lauska ([info]lauska) rakstīja,
@ 2008-04-05 15:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:the kinks - a well respected man

Izlasīju interesanta fakta konstatāciju, ka vēsturē ir maz posmu, kad sieviešu augums netiktu koriģēts - vienmēr tika atrasti kādi trūkumi, kas jāuzlabo, jānoslēpj, un tas, goda vārds, uzdeva pa nerviem. Sievietes augums ir skaists, skaistāks par vīrieša ķermeni, bet nē! Protams, ka sieviete ir tā, kurai jāmoka sevi ar augstpapēžu kurpēm, ar kosmētikas kārtu, cīņu pret pāris liekiem vidukļa centimetriem un vēl velns zina kādām muļķībām, jo pretējā gadījumā sabiedrība uzskatīs, ka viņa ir neglīta un ka nerūpējas par sevi, vai labākajā gadījumā nodēvēs par pelēko peli. Nesaprotu, kāpēc tikpat kā nav vīriešu, kas mokās, piemēram, ar diētām, vai, sekojot modes tendencēm, uzliek permanento grimu. Protams, varu apgalvot, ka, tieši pateicoties visām šīm dažbrīd drastiskajām metodēm, sievietes augums ir tik ļoti skaists, skaistāks par vīrieša augumu, taču negribu tam šodien ticēt, daudz labprātāk es žēlojos, ne domāju ar galvu, tāpēc šo loģisko secinājumu liksim mierā, žēlosim sievietes gadsimtiem koriģēto augumu un veidenbaumiski nopūtīsimies, apgalvojot, ka virs zemes nav taisnības un dūrei tik spēks.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]verners
2008-04-05 18:42 (saite)
Atļaušos nepiekrist tam, ka sievietes augums ir DAUDZ skaistāks par vīrieša ķermeni. Protams nevēlos noniecināt Jūsu maigumu, vijīgo daili un grāciju, sievietes dabisko, neatvairāko skaistumu, bet tomēr nevajag uzreiz izmest tādu frāzi, ka vīrieši ir neglīteņi un nemaz sevi nekopj. Nevajag aizrauties ar vispārinājumiem, lai gan atzīsim, ka mūsdienu Latvijas vecākajai paaudzei ir tāds aprobežots viedoklis, ka vīriešiem nav jāaizraujas ar sevis kopšanu.

Neaizmirsīsim, ka sievietes jau pašas sevi moka un cenšas izpatikt vīriešu gaumei, skaistuma definīcijai. Lai gan jāatzīst, ka tieši to skaistā izpratni mēdz izkropļot vai izveidot, propagandēt un uzspiest masu mēdiji vai kāda konkrēta grupa, kuras viedoklī protams aprobežotās masas ieklausās.

Skaists ir viss samērā dabiskais, nesamākslotais un tas, kas mums jau ir gēnos, instinktos jau no pirmatnes. Ja nemaldos, to sauc par relišeriem. Par to lieliski ir aprakstīts J.Zālīša grāmatā. Tā izskaidro ļoti daudzas lietas un arī novirzes no dabiskā. Tiešām ieteicama literatūra.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?