Līkcepure ([info]likcepure) rakstīja,
@ 2015-11-23 12:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Sieviešu centri
Šorīt ar EK devāmies uz Rēzekni, lai darītu stendapu par tēmu "sieviešu tiesības/līdztiesība/vardarbība". Jau pārrunās par šo stendapu negāja viegli - centrs "Marta" draudēja lauzt vēl neparakstītu līgumu pirms vispār bijām iešļurinājušas pirmo kafijas malku. Mazs, šķietami intrigu pilns birojs ar pāris stereotipu saēstām sievietēm. Tomēr beigās izcīnijām savu - drīkstam stāstīt tādus jokus, kādus vēlamies. Tuvojoties šim notikumam, noskaņojums gan kļuva arvien nelāgāks.

Kulminācija tika sasniegta šorīt. Septiņos no rīta mums pakaļ piebrauca nošņurcis busiņš, kurā praktiski nebija apkures. Abas mašīnā esošās sievietes visu ceļu nodarbojās ar, tā teikt, poētikas saskatīšanu ikdienas sīkumos. Jau ceļa sākumā tika pārrunāts, kur labāk iedzert kafiju - Liepkalnos vai Statoil. Arguments pret Liepkalniem bija tur esošā maksas tualete. Pēc Liepkalnu apmeklējuma tika pārrunāts, kā īsti garšoja mēles salāti, vai tur bija olas, vai tās bija vistu vai tomēr cūku mēles, un vai nevajadzētu šādus salātus pagatavot uz svētkiem. Atgriežoties mašīnā, tika izteikta sajūsma par to, ka beidzot esam pamodušās. Šai sievietei par to esot "patiess prieks", nebija gan skaidrs, ko mums kopīgi ar šo pamošanās situāciju tagad iesākt. Nedaudz parunājām arī savā starpā. Sieviete, kuras svārkiem, kā izteicās EK, bija kapuce, nezināja, kas ir "Spēlmaņu nakts", bet norādīja, ka EK noteikti šeit būs foršāks vakars nekā tur. Viņa arī izteica cerību, ka vakarā uz šo stendapu vispār kāds atnāks, jo uz vienu no dienas darbnīcām esot pieteikušies četri cilvēki.

Neilgi pirms Rēzeknes abas izkāpa fotogrāfēties šosejas malā ar pirmo sniegu. Mašīnā vairākkārt tika pārrunāts, cik laba ir telefona kamera, kā arī izteikta liela nožēla, ka bildes feisbukā nav paspējušas iepostot pirms otra centra busiņa, kas dodas uz Latgali. Tad tika izteikta skaudība, cik gan ērti mums šajā busiņā būs izgulties atpakaļceļā - tad vecene ar kapuci uz svārkiem kāps ārā, tāpēc tur būs nevis astoņas, bet deviņas brīvas vietas. Domāju, ka šo papildus brīvo telpu spēšu izmantot, vien sadaloties gabalos.

Stendaps vēl tikai priekšā.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?