Lee ([info]lee) rakstīja,
@ 2008-09-22 11:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Darba dienas lasāmviela apetītes veicināšanai!
Nejauši atradu interneta dzīlēs. Manuprāt, viens no sakarīgākajiem & man pieņemamākajiem tekstiem, ko nācies lasīt par šo tēmu. Visi Cosmo un tādi brīnumi ar saviem stulbajiem & neskaitāmajiem padomiem gultā tikai degradē jebkuru attīstīties sākušos tīni. Varat mani apstrīdēt, bet šito skolā vajadzētu mācīt, un problēmu ar impotenci un visādām citādām figņām, kas rodas seksa kulta ietekmē būtu mazinājušās vismaz par 50 procentiem.

"Seksam vajadzētu būt skaidrai parādībai: kādā momentā divi sajūt, ka gribētu komunicēties dziļākā līmenī, un viss. Nekāda pienākuma, nekādu saistību. Seksam būtu jābūt kā spēlei un lūgšanai.

99% pazīst seksu tikai kā atvieglojumu: viņi nepazīst tā orgasmisko kvalitāti. Pat, ja viņi domā, ka viņiem ir orgasms, tas nav orgasms - tā ir vienkārši dzimumatvieglošanās. Orgasms ir totāls - no galvas līdz kāju pirkstiem, tas ir visā ķermenī. Ejakulācija nav orgasms. Tā ir pavisam lokāla atbrīvošanās, seksuāla atbrīvošanās - tas nav orgasms. Atbrīvošana ir negatīva parādība: jūs vienkārši zaudējat enerģiju, bet orgasms ir pavisam cita lieta.
Orgasms ir stāvoklis, kad jūsu ķermenis vairs nav sajūtams kā materiāls: tas vibrē kā enerģija, kā elektrība. Tas vibrē tik dziļi, līdz pašiem pamatiem, ka jūs pilnīgi aizmirstat viņa materialitāti. Tas kļūst par elektrisku parādību. Šodien fiziķi runā, ka matērijas nav, ka visa matērija ir tikai šķietamība. Pat vairāk - ka viss, kas eksistē, ir elektrība, nevis matērija. Orgasmā jūs nonākat līdz tam dziļākajam jūsu ķermeņa slānim, kur matērija vairs neeksistē, tikai enerģētiskie viļņi: jūs kļūstat par dejojošu enerģiju, par vibrāciju.

Kad jūs domājat par orgasmu, tas kļūst par mērķi, kas vairāk līdzinās darījumam, un tad orgasms kļūst apgrūtināts. Tā ir dilemma: ja jūs tiecaties uz orgasmu, tas kļūst smags, jo jūs meklējat to, tiecaties uz to, un jūs patiesībā neesat totāli. Jūsu prāts gaida orgasmu; jūs domājat par to, vai šajā reizē jums izdosies to sasniegt vai nē, un šīs bailes paralizē seksuālo centru. Šis centrs reāli spēj atvērties, kad nav baiļu, kad nav jautājuma par kādu nebūt rezultātu, kad nav domu par nākotni, kad darbība nav orientēta uz sasniegumu, kad jūs vienkārši spēlējat. Tas ir brīnišķīgi - spēlēties ar kāda ķermeni un sajust, ka kāds spēlējas ar jūsējo. Vienkārši divi ķermeņi dejo, dzied, apskaujas, mīlējās - tā ir brīnišķīga simfonija, nav nepieciešamības domāt par orgasmu. Un tad notiks! Te arī ir viss tā skaistums... tikai tad tas notiks. Vai tas ir noticis vai nē, uz lietu neattiecas. Vienkārši aizmirstiet par to.

Spēja pārdzīvot orgasmu ir spēja zaudēt kontroli. Pastāvīga kontrole nozīmē, ka jūs sēžat uz savām enerģijām, vadot tās... "tam vajadzētu būt, tam nevajadzētu... tas ir pareizi, tas ir nepareizi". Jūs pastāvīgi kaut ko darāt, pretojoties un apspiežot. Iet drīkst tikai līdz noteiktai robežai - tālāk ir briesmas, vairāk es nevaru neko atļauties. Kā jūs varat būt orgasmiski? Ja jūs neesiet orgasmiski citās lietās, kā jūs varat būt orgasmiski seksā? Ja jūs kontrolējat savas dusmas, jūs nevarat būt seksā orgasmisks. Cilvēks ir totālisms. Ja jūs nevarat nonākt līdz trakumam, kā jūs varat izjust mīlestību? Tas ir neiespējami! Dabisks cilvēks ir orgasmisks visās savās emocijās.

Kad sekss savienojas ar apzināšanos, dzimst absolūti jauna enerģija. Šī enerģija tiek dēvēta par tantru. Ja jūs esat pārāk orientēts uz tehniku, tad jūs palaidīsiet garām tantras noslēpumu. Tantrai jābūt nedarīšanai, tā nevar būt tehnika. Jūs varat iemācīties tehniku - jūs varat iemācīties noteiktu elpošanu, un mīlas akts kļūs ilgāks. Bet jūs vadāt. Tas nebūs mežonīgi un nebūs nevainīgi. Tā nebūs arī meditācija. Tas būs no prāta. Patiesa tantra nav tehnika, bet mīlestība. Tā nav tehnika, bet lūgšana. Tā nav orientēta uz prātu, tā ir atslābināšanās sirdī.
Laiks nav izzudis pavisam - tas pārstājis eksistēt priekš jums."

/Ošo: "Par attieksmi pret seksu"/


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dusk
2008-09-22 12:56 (saite)
sekss mēdz būt dažādās formās. tāpat kā mīlestība(pret suni, pret mīļoto, pret bērnu, pret māti, pret sevi un tā tālāk). Ja paveicās tu paspēj izbaudīt visu ko. Noliegt, ka citās formās ir nepareizi ir :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lee
2008-09-22 13:02 (saite)
Kaut ko noliegt ar putām uz lūpām vispār ir.. :D

Tomēr veselīgu attieksmi un mazliet citādāku domāšanu vajadzētu mācīties apzināti nevis tikai kultivēt visur tikai vienu- TV, žurnālos utt.
Vienkāršāk - esmu par kvalitatīvu un baudpilnu seksu nevis nokniebšanos jo vajag nokniebties. Tā kaut kā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dusk
2008-09-22 13:07 (saite)
Nevar visu laiku ēst ābolus, kādreiz gribās arī banānus un apelsīnus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lee
2008-09-22 13:16 (saite)
Nenoliedzami.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?