Kurvjzieža kontemplācijas

Apokrifs Nr.2

Krāšņais Kurvjziedis

Apokrifs Nr.2

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ak jā, un es savulaik lasīju to veco, biezo, ārkārtīgi nozīmīgo grāmatu, kur cita starpā bija arī stāstiņš par divām māsām, kam gadījās uzņemt savā mājā kādu apkārtklīstošu sludinātāju. Absolūti fascinējošu vīrieti, cik noprotams no apraksta. Nu, un viena no viņām - Marta vārdā, tūdaļ metās berzt un šmorēt, kā jau tas sievišķim pieklājas, bet otra iepleta gaumīgi ēnotās acis, graciozi izstaipījās un uzturēja saviesīgu sarunu. Respektīvi - sēdēja piemīlīgu skatienu un ik pa brīdim jūsmīgi izdvesa: "Cik interesanti!"
Jāatzīstas, ka ļoti ilgi man šī epizode ir uzdzinusi neveiklības sajūtu, jo viena daļa manis allaž ir pārpilna vainas apziņas par izvairīšanos no šmorēšanas un beršanas. Un es ikreiz esmu salēkusies, tekstā nonākdama līdz nomocītās mājsaimnieces taisnīgajam brēcienam: "@#$%^! Saki taču, Rabi, lai tā slinkā govs slienas augšā un arī nāk pie plīts! Tur ir arī viņas vieta, @#$^%!" Un, jā, man allažiņ ir licies, ka tas vīrišķis, ieturēdams melanholisku pauzi un lēnīgā, majestātiskā tonī atteikdams (ai, zinu, kā viņi to dara, tie fascinējošie vīrieši!): "Viņa ir izvēlējusies labāko daļu, un to viņa paturēs...", īstenībā rīkojas drusku cūcīgi.
Bet jo vecāka topu, jo mazāk manī paliek solidaritātes ar to nabaga čaklo biti, jo mazāk gribas berzt un šmorēt, un jo vairāk gribas parādīt mēli visiem, kas man sprediķo par Sievietes Sūtību, un pateikt, ka es toties jauki blisinu acis, izlasu rozīnes no kliņģeriem, un provējiet tik kāds man to labāko daļu atņemt! Bēeee!!!!
:P
  • Par to Martu

    Vizmai Belševicai bija brīnumjauks dzejolis.
    • Re: Par to Martu

      Nav gadījies lasīt. Čapekam savukārt bija jauks stāstiņš. Jā, labi cilvēki jau solidarizējas ar viņu.:)
  • Bet tā kas blenza viņam mutē arī bija baigā zoss,hm, vai arī baigā streva.
  • Brēcoša netaisnība. Vienkārši līdz debesīm brēcoša.
    Tu vispār iedomājhies, kas notiks, ja visi un visas ņems tikai "labākās daļas"?
    • Vo, vo!

      Esmu pārliecināta, ka tieši ar šo frāzi sākās Martas audzinošā lekcija tūdaļ pēc JK aiziešanas.:)))
  • atklāšu Tev noslēpumu - šmorēšana un tīrīšana, ja to veic abi kopā un kas turklāt ir arī neatņemama dzīves komforta sastāvdaļā - itin bieži izvēršas par sava veida priekšspēli;)

    un tādā izpildījumā un co man nav nekādu pretenziju pašmorēt un patīrīt (lai nav jāvārtās uz grīdas putekļos un lai var gultā pēc tam uzēst kaut ko garšīgu;)
  • Interesanti, kas būtu, ja Marta sludinātājam būtu teikusi: Klausies, vecais, māsa man ir slinka kā cūka, vai tu, kamēr es cepu kotletes, nevarētu atnākt un nomizot kartupeļus? Pie viena savus stāstiņus pastāstīsi, man tak arī dzirdēt gribas.
Powered by Sviesta Ciba