Saspēra velns to zaļo krūzi - [entries|archive|friends|userinfo]
Hlorēts ūdens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Aug. 7th, 2012|01:19 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Mēnesi ilgusī nepārtrauktā latviskā līņāšana beidzot ir pārgājusi klasisko ziņu virsrakstu kvalitātē: http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-19159509 . Taču atšķirība no citiem "sezonas varenākajiem" (lai gan sezonas varenākie parasti norisinās septembrī, tā ka viss vēl priekšā) ir tāda, ka mēnesi ilgā nepārtrauktā līņāšana ir izmērcējusi, izsaldējusi un nogurdinājusi pilsētu, līdz ar to varenās lietavas nespēj uzsūkties, kā tām pienāktos, ņemot vērā, ka pēdējo pāris gadu laikā infrastruktūra ir ievērojami uzlabota un normālos apstākļos tai būtu jābūt spējīgai krietni sekmīgāk pārvārīt diennakti ilgušās spēcīgās lietavas.

Mūsmājās pirmais stāvs pārplūdis, ūdens līmenis sasniedzis galdus, un tas nozīmē, ka šie plūdi ir varenāki pat par leģendāro 2009.gada Ondoju. Un tak lietavas vēl nerimstas, un ūdens līmenis turpina celties, un ziņo, ka šitā vētra ņemšoties vēl veselu dienu. Taču pilnīgi neticamā kārtā vēl ir gan elektrība, gan internets. Negribētos zaudēt visu iedzīvi un elektrotehniku.

Bet vispār var novērtēt straujo progresu priecīgo punduru zemē. Ja mana pirmā gada laikā šeit mājā ūdens bija līdz puslieliem pie katras spēcīgākas lietusgāzes, tad tagad ūdens mājā iespraucas reizi, divas gadā. Inčīgi, ka civilizēta sakārtotība ir atnākusi reizē ar pazīstami garlaicīgi drūmi pelēko pastāvīgo drēgnumu un līņāšanu, kas nomainījusi eksotiski karstasinīgās spējās, īsās, spēcīgās silta ūdens lietusgāzītes.
linkregister

Comments:
[User Picture]
From:[info]bozena
Date:August 7th, 2012 - 09:13 am
(Link)
Ups! Nu mēs tad te stipri piedomāsim, lai tā nenotiek.
[User Picture]
From:[info]starro
Date:August 7th, 2012 - 11:01 am
(Link)
tas laikam nav tas pats, kad man divas nedēļas stāv pagrabā ūdens - sūknē vai nesūknē.
a tev uzsūcas zemē, vai jāatver durvis lai iztek? jebšu darbiņš ar spaiņiem un lupatām?
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:August 7th, 2012 - 11:07 am
(Link)
Pagaidām darbiņam nav jēgas - ielas = upes, ar laivām jābrauc. Kad lieti beigsies un ūdens ielās pamazām noskriesies, tad ar spaiņiem, bļodām un liekšķerēm smelsim ārā - kad būs, kur to ūdeni likt. Nesūcas jau no pazemes, bet smeļas iekšā no āra.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:August 7th, 2012 - 11:12 am
(Link)
Un nē, tas nav applūdis pagrabs - tā ir baseinā pārvērtusies dzīvojamā un bodes platība. Mums vismaz ir otrais stāvs, kur patverties. Tiem, kam nav, gan ir draņķīgāk. Ir Manilā arī rajoni (un biezi turklāt, nevis kaut kādi kartona būdu ciemati), kur otrais un pat trešais stāvs diemžēl neglāba 2009., un arī tagad viņiem čābīgi iet. Tiesa, toreiz Ondojs visu appludināja pēkšņi, negaidīti un strauji nakts laikā, savukārt šitas pieņēmās spēkā pamazām.
[User Picture]
From:[info]scorpse
Date:August 7th, 2012 - 11:48 am
(Link)
Par jums raksta mūsu ziņās.
Klau, a ko bode dara šitādā gadījumā?
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:August 7th, 2012 - 11:54 am
(Link)
Bode žēli mirkst un slīkst :( Viss svarīgākais (kompji utt) tiek evakuēts uz otro stāvu.

Teorētiski jau varētu operēt - elektrība un internets ir, konkurences nekādas, visi mestos kā traki feisbukot par saviem plūdu piedzīvojumiem, bet elektrodrošība tomēr pirmajā vietā.
[User Picture]
From:[info]scorpse
Date:August 7th, 2012 - 12:49 pm
(Link)
Un reklāmas kampaņa - surf away from the flood vai kaut kā tā.
Turieties gan. Trollīši Mumini arī reizēm nodarbojās ar plūdiem.
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:August 7th, 2012 - 03:09 pm
(Link)
Mūsu ziņās rakstīts, ka pilsētā ūdens "līdz cilvēka kakla augstumam". Pēc tava puksta kļūst skaidrs, cik tie filipīnieši gari :)