Witch-queen of Angmar [userpic]

March 1st, 2010 (10:44 pm)
ausis glauda: Marissa Nadler - Little Hells

Nez vai pie tā bija vainīgs nežēlīgais vējš, kas centās izspiest logu rūtis, bet Sandmam(s) man atkal atnesa ūberdīvainu sapni. Es vazājos pa kaut kādām pamestām, spoku apsēstām mājām, un viens no spokiem ieparazitēja manī, kā to parasti rāda visādos Stīvena Kinga žmurikos. Vienīgā problēma ir tā, ka mani sapņi nav balstīti uz redzi kā tas ir vairumam cilvēku, bet uz sajūtām. Reizēm neatceros, ko esmu redzējusi, bet sapņa sajūta manī dzīvo visu dienu, reizēm atkal sapni atceros tikai tāpēc, ka atceros sajūtu. Lai nu kā, tā sajūta bija dikti riebīga - kāds dzīvojās pa manu galvu, nespēju īsti kontrolēt kustības, bailes, protams, sveša sirdsdarbība, elopšana... bet tās svešās domas. Nez kā smadzenes to māk dabūt gatavu - radīt tādas sajūtas, kādas es mūžam neesmu izjutusi (kas vispār nav fiziski iespējamas!!!). Sapņi taču ir saistīti ar reālo pieredzi - tas, ko es esmu darījusi, jutusi, domājusi, aizmirsusi, viss vienkārši tiek pārcilāts random kombinācijās.

Comments

Posted by: Bezjēgas orākuls ([info]windrider)
Posted at: March 1st, 2010, 11:21 pm

Njā lai arī sapņoju maz reizēm gadās tādi šedevri kuru pēcgaršu jūt vēl visu dienu. Un parasti tā ir visai nepatīkama...

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: March 1st, 2010, 11:44 pm

Jap nepatīkamās sajūtas kaut kā ir ilgstošākas.

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: March 1st, 2010, 11:45 pm

P.S. šalle ir gatava

Posted by: Bezjēgas orākuls ([info]windrider)
Posted at: March 1st, 2010, 11:49 pm

Forši, tad nākamnedēļ varētu organizēt nodošanas/pieņemšanas ceremoniju! :)

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: March 1st, 2010, 11:52 pm

ok

Posted by: koki ([info]koki)
Posted at: March 2nd, 2010, 10:27 am

man liekas, tie ir meli, ka sapņi ir piedzīvotā randoms. esmu mirusi, lidojusi, gājusi cauri ļaudīm un darījusi vēl sazin ko, kas pilnīgi droši, ka nav noticis. vaj tomēr ir? hmmmmmmm........

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: March 2nd, 2010, 10:17 pm
meness

Man vienmēr veicas pamosties tieši pirms miršanas :D

Nē, nē, man laikam tur ir pāris vārdi aizmirsušies, arī redze un zināšanas kā tādas droši vien piedalās sapņu veidošanās procesā. Teiksim zombijus var sapnī redzēt, ja kādreiz dzīvē ir redzēta kāda zombijfilma. Mani vairāk interesē sajūtas - jo smadzenes nevar ģenerēt sajūtas, kas ir neiespējamas. Piemēram, miršanu var ģenerēt, jo smadzenes zina, kā ir kad ķermenis mirst (jo tad, kad ķermenis mirst smadzenes autopilotā uzsāk visādas ārkārtas darbības, tātad zina, kad ir jāsāk tās darbības), lidošanu var saistīt ar kaut kādu pagarinātu krišanu vai bezsvara stāvokli. Bet ar ko lai saista vēl vienu dvēseli savā ķermenī..

sorry man panesās apziņas plūsma :D

Posted by: koki ([info]koki)
Posted at: March 3rd, 2010, 09:32 am

saprotu, ko domā, par to arī runāju. man ir nevis fakti, sausi notikumi, bet spēcīgas izjūtas. un tā miršana.... iesaku:) nevis fizioloģija kāda vaj stulbā gaisma tuneļa galā, bet tieši tādas sajūtas!, ka, jāsaka, nekādu labāku izklaidi mana miesa nav man sniegusi te esot un izmēģinot/darot visko.
un lidošana. tur bija konkrēta tehnika kā uzsākt, kā vadīt, jāatzīst, joprojām neesmu droša, ka cilvēkam tas tiešām nav pa spēkam, pietrūkst tik trenniņa ;)
a par vēl vienu dvēseli. man ar bija reiz līdzīgi - manī ielīda kāds ļaunais un vadīja. tā bija briesmīga sajūta un šķiet nojaušu, kā jūtas daļa trako - neko nevar iesākt ar to, ko miesa dara, kaut arī galīgi neesi mierā. var jau teikt, ka prāts, visādas filmas u.c. saskatījies, pats izdomā, tomēr man liekas, visu nevar gluži tā izskaidrot ar reālo dzīvi u.c.

par šo tēmu man ar gari runājamais ir :)

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: March 3rd, 2010, 10:07 am
meness

Diez vai mana, visos smadzeņu slāņos ieēdusies, tanatofobija kādreiz ļaus nepamosties pirms miršanas.

Man sāk likties, ka smadzenēm ir baigā kapacitāte dīvaino sajūtu ziņā.