14th, 2022 - 01:14 pm
(Link)
es parasti to cenšos darīt, bet mani pašu tas gandrīz vispār netrigero, toties ir citas lietas, kas sit korķus. katram tas ir tik individuāli, ka laikam tiešām vienkārši ciemiņiem pirms telpas izmantošanas pateikt, kādi ir noteikumi. (es teiksim tikko iedomājos, ka, ja tu paliksi manā dzīvoklī, es negribētu, ka tu velc nost gultasveļu, jo man būtu kauns, ka tu redzi, ka mans matracis ir ar pleķiem)
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:July 14th, 2022 - 02:08 pm
(Link)
visām ir matracis ar pleķiem!
[User Picture]
From:[info]annuska
Date:July 14th, 2022 - 02:24 pm
(Link)
es pat izsaucu matraču tīrītāju, bet visu neiztīrīja
[User Picture]
From:[info]apriori
Date:July 15th, 2022 - 03:12 pm
(Link)
varbūt matrača pārvalks starp matraci un palagu ir risinājums? man liekas praktiski un nav nekas so extra
[User Picture]
From:[info]apriori
Date:July 15th, 2022 - 03:12 pm
(Link)
TOTES