Ilse Kahrklis ([info]ld) rakstīja,
@ 2014-02-27 14:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
es to varu atļauties
mana pēdējā gada mantra. kas nomierina, lai cik absurdi arī nebūtu.
pirms dažām dienām man pa telefonu uzmācās viena tanta ar "kolosālu" piedāvājumu. man un manam vīram tikai pusstundu esot ar viņu jāpatelefonē un viņa mums izstāstīs soli pa soli kā mēs varam atgūt katru mēnesi no samaksātajiem nodokļiem 100 un vairāk eiro atpakaļ.
es mēģināju pieklājīgi no viņas atkratīties. ka mēs neapspriežam mūsu nodokļu deklarācijas ar nepazīstamiem telefonzvanītājiem, kuri slēpj savu telefona numuru. ka lietojam programmatūru utt. nekas viņu neapstādināja. viņa mani mēģināja iežēlināt ar bērnu kurpīšu cenām, jo sadzirdēja Annu fonā.
beigu beigās es viņai teicu "es varu to atļauties". tantes balss tuvojās kulminācijai "ak tad Jums nevajag naudu?! jūs varat to vienkārši zemē nosviest?" bet es lēnā un nosvērtā balsī atbildēju, ka es varu atļauties saudzēt savus nervus un nemitīgi neizdomāt jaunus veidus kā izvairīties no nodokļu maksāšanas vai naudas atgūšanas un to pusstundu laika kopā ar vīru gan jau pavadīsim kaut kā patīkamāk. tanta beidzot atšuvās.

es varu atļauties izvēlēties.
un būtībā tas nav atkarīgs no naudas daudzuma makā. ja mani patiešām atlaidīs un es nedabūšu ekvivalenti labi apmaksātu darbu, es turpināšu atļauties izvēlēties nervus un citus resursus saudzējošākus variantus.

es biju jau izvēlējusies, bet atkal pārdomāju. es nevēlos kompromisus, jo es nespēšu ar to ilgtermiņā dzīvot. man vajag lai ir labi ilgu laiku nevis uz mazu mirklīti.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]nastja
2014-02-27 16:17 (saite)
super :)

tā atļaušanās un pašu izvēles sekas/augļi manā apziņā ar mutuļo. Es par vasaru kopā ar bērniem vs strādāšanu no aprīļa.
Bieži sevi pieķeru pie domas, ka ai - nauda jātaupa, nauda jātaupa, biegās nekam lāgā nesanāk.. un tad - tad atceros otro pusi, ka neba nabagāka esmu palikusi, bet esmu izvēlējusies vasarā dzīvot pa mājām ar bērniem. Un mana izvēle arī nosaka patreizējās finanses. Vasara ar sīcīem būs mana 'Turcija, Londona, Parīze, jaunās kleitas, pusdienas restorānā, masāžas un co', jo es - līdzīgi kā Tu - varu to atļauties!!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ld
2014-02-28 09:27 (saite)
es arī ļoti spēcīgi apsveru atsākt strādāt tikai septembrī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nastja
2014-02-28 09:41 (saite)
nu tas prasa pašdisciplīnu :)
un - ehh.. viegli tas noteikti nav. Bet - nu jā, es to varu atļauties ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2014-02-28 09:54 (saite)
Tu to vari :)

man raizes darīja darba vieta. uzreiz pēc BKA viņiem ir jādod man atpakaļ līdzvērtīgs darbs ar to pašu algu. bet ja iepauzē, tad drīkst piedāvāt gan zemāku amatu, gan zemāku algu. bet nu jau palēnām arī tas man nav svarīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nxn
2014-02-27 16:31 (saite)
mums "es varu atļauties izvēlēties" nozīmē izvēli starp daudz strādāt un vairāk naudas vai mazāk strādāt un mazāk naudas, kas savukārt nozīmē izvēli cik daudz laika pavadīt kopā ar ģimeni. un, ja izvēlas nedzīvot luksusā, bet nēsāt pērnās un aizpērnās un vēl vecākas sezonas drēbes [bet ļoti kvalitatīvas], tad tādas tantes var pasūtīt visas kopā un katru atsevišķi. bet nu tad ir jābūt drosmīgam savā izvēlē (kurš gan, liekas, brīvprātīgi atsakās no daudz naudas?), un to var atļauties tikai sasniedzot zināmu briedumu :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ld
2014-02-28 09:26 (saite)
nu jā, aptuveni tā :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]le_minga
2014-02-27 20:47 (saite)
:)))
"Nein, Danke" un nolikt klausuli būtu tev gan nervus, gan notērēto laiku ietaupījis... prasts, brutāls - Nein, interesiert mich nicht un uzreiz nolikt klausuli :) ekh - tu pieklājīgā, kas noklausās līdz galam, kaut pēc pirmajiem vārdiem jau saprotams: gribu tanti pasūtīt nafig ;D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ld
2014-02-28 08:52 (saite)
Tev taisnība

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?