lidojošais zvērēns ([info]leel) rakstīja,
@ 2015-09-11 18:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par trakumu.
Patiesiibaa pat bail savas domas izteikt, un nekur citur pat neuzdroshinos taas paust. Viss vilku bars sakritiis virsuu, nerespekteejot ne atshkjiriigos viedokljus, ne cienjas izpaushanu kaut elemntaaraa liimenii. Bet te taa klusaam un nemanaami jau driikst. Par visiem tik saapiigo teemu atljaushos arii es bilst kaadu vaardu, lai manas domas kaut vai prieksh sevis vien paliek kur dokumenteetas, jo nebriinos, ka sabiedriibas spiediena rezultaataa taas krasi mainiisies peec mazaaka vai ilgaaka laika. Par beegljiem. protams, ko gan citu.

Esmu Vaacijaa. Un es nenjemos spriest, ko visi shie bari nodariis Eiropas ekonomikai, politikai un cilveekiem vispaar. Neesmu ne politikjis, ne gudrs iereednis, kas var atljauties paust ko skalju, nezinot neko padziljinaati. Bet. Man ir arii tiiri cilveeciskaas sajuutas, kuru deelj ari nespeeju nosliekties uz konkreetu JAA vai NEE. Zini, es katru dienu seezhu vienaa solaa ar siirieti un mums priekshaa seezh veel viens siirietis. Un zini, es nekad savaa muuzhaa neesmu sastapusi nevienu tik izpaliidziigu, deviigu, laipnu un pret sevi tomeer pashkritisku un skarbu latvieti, kuraa buutu visas shis iipashiibas reizee. Un taadi vinji abi ir. Pavisam nopietni. Mees smejamies, labs humors ir muusu ikdiena. Un tas viss notiek VAACISKI, jo mees esam Vaacijaa un maaciities shiis zemes valodu liekas pashsaprotami. Vinjiem abiem ir gjimenes, abiem ir DARBS, abi ir normaali cilveeki, un, ja nebuutu shiis vizuaalaas atshkjiriibas, tad nebuutu nekaadas atshkjiriibas arii no visprastaakaa vaaciesha vai rumaanja, kuri tik pat veiksmiigi seezh shajaa pashaa telpaa. Un vinji tieshi taapat kaa mees, visi grib normaalu, ekonomiski stabilu dziivi, lai vareetu bez sirds saapeem audzinaat savus beernu, kuru beernu naudu (starpcitu) mans sola biedrs kraaj, lai, pilngadiibu sasniedzot, savai meitai dotu ka puura naudu. Nekaada egoisma, nekaadu naudas kulta paziimju, kas nereti no visaam poraam spraucas aaraa muusu pashu baalinjiem. Tikai veelme dziivot. Un es pat neapsveru domu, ka vareetu ar vinju ielaisties smagaas diskusijaas par to, cik vinja tauta ir briesmiiga, jo aardaas pa robezhaam un apmeetaa ar suu...iem autobusus. Tici man, vinjsh to zin un ar to nelepojas.

Ko es ar to gribu teikt. Neatbalstu un arii nenoraidu to masu pluushanu. Es tikai gribeetu, lai cilveeki izveertee to, ka visi cilveeki nav vienaadi, visi siirieshi nu nav vandaalji. Mees tikai redzam to slikto pusi, jo labo jau neraada. To labo, piemeram, ka Berliinee 10.oktobrii siirieshi daavaas ziedus vaacieshiem, lai pateiktos par visu, ko Vaacija vinjiem devusi. Katraa tautaa ir sliktaas masas, bet tas nenoziimee, ka vinji visi taadi ir! Nevajag visu mest vienaa katlaa, jo tiem beerniem, ar ko zhurnaalisti zheelina eiropieshus, vecaaki patieshaam grib daavaat normaalu dziivi. Un lai tas varonis latvietis, kas ''jau iepircis shaujamo, lai apshautu visus, kas vinjam tuvosies'' un patiesiibaa kluust par taadu pashu mezhoni, kaa vinja niistais beeglis, izveertee, uz ko noteemeejis. Varbuut tas cilveeks grib godiigi straadaat un miil savu gjimeni, un gar tiem, kas shkjelj uz puseem policistu mashiinas, vinjam nav nekaadas daljas.
Padomaa. Savaadaak.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?