lauska ([info]lauska) rakstīja,
@ 2008-02-28 20:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:viņi dejoja vienu vasaru

Man riebjas, goda vārds, man riebjas. Tādos mirkļos es nesaprotu, ko šeit daru, kurp un kāpēc eju. Es taču būtu varējusi beigt, teiksim, arodvidusskolu vai to vidusskolu, kas ir tepat pie mājām, nopelnīt naudu lidmašīnas biļetei un braukt prom. Uz Īriju vai Angliju. Visa šī jezga ap izglītību, augstākiem mērķiem un izaugsmi man ir līdz kaklam.
Kāpēc es piederu tiem cilvēkiem, kas tendēti sev sarežģīt dzīvi? Pareizāk sakot, kāpēc mani vecāki pieder tiem cilvēkiem, kas tendēti man sarežģīt dzīvi? Lūk, ja man nebūtu jāizaug par meitu, ar kuru jālepojas, vai ja man nebūtu sirdsapziņas un apziņas, ka man kaut kas jāsasniedz, tad gan es šobrīd varētu piedrāzt visu, itin visu, braukt prom, strādāt darbu, kurā nav jākustina smadzenes, dzerstīties un drāzties apkārt. Dzīvot dzīvnieka cienīgu dzīvi. Dzīvot un degradēties. Lasīt Danielas Stīlas romānus, zagt veikalos sadzīves tehniku un nodzert algu vietējā pabā. Un kas par to, ka tā dara tikai primitīvi, nemācīti ļautiņi? Es taču piederētu lētajam darbaspēkam, no kura negaida nekādu īpašo pasaules uztveri - tikai prasmi darīt mērkaķa darbu. Un mērkaķa darbu visi prot darīt.
Es nevaru, šovakar man vairs nav spēka dzīvot. Rīt viss būs labi, es zinu, ka rīt viss būs labi. Es nedomāšu tās šausmīgās domas vairs, man taču jācīnās, jācīnās, jācīnās. Es, lūk, tikai nezinu, kam man tas viss. Kāpēc es cīnos un ar ko es cīnos?



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sieviete_tanks
2008-02-28 22:31 (saite)
Ak jel, no kurienes Tev tik daudz stereotipi?
Un mazohistiskas teiksmes? (Sorry, ja tas ir skarbi.)
Bet nu tiešām - jādzīvo ir vieglāk. Tev taču tikai 17 (ja nekļūdos), bet problēmas tik globālas un nekonkrētas. Tad vispārīgi arī teikšu - par dzīvi runājot - viss tāpat nekad nenotiks tā kā Tu domā vai gribi un desmitām reižu pārmainīsies.
Bet konkrēti ZPD - rīt jānodod.. Nu tad saņemies un izdari! Un ja neizdari - pienāks rītdiena un..? Strostēs? Parīt to strostēšanu jau neatcerēsies ne Tu, ne tie kam darbs vajadzīgs. Darba lielākā daļa tak gatava - un visu var sarunāt, arī garāku termiņu. Nevar? Tad pofig! Pačukstēšu noslēpumu - augskolai pilnīgi vienalga par ko Tu rakstīji tādu ZPD, cik saņēmi un vai vispār rakstīji, tieši tāpat kā ir vienalga no kādas skolas nāc.

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?