Saspēra velns to zaļo krūzi - [entries|archive|friends|userinfo]
Hlorēts ūdens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jun. 11th, 2007|11:48 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
kaartojot un tiirot savu veco HD, kuru panjeemu liidzi no LV, uzduuros divus gadus vecam neiecibotam cibas ierakstam.

Jūs tak esat dzirdējuši to blīkšķi, to plakšķi – ar kādu pēkšņi sašķīst vienkārši jauks garastāvoklis vienkārši jaukā dienā. Tā it kā kāds ar ūdeni pildītu prezi no deviņstāvenes jumta uz asfalta tev tieši priekšā nomestu. Labi, ka ne virsū. Tad jau tas būtu krimināls, ne sabojāts garīgais. Neko ļaunu nejauzdama, pārļepatoju pāri ielai uz savējo veikaliņu, lai iegādātos kauko suņam. Samaksāju, un tad pārdevēja uzsāk dialogu:

-         Nu, kur tad Jūsu draugs palicis?
-         Nūū.. ēē.. nav vairāk.
-         Viņš mums parādā palika. Daudz jau ne, bet tomēr. Tāpēc tā prasu.
-         Cik?
-         (Izvelk kladīti, kauko ņemas ar katras mazas padomju meitenītes sapni - tiem smukajiem maģiskajiem koka skaitīkļiem) ...  

Es, protams, skrienu uz mājām pakaļ naudai un samaksāju. Mans veikaliņš - kā nekā. Es taču te dzīvoju, es te maizi un pienu pērku, un dzīvošu, un pirkšu. Un pārdevēja sarkst, un kaut ko par Tiem Draugiem mēģina jokot, un viņai ir kauns – par to, ka izpalīdzējusi, atbalstījusi, piesegusi un sargājusi, un klusējusi, un to visu Ļaunajai Psihajai Vecenei (kura dzērāja sieva ta nav ļauna psiha vecene???) aiz muguras, un par to, ka tomēr tikusi nodota, un par to, ka tik ilgi klusējusi, un par to, ka tomēr saņēmusies naudu atprasīt, un naudu prasīt, pat atprasīt vienmēr ir kauns, bet kādam taču par tām pudelēm ir jāsamaksā, un kādam tā nauda jāatprasa, un es sarkstu, un mēģinu tādu nevērīgu ģīmi uzštellēt un man ir kauns – par to, ka es šos mēnešus ik dienas eju uz veikalu un pērku pie viņas maizi un neko nezinu, un ka viņa ikreiz, mani redzot, par to ir domājusi, bet nekad nav varējusi saņemties pajautāt, un par to, ka viņš ir viņu nodevis - ak dies es labāk būtu viņam iedevusi to naudu, lai viņš pats viņai samaksā, un viņai ir kauns – par sevi, un viņu, un mani, un man ir kauns – par pārdevēju, par viņu un sevi, un mums abām ir kauns par mums visiem, bet viņam kauna nav, jo viņš visu par mīlestību un Māras dīķi zina, un man gribas izdzēsties, kaut kur citur pārcelties dzīvot, kaut kur – kur neviens mūsu kaunu nezina, un viņa saka labi tad es strīpoju viņu ārā.

ir labi noshokeeties: vai tieshaam tas par mani, vai tieshaam to es esmu rakstiijusi? un ir deriigi izretis palasiities par to, kas tagad liekas, ir bijis cita cilveeka citaa dziivee.
linkregister

Comments:
[User Picture]
From:[info]chaj
Date:June 11th, 2007 - 01:18 pm
(Link)
un vēl daudz laikam jāpaiet, lai tu to vispār neatcerētos. vai.. nemēģinātu pat atcerēties
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:June 11th, 2007 - 01:31 pm
(Link)
aizmirst pavisam nedriikst, savaadaak var atkal kaut kur iegaazties. bet man shkjiet, ka man tagad pret shaadaam atminjaam ir "pareizaa" attieksme: taas mani nesaapina. es apzinos, ka bez "taa laika" man nebuutu "shii laika", un par to vien es "tam laikam" esmu pateiciiga, bet ne tikai par to :)
un chau btw :) vakar ar mammu paskaipoju, baigi njipraa izklausiijaas.
From:[info]asiize
Date:June 11th, 2007 - 01:56 pm
(Link)
ō, jā, mīļo yannel! lai dzīvo jaunās, skaistās, līdzatkarīgās!
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:June 11th, 2007 - 03:50 pm
(Link)
un kaa viena liidzatkariigaa no taa zanjkja pamanaas izkaarpiities aaraa, taa tuuliit naakamaa taada pati ienjem vinjas atbriivoto vietinju tai pashaa zanjkjii. un viss taadaa pashaa garaa rulleejas uz priekshu. bet vinjam joprojaam nav kauns, jo vinsh aizvien visu par miilestiibu un Maaras diikji zina. no otras puses - zanjkjis ir liela iespeeja - taadas iespeejas nezanjkja meiteneem var nekad neatveerties.
From:[info]asiize
Date:June 11th, 2007 - 04:31 pm
(Link)
man liekas par "kaunu" atkarīga cilvēka kontekstā nevar runāt. skaidrs, ka viņi ir slimi, taču ar šo vārdu arī sākas problēmas, ar to arī var veikli spēlēties un manipulēt.
un to "glābēju", bļāviens, viņu ir tik daudz, īpaši te, pie mums, tās, kas tic, ka "liks viņam mainīties", tās, kas tic "es esmu tā vērta, lai viņš atsacītos no atkarības".
bet zaņķis - jā, tā ir (bija) arī skola.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:June 11th, 2007 - 06:03 pm
(Link)
es padomaaju, pirms rakstiit vaardu 'kauns' tagad. un noleemu tomeer rakstiit. jo, lai arii atkariigs, tomeer cilveeks nav pilniigi nevariigs porcelaana lellis. vaarda 'kauns' lietoshanaa ir veel kaada druska cienjas, savukaart neteikshana buutu cilveeka uzskatiishana par pilniigi nepieskaitaamu nabadzinju - 'ai, ko nu vinsh, nabaga slimais nabadzinsh'. nav nekaads nabadzinsh - neko pat nemeegjinaat dariit, negribeet dariit ir apzinaata, uzsveru, apzinaata izveele. un kaapeec lai cilveeks vispaar gribeetu kaut ko meegjinaat ar to iesaakt, ja taapat vienmeer buus kaada labinjaa glaabeeja? vienai piegrieziisies, buus naakamaa, tai arii piegrieziisies, buus atkal naakamaa. taapeec nopauzeeju, pirms tagad rakstiit 'kauns', tomeer uzrakstiiju. man shkjiet, tagad, kad neesmu ar zinaamajaa situaacijaa ar nosaukumu 'zanjkjis', es to driikstu lietot, jo mana 'kauninaashana' ne ar ko neatshkjiras no parasta garaamgaajeeja kauninaashanas, tai nav nekaada pievienotaa svara un daudznoziimiibas.

un tad veel es tev drusku piesieshos pie vaardiem ;D godiigi sakot, es ticu, ka es esmu/biju taa veerta, lai cilveeks vismaz meegjinaatu kaut ko ar savu atkariibu iesaakt. galu galaa tieshi taapeec es pati ar savu liidzatkariibu kaut ko pasaaku dariit - taapeec, ka uzskatiiju, ka es esmu taa veerta, lai pati sev meegjinaatu paliidzeet, lai mekleetu paliidziibu.
From:[info]asiize
Date:June 12th, 2007 - 09:13 am
(Link)
nu, vot, tieši sevī atrast vērtību neatrasties zaņķī, tikai tad tas strādā, manuprāt. nevis "kāda dēļ" vai "lai nebūtu kauns". Šie abi tomēr ir varianti "citu dēļ". Ieraudzīt to, kāpēc man nebūt (līdz)atkarīgam, ir atslēga. Citādi pārāk short-term sanāk visas tās apņemšanās.

un vēl, kā jau ar daudz ko dzīvē "nepamēģināsi - nesapratīsi", arī līdzatkarības profilakse vai jebkādas preventīvas darbības ir neiespējamas. Nevar iestāstīt sievietei, kas tam nav gājusi cauri, ka vienīgā palīdzēšana ir nepalīdzēšana un ka glābšana nes tikai postu.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:June 12th, 2007 - 10:09 pm
(Link)
veel jau ir taadas divas atshkjiriigas lietas: 1.apzinaati negribeet atrasties zanjkjii, tomeer tajaa atrasties (un tas jau ir ceriigs saakums); 2.apzinaati gribeet atrasties zanjkjii. teiksim, ir visi iemesli negribeet tajaa atrasties, bet nav MOTIVAACIJAS negribeet tajaa atrasties.

un veel. mees jau no savas (liidz)atkariibas apzinaashanaas aabechnieklaikiem zinaam, ka tas ir uz muuzhu. mees varam tiekties uz serenity, tuvoties, pietuvoties, bet nirvaanu mums nesasniegt :)

tieshi taadeelj ieliku sho veco ierakstu tur, kam tas bija domaats - savaa cibaa. un vienlaikus izdzeesu no kompja. vinsh buus, vinju par nebijushu padariit nekad nevarees, bet manaa kompii vinsh neseedees. taa kaa dziivee. aizmirst pavisam nedriikst, bet neesaat liidzi un aukleet shito buushanu arii nedriikst.
From:[info]asiize
Date:June 13th, 2007 - 09:53 am
(Link)
jā, es piekrītu.
varbūt tāpēc, ka vēl tik nesens viss, mēdzu paštīksmināties par to, ko, rau, esmu piedzīvojusi un ka sveikā esmu tikusi cauri. plus mīnus.
Un tā paštīksmināšanās tomēr diemžēl iet roku rokā ar upura lomu, kas nozīmē nēsāt līdz un auklēt.
Un vēl reizēm pieķeru, ka kaut kur sirds dziļumos nemaz negribu, lai viņš izlīstu no zaņķa, jo man ir vieglāk domāt - re, cik pareizi rīkojos aizejot, redzot, ka viņš tur vēl slīkst. Vot, šitās domas ir vienas no nežēlīgākajām ever.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:June 13th, 2007 - 10:44 am
(Link)
un veel jau ir taa, ka varbuut tikai man liekas (tais ljoti retajos briizhos, kad vispaar iedomaajos un tieku liidz likshanaas), ka sliikst. a vinsh varbuut omuliigi plunchaajas (ne jau ka man buutu zheel) :D

nez..man ir taada sajuuta, ka tas ir bijis cita cilveeka citaa dziivee, par kuru kaadreiz esmu izlasiijusi kaadaa graamataa. ir fakti, kaut kaadi dati, skaitlji, kas paleenaam jau saak jukt, ir galvas arhiivs, bet ne sirds u.c. tamliidziigu orgaanu arhiivs. man ir vienalga par vinju tagad un par sevi toreiz vinja kontekstaa. es nekad neesmu nostaljgjeejusi par vecajaam skolaam peec to absolveeshanas, un shii nav iznjeemums. diploms kabataa, aamen, un jauna dziive :)
From:[info]asiize
Date:June 13th, 2007 - 02:08 pm
(Link)
nu jā, tur drošvien tagadnes intensitātei ir zināma loma : )