Ilse Kahrklis ([info]ld) rakstīja,
@ 2014-06-03 22:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:maijs

otrā b/d diena arī bija baigi foršā. Annis "spēlējās" ar vienu meitenīti smilškastē un pēc tam ~20 min cīnījās ar trīsriteni. vienreiz nomauca riktīgi uz mutes, bet tas viņu neatturēja celties kājās un cīnīties tālāk. beigās atmuguriski stumties sanāca jau diezgan labi.

bet vispār jocīgi viņu tā vērot. viņa ir tik pārliecināta par sevi. tik stabila un droša. šodien bija vēl viens puisītis ar mammu. iespējams nedaudz vecāks, jo jau staigā. ja viņam, kas nesanāca uzreiz sauca mammu. Anna mani nekad nesauc. viņa tikai ik pa laikam pamāj vai arī paskatās uz mani, ja domā, ka dara kaut ko ko nedrīkstētu.

pēcpusdienā spēļu laukumā tāpat. mēģināja aizbēgt, bet tad man tomēr sanāca viņu pārliecināt, ka tā nav laba doma.

ak jā un vēl - Anna vienmēr kliedz un lokās kā zutis, kad es viņai nagus apgriežu. šodien no rīta turēju kā spīlēs. bērns nobrēcās sarkans. atbraucām mājās no bērnudārza, kaut ko grozos skatos, ienāku guļamistabā un ko es redzu - Anna nomakšķerējusi manikīra asās šķēres sēž un šņikājas- ver vaļā un ciet. ieraudzījusi mani, gan uzreiz atdeva, ar tādu skatu - "re, ko es tikko atradu!" gribējās smieties.

pēc ilgiem neauglīgiem uzmudinājumiem pārliecināt vīru sākt rīkoties dzīvokļa jautājumā, uznesu augšā ceļojuma gultu un noliku viesistabā. viena no manām aizdomām kāpēc Anna tagad tik slikti guļ, ir ka viņa domā, ka ir jau rīts un jāceļas. viesistabā mums ir pilnīgi tumši aizskari un tur neiespīd rīta saule. otra aizdoma ir, ka viņai vienkārši vajag gulēt prom no mums. redzēs kāda būs nakts. manā plānā ir gulēt un necelties. :)



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]nastja
2014-06-04 08:23 (saite)
Klau - tu tā vislsaik iekomentē, ka bērni staigā - Anna vēl ne? Un dārziņā ņem arī rāpotājus, ja?
Bet par to vecumu un staigāšanu - nav jau nekādas korelācijas. Aprīlī viens wunderkinds aizgāja kājām šķiet deviņos/desmit mēnešos, bet nu viesn ir skaidrs - kad cilvēks grib, tad arī iet kājām :)

Un forši tak, ka pārliecināta :), un ka tev ir laiks patreiz ar viņu tā nesteidzīgi un harmoniski uzsākt dārziņgaitas :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ld
2014-06-04 09:26 (saite)
Anna nestaigā, bet nu beidzot stāv bez pieturēšanās. Maksis savulaik sāka 9, Līna 14 mēnešos. Gan jau arī Anna sāks staigāt.
b/d vienīgais uzņemšanas kritērijs ir bērnam jābūt vismaz 1 gadu un 1 dienu vecam. viss pārējais var nebūt.

jā, ļoti mierīga tā uzsākšana. vakar satiku kaimiņieni - izrādās divas nedēļas jaunākais puisēns jau trešo nedēļu apmeklē b/d. un pēc nedēļas kaimiņiene atsāk strādāt gandrīz pilnu slodzi(no b/d ņemšot ap trijiem).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nastja
2014-06-04 10:20 (saite)
Robis aizgāja precīzi 13 mēnešos. Pirms tam labu laiku (mēnesi ar asti) gāja gar dīvānu pieturoties vai stāvēja neturoties. Krišs aizgāja ātrāk, kad tieši neatceros. Bet nu, ja ņemas salīdzināt, tad Krišs visu ātrāk paspēja - Piedzimt :P, velties, celtides, rāpot, zobi bija uz 6 mēneši, Robim laikam uz 9 tik, staigāt, utt.. lai gan - kāda starpība, galnais, lai cilvēks laimīgs..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2014-06-04 10:52 (saite)
Gar dīvānu jau 2-3 mēnešus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nastja
2014-06-04 13:49 (saite)
Šķiet tava Ieva teica, ka esot ļoti labi, ja pieturoties sāņus staigā, uztrennējot kautko tur..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2014-06-04 14:56 (saite)
jā, Ievai Līga teica, ka no fizioterapijas viedokļa esot svarīgs šis posms. man gan vienalga. kad staigās, tad staigās. man Annis patīk tāds kāda viņa ir :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?