Saspēra velns to zaļo krūzi - #$%^#%$@ [entries|archive|friends|userinfo]
Hlorēts ūdens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

#$%^#%$@ [Mar. 28th, 2008|06:29 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

Latvijas vēstniecība Ķīnā klusē kā kaps, tāpēc
Atbildot uz Jūsu 2008. gada 27. marta e-pastu, darām zināmu, ka Šengenas vīzas ieceļošanai Latvijā Jūsu gadījumā vēl iespējams kārtot LR vietniecībā Tokijā, kā arī Vācijas Federatīvās Republikas vēstniecībā Džakartā vai Ungārijas Republikas vēstniecībā Bangkokā. Sīkāku informāciju par to, kā iesniegt vīzas pieprasījumu un nepieciešamo dokumentus, Jums jāskaidro, kontaktējoties ar konkrēto pārstāvniecību.
Tikmēr laiks nepielūdzami tiku-taku.

UPD: Iedomājieties, ka jums vajag nieka sūda tūristvīzu uz kādu tālu valsti, ar kuras pilsoni jums ir nepalaimējies apprecēties, vīzu jūs varētu iegūt tuvākajā tās valsts vēstniecībā, teiksim, Zviedrijā, taču tā klusē, kaput, tāpēc jums laipni piedāvā vīzu kārtot, teiksim, Portugālē. Un vēl iedomājieties, ka lidmašīnas biļetes jums jau ir ķešā, par tām ir nolikta krietna summiņa, tomēr mazākais no visa iespējāmā summiņas krietnuma, jo jūs savā naivumā un labticībā Sistēmai esat iedomājies, ka nekādu šķēršļu vīzas iegūšanai savas laulenes radu īsam apciemojumam nevarētu rasties, tāpēc lidmašīnas biļetes nav maināmas, atceļamas, pārceļamas utt.
linkregister

Comments:
[User Picture]
From:[info]hege
Date:March 28th, 2008 - 12:40 pm
(Link)
un jau atkal vecais labais vizu jautajums....kam ta domata?
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:March 28th, 2008 - 12:42 pm
(Link)
likumīgi pielaulātajam dzīvesdraugam
From:[info]eermaniitis
Date:March 28th, 2008 - 12:46 pm
(Link)
mm a teiksim Vaacijas, Zviedrijas, Francijas, UK viiza nederees?

vinju veestneiciibas atrodas domaajams kaudzi tuvaak, un viiza der arii Latvijaa

pasaki ka peec LV apmekleejuma plaano apskatiit Eifeljtorni, vai Pikadillii vai Brandenburgas vaartus - vatever ;-)

mees tachu Shengena - der jebkuraa Shengenas valstii izdotaa viiza
From:[info]eermaniitis
Date:March 28th, 2008 - 12:49 pm
(Link)
vismaz 10 gadus atpakalj uz Niiderlandi es veljoju ar Vaacijas veestnieciibaa izdoto Shengenas viizu ;-)
[User Picture]
From:[info]puuce
Date:March 28th, 2008 - 12:47 pm
(Link)
Manai kolēģei bija līdzīgi, gan citas valsts pilsoņa sakarā. Viņa to nokārtoja, vēršoties nevis tuvākajā Latvijas, bet tuvīnajā Francijas vēstniecībā, nedaudz pakliedzot un sagandējot nervus nedēļas garumā. Bet viņas pieredze liecina, ka epastus rakstīt nav vērts, ka ir jāzvana, jāprasa konkrētu cilvēku vārdi, tie jāatceras un uz šiem pašiem cilvēkiem jāatsaucas. Vēl varot zvanīt arī uz LR Ārlietu ministriju (un ārī pakliegt).
Veiksmes.
From:[info]kinskis
Date:March 28th, 2008 - 04:05 pm
(Link)
kliegt nevajag. ja vien tā nav vienīgā aprobētā khm.. intonācija. labāk zvanīt. un s.c., tā ir normāla prakse, ka LV štelles dažādās pasaules nomalēs sedz citas ES vēstniecības. sevišķi emērdžensiju gadījumos. t.i. ja sākas zemestrīce vai militārs konflikts, ar pilnām tiesībām var doties pie jebkuriem citiem un pieteikties uz evakuāciju vtml.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:March 28th, 2008 - 04:45 pm
(Link)
emerdžensijos jau protams, bet te runa ir par vienu sūda tūristvīzu uz mēnesi. visvulgārāko. single entry. ir kaimiņvalstī (ļoti lielā, tiesa, un tālu, bet nu vismaz kaut kas) vēstniecība, kurai pēc tiesas un taisnības ir jākrāmējas ar tiem, kas teritorijā, tb apkārtējās valstīs, kurās vēstniecību nav. vēstniecības Ķīnā gadījumā pirms dažiem mēnešiem viņi man aprāda, ka vispār jau tā esot vēstniecība Ķīnā (un tikai. cik tipiski Latvijas ierēdniecībai), taču visžēlīgi jau varot izlīdzēt ar vīzas uztaisīšanu arī tuvējās valstīs esošajiem. un kad nu tā vīza ir jātaisa, tad klusums. beikti un pagalam. varbūt viss vēstniecības štats uz Tibetu piktnikot protestēt aizbraucis, tad es saprastu un piedotu, bet tad vismaz autoreply varēja ieslēgt.
From:[info]kinskis
Date:March 28th, 2008 - 06:18 pm
(Link)
vispār... baigi švaki, ja runa par manilu, tad šo teritoriju patiešām neviena latvju pārstāvniecība nesedz. (tas gan, protams, neattaisno pekinas consulāta darbinieku visžēlīgo toni. viņiem, kā jau reģionā teju vienīgajiem ir jārēķinās ar līdzīga rakstura pieprasījumu).
bet varbūt šis kungs zinās ko ieteikt: http://www.mfa.gov.lv/lv/Ministrija/mission/?lv=1&org=PHL
(79% ka šauju ar šo ieteikumu auzās, bet kas zina?)
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:March 29th, 2008 - 09:47 am
(Link)
šis kungs (ie)teica to pašu vispārzināmo: a) Ķīna; b) kāda cita LV pārstāvniecība
[User Picture]
From:[info]puuce
Date:March 28th, 2008 - 07:30 pm
(Link)
Cik atceros, viņas gadījumā tā bija vienīgā intonācija, kuru izmantojot pēc mēnesi ilgas gaidīšanas un no-viena-pie-otra-sūtīšanas kaut kas sāka notikt. Franču iestādēm reizēm ir tāda tendence, cik es saprotu.