lasminjaaaaaa ([info]lasminjaaaaaa) rakstīja,
@ 2005-03-05 14:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
pianists
Veeloties iedroshinaat savu mazo deelinju, kursh nesen bija saacis maaciities klavierspeeli, maate vinju aizveda uz kaada ljoti slavena pianista koncertu. Kad abi bija ienjeemushi savas vietas zaalee, maate pamaniija, ka dazhas rindas taalaak seezh vinjas draudzene, un aizgaaja apsveicinaaties. Zeens nekaveejaas izmantot izdeviibu un, liidzko bija atstaats viens, devaas izpeetiit koncertzaali. Vinja ekskursija turpinaajaas ar to, ka vinjsh, neviena nemaniits, iegaaja pa durviim, uz kuraam bija rakstiits "Nepiederoshiem ieeja aizliegta".
Kad zaales gaismas satumsa un koncertam tuuliit vajadzeeja saakties, zeena maate atgriezaas savaa vietaa, lai atklaatu, ka ... puika ir pazudis!
Atveeraas priekshkars un prozhektori izgaismoja vareno Steinway koncertfliigjeli. Maates sirdi paarnjeema dziljas shausmas, kad vinja saprata, ka pie klaviereem seezh vinjas zeens un ar vienu roku leeniiteem speelee vienkaarshu shuupuljdziesmu - vieniigo dziesmu, ko vinjsh prata.
Tuuliit uz skatuves paraadiijaas arii lielais maakslinieks. Vinjsh aatri piegaaja pie klaviereem un iechuksteeja zeenam ausii: "Turpini speeleet. Nebaidies."
Pianists noliecaas paar mazo zeenu un ar kreiso roku saaka speeleet basa partiju. Pavisam driiz vinja labaa roka jau speeleeja uz taustinjiem, kas bija pa labi no zeena. Darbojoties abi kopaa, lielais maakslinieks un mazais zeens paarveerta sarezhgjiito situaaciju par vakara vislabaako priekshnesumu. Publika bija tik sajuusminaata, ka reti kursh peec tam atcereejaas, ko veel pianists tajaa vakaraa bija speeleejis.
Liidziigi ir ar mums un Dievu. Tas rezultaats, ko speejam radiit pashi ar saviem speekiem, ir ljoti nepilniigs un reti kad ir piemineeshanas veerts. Lai kaa mees censtos, muusu puules ir gruuti nosaukt par skaistu muuziku. Bet, ja dodam savaa dziivee vietu Dievam, tad varam dzirdeet ko patiesi briinishkjiigu. Briizhos, kad ir kaardinaajums visu mest pie malas, varbuut ir veerts uzmaniigi ieklausiities - iespeejams, Dievs saka: "Turpini speeleet. Nebaidies." Jo visbiezhaak Vinjsh neaicina speejiigus cilveekus, bet apvelta ar speejaam tos, kurus ir aicinaajis.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]martonella
2005-03-05 19:59 (saite)
tik skaisti... :)
šis ir dikti mīļš salīdzinājums..
"Turpini speeleet! Nebaidies!" :)

(Atbildēt uz šo)


[info]illegal
2005-03-05 23:29 (saite)
juuu.. ;))

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?