Witch-queen of Angmar [userpic]

January 6th, 2012 (11:30 am)
ausis glauda: Iļģi – Viena Saule, Viena Zeme

APL vēl jo projām stāv nepabeigts, toties vakar uzzināju par "Tinku" - Bolīvijā piekoptu izkaušanās rituālu. Īsumā: ciematnieki sastāda kartupeļus, pēcāk savācas viss ciemats, izklapējas līdz asinīm, paspiež viens otram roku un izklīst pa mājām.

Rodas nostalģiskas atmiņas par seno dzimtas pavasara rituālu "cūku pārdzīšana uz vasaras aizgaldu", neviens, protams, nekāvās, bet tā bija vienīgā reize gadā, kad vispārēja haosa aizsegā, varēja pateikt visu par visiem.

Comments

Posted by: vaarna ([info]vaarna)
Posted at: January 6th, 2012, 11:50 am
trollis

kkādas d-amerikas džungļos vēl 20-gs. beigās bija ciltis, kas sapīpējās vai kko saēdās un ar rungām viens otru sita. daudzi mira. normāls iemesls, lai sadotu pa galvu otram skaitījās pat tad, ja tipa "es nosapņoju, ka tu man siti," un tad bija visas tiesības dot pretim. īpaši daudz jau nav mainījies arī "attīstītajā" pasaulē. viens otram uzgāž emocijas, var dabūt pa galvu, ja "paskatījās ne tā", un kā tad galu galā ar to skumjo anekdoti par Vinniju Pūku un Sivēnu...? un bokss un cīņas visos laikos cilvēkiem patikušas.

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: January 6th, 2012, 12:24 pm
...

Tāpēc vajag gadskārtējas izlamāšanās, lai nekas neuzkrājās un netiek izgāzts uz vienkāršu garāmgājēju, kurš paskatījies ne tā.

Posted by: Ūūlę ([info]chimera)
Posted at: January 6th, 2012, 12:30 pm

pa gadu zin, cik sakrājas? ojojojõõõ!

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: January 6th, 2012, 12:44 pm
...

Zinu :) Tāpēc vēl šobrīd ģimenes sanākšanās tiek skumts par cūku neesamību :D

Posted by: Coyote ([info]koijots)
Posted at: January 6th, 2012, 02:19 pm

Kad exis? :)