lavendera -

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

Links
patiesi
ģeodati
britu komēdijas
grāmatas
spāņu podkāsti
popadancevs
naktsmājas
latv. filmas
stereo
lidojumi
podkāsti
mājas
anglene
putnu balsis
dzīvokļu cena
grāmatas gen
aum
workaway
smadzenes
Antons
poliglots
psihe 1
psihe 2
coursera
stupidfox
cariatura.ru
banksijs

October 9th, 2013


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:09 am
Man pat nebūtu īpašu iebildumu pret "bezmaksas" transportu rīdziniekiem, ja vien PIRMS TAM visi tie ekonomiskie imigranti, kas padomju laikos iebrauca šeit no plašās padsavienības un acumirklī dabūja dzīvokli Rīgā, tiktu aizsūtīti atpakaļ pāri robežai uz Muhosransku.
Interesanti, vai pēc elektorāta nomaiņas Ušakovs joprojām būs ieinteresēts šādā veidā izvest savu pirmsvēlēšanu kampaņu?

Starp citu, http://manabalss.lv/par-vienadu-brauks-maksu-neridziniekiem-ridziniek/show?mode=all&type=top

Atšķirībā no tiem, kas iebraukuši Rīgā no Muhosranskas, pamatnācijai tikpat kā visiem ir radi ārpus Rīgas, tātad cenu paaugstināšana skar ne tikai viņus (atšķirībā no imigrantiem, kas apmetās pilsētās un tagad, medaļas pie krūts sasprauduši, var bez maksas braukāt uz tirgu un Uzvaras pieminekli), bet ir ģimenes lieta. Ja manai mammai regulāri jābrauc auklēt mazbērns un par nokļūšanu līdz mazbērna mājai būs jāmaksā uzskrūvēta cena kā Rīgā nevēlamai personai, tā nudien ir sāpe sirsniņā.

(10 ir | apliecini to, ka esi)

Comments:


[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:October 9th, 2013 - 12:19 pm
(Link)
Aizdomas, ka būs grūti nodefinēt "īstos" rīdziniekus, tb tos, kas uz 1939. gadu te dzīvoja, vai 1914. gadu? Es balsotu par 1900. gadu - tāds apaļš cipars, un visi imigranti tiktu aizsūtīti atpakaļ uz savu Jēkapbili un Bārtu. :)

Bet tas jau tāpat skaidrs, ka iebraucējiem nepatiks štelle, ka kādas apzdzīvotas vietas pašvaldība dod priekšroku vietējiem. Tā mūžīga migrantu sāpe visā pasaulē.
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:October 9th, 2013 - 12:27 pm
(Link)
Es gaidīju tavu komentāru :)
Es balsotu par 1939. gadu, jo tajā galvaspilsētas iedzīvotāji prata runāt valsts vārdā nosauktajā valodā un šajā ziņā nemaitāja viens otram psiholoģisko komfortu.
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:October 10th, 2013 - 06:19 pm
(Link)
Nu ja, nav jābūt Holmsam lai prognozētu, ka ja pamanīšu nacistu murgus, uzvilkšos (ja vien nepaspēšu uzpīpot un izdomāt, ka Dievam visas radībiņas mīļas, lai taču tic kaut lidojošām desmaizēm). :)
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:October 11th, 2013 - 11:33 am
(Link)
centīšos atcerēties šo "Dievam visas radībiņas mīļas" nākamreiz, kad būs jāklausās Saskaņas centra adeptu plosīšanos manā tuvējā apkārtnē :)

Horoš gorod naša Riga, toļko latišei v ņjom sliškom mnogo.
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:October 11th, 2013 - 12:00 pm
(Link)
Nuss, daudzi ļaudis vēl dzīvo 19. gs. kategorijās unnesaprot, ka ir 21. gs. un latviešu imigranti Rīgā ir integrējušies un pilsētvidi lielā mērā pārņēmuši - jāsamierinās un jāiemācās sadzīvot, jo atpakaļ uz savām rudzu druvām migranti nekad nedosies. Diemžēl empātijas ļaudīs ir par maz, bet kanibālu ētika* joprojām aktuāla.

* Kanibālu ētika - mīļš skaidrojums ir nelaiķa prof. Milta repertuāra:
Misionārs kanibālu virsaitim vaicā: vai zini, kas ir labs darbs un kas ir ļauns darbs?
Kanibāls /lepni/: Protams! ja es apēdu kaimiņu cilts virsaiša sievu, tad tas ir labs darbs, aber ja viņš apēd manu sievu, tad tā ir cūcība, par ko jāsoda.
Milts to mīlēja pieminēt lekcijās, uzsverot, ka kanibālu ētika arī šobrīd visai aktuāla sabiedrībā, it sevišķi visu nokrāsu nacionāļu aprindās (kopš sabiedrības polarizācija pēc politiskās pārliecības zudusi).
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:October 11th, 2013 - 12:15 pm
(Link)
Nu bet vai tad es tev iebilstu? Ja uzmanīgi ielasās manā pukstā, tā pamatdoma ir nevis "visiem ekonomiskajiem imigrantiem, kas neprot valsts valodu un nav Latvijai lojāli, ir jātinās atpakaļ uz savām izcelsmes zemēm un tūdaļ pat", bet "mani patiešām interesē, vai Ušakovs izvērstu savu kampaņu arī tad, ja elektorāts Rīgā būtu mainījies". Piedāvājam apstākļus, gribam redzēt iespējamo reakciju.
Katrs literāts rakstot iejūtas arī kanibāla ādā :)
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:October 9th, 2013 - 12:29 pm
(Link)
1900. gads arī nav sevišķi pamatots, jo dzīvokļu piešķiršanas sistēma uz pamatiedzīvotāju rēķina vēl nebija iedarbināta (līdz tai gaidāms vēl vismaz pusgadsimts).
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:October 9th, 2013 - 12:21 pm
(Link)
Nu, atklāšu nepatīkamu faktu - regulāri braukt auklēt mazbērnus no citām pilsētām jau tāpat izklausās pēc šausmīgi dārga pasākuma, jo cenas starppilsētu autobusiem/vilcieniem ir stipri lielākas pat par jaunajām sab. transp. cenām Rīgā... Vairums auklējošo vecmammu dzīvo turpat, kur visi ļaundari ar medaļām.
Es nekad neesmu balsojusi par SC, bet šis nu bija prāīgs ievedums.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:October 9th, 2013 - 12:22 pm
(Link)
Turklāt kur ir problēma - nu lai tak mazbērna vecāki piedeklarē vecmammu pie sevis, un visi dzīvos, cepuri kuldami...
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:October 9th, 2013 - 12:28 pm
(Link)
vislabāk būtu deklarēties uzreiz visās vietās, kurās tu uzturies

> Go to Top
Sviesta Ciba