whistling melodies ([info]fanija) rakstīja,
Man ir svarīgi ne tikai KO saka, bet arī KAS saka, un šādam pašpasludinātam Stīvenam Sīgalam es kaut vai labprāt komplektā pajautātu, ko, piemēram, Abhāzijā kara laikā darīja čečenu nacionālais varonis un godavīrs Šamils Basajevs un tieši kuras tautības algotņi izcēlās ar tām neaprakstāmākajām zvērībām pret gruzīnu sievietēm, bērniem un vecajiem ļaudīm.
Un ja par to, KO viņš pateica, tad ir viena lieta, kas ir laba - proti, katra cilvēka iesaistīšanās, ne tikai noraudzīšanās. Tas diemžēl latviešiem (Latvijas ilggadējiem iedzīvotājiem) tiešām bieži pietrūkst. Protams, ir viegli runāt, kā audzināji un plēsi aiz auss vietējo Jāni, kamēr tevi sargā pulciņš miesassargu.
Un, visbeidzot, ja turpinām par etniskajiem stereotipiem, ar kuriem piebāzts ir intervētais ļautiņš, tad arī man tādi ir par čečeniem, kāpēc ne. Un tāpēc vienkārši būtu interesanti paskatīties, cik ilgi apkārt dzīvs staigātu, kur nu vēl darbotos kā cienījams biznesmenis Čečenijas laikrakstā gudrības bārstošs Latvijas Jānis, kuram būtu ko teikt gan par to, ko un kā vajadzētu mainīt himnā, gan par to, kā mentalitāte, lūk, neriktīgā.
Par etniskajiem jautājumiem un identitātēm varu runāt bezgalīgi, tāpēc tik gari:)


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?