Līkcepure ([info]likcepure) rakstīja,
@ 2016-06-28 09:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ērces
Atbraucot no Jāņiem, konstatējām, ka mums abiem piesūkusies ērce teju identiskā vietā - uz labās kājas gurna. Tā bija sestdiena. Devāmies uz tuvāko cienījamo slimnīcu, lai no ērces atbrīvotos. Tā kā abi neesam potējušies pret encefalītu, noskaidrojām, ka Infektoloģijas centrā ērces pārbaudei varēs nodot tikai pirmdien.

Stradiņu uzņemšanas priekštelpā jauns zēns lika līdz pusei atsegt gurnu, lai pārliecinātos, ka tā tiešām ir ērce, jo daudzi cilvēki mēdzot šajā sakarā sniegt melīgu informāciju. Tālāk mūs veda uz reģistratūru. Tur tante sūrojās, ka ērču šogad savests tik daudz, ka var gatavot no tām marinādi. "Es savu ērci ņemšu līdzi," satraukti teica Jānis, liekot noprast, ka ar savu artavu viņš šajā rūpalā piedalīties negrasās. Tad mūsu papīri tika aiznesti dakterim vai medmāsai Normundam. Jānim Normunds teica, ka viņam vēl esot paveicies - vienam zēnam ērce šodien iekodusi "pašā pipuka galiņā". Toties pie Normunda nepaveicās man, jo viņam sanāca izvilkt ērci tikai ar piekto reizi, un visi viņa mēģinājumi man sagādāja diezgan pamatīgas sāpes. Pēc tam viņš man ērci gandrīz aizmirsa iedot, un es biju droša, ka tas ir apzināti, jo Normunds negrib, lai mājās ar lupu paskatos un redzu, ka ērci viņš norāvis bez galvas.

Turpmākās brīvdienas pavadīju mājās, taču pirmdien atklāju, ka man piesūkušās vēl divas ērces. Kamēr mazgājos un ģērbos, viena ērce pazuda pati. Otra (jeb skaitliski - trešā) devās uz Infektoloģijas centru. Ērču taras pieņemšanas punktā liela rinda, visi satraukti. Kāda sieviete nodeva savu mājās apstākļos noņemto ērci, samaksāja naudu, gāja jau ārā pa durvīm, bet tad pamanīja, ka ērce joprojām sēž burciņā. Aizmirsuši paņemt. Citai sievietei bija aizdomas par Laima slimību, kuru viņa reiz jau bija pārslimojusi. Viņu aizsūtīja mājās gaidīt spēcīgākus simptomus. Cita sieviete bija atstājusi koduma vietā ērces galvu, viņu aizsūtīja mājās, jo Infektoloģijas centrā atbilstošu instrumentu šāda veida manipulācijai neesot. Manu ērci izvilka ātri un veikli, tur visu cieņu. Tā katrai manai ērcei izrādījās savs liktens šai dzīvē.

Citādi iet daudz maz. Jāņi bija skaisti, paldies par to A. un P. Kaķēns ir apburošs, labāku nevarētu vēlēties. Drusku liekas, ka iestājusies tāda kā stagnācija profesionālajā dzīvē, bet kaut kā jau tikšu pāri. Tāpat jau kalniem pāri citi kalni būs.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?