Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Aizvien vairāk iepatīkas iepirkties Centrāltirgū. Staigāt starp dārzeņu galdiem, staigāt pa gaļas paviljonu un skatīties vīzijas - re, kā šitas gabaliņš smuki izceptos krāsnī ar garšaugiem, šitās ribiņas zupā, šitās filejas sagriezt un drusku pamarinēt. Pat, ja man no tā visa vajag tikai kādas dažas konkrētas lietas.
Vienīgais sliktums - stiepšana mājās sanāk ilgāka kā no RIMI. Tā, lūk, iet mums, kas nav saimniecībā fiksēto vīrieti ieviesušas.
  • Oij, Centrāltirgus ir Manta! Zivju izvēle vien ir ko vērta...
    • Jā! Un jēriņi pa 3 Ls/kg, un piena teliņi!
      Un baklažāni par 70 santīmiem, un kinzas buntītes par 20 s!
      • 3 Ls/kg??? ei, ei, un mūsveikals pa 30 Ls/kg grib iesmērēt:/
        • Lāpstiņas gabali mēdz būt arī lētāki, bet ar tiem ļoti jāuzmanās - var dabūt vienvienīgas plēves un kaulus, kas pa gabalu ir izskatījušies smuki.
          Pa 3/kg es pērku "armēņu šašlika" gabaliņus ar kauliņu. Reizēm - pa 3,50. Dārgākais, ko esmu redzējusi, bija pa 4.
      • Kā Tev izdodas jēra gaļu dabūt?:( Esmu redzējusi tikai gaļu sautējumiem, bet ne tādus smukus cepamgabalus.
        • Steika gabalus es nesmu meklējusi.

          Kopš Armēnijas es jūsmoju par lielo gabaliņu (ar kauliņu!) šašlikiem. Tam es ņemu tos trīsstūra gabaliņus ar kauliņu, lieku krāsnī ar garšaugiem un ik pa pusstundai - 45 min. apslaku ar ūdeni. Beigās atstāju bez vāka apcepties.
          Gatavs ir tad, kad gaļa pati krīt nost no kaula.
          Visi, kas pie manisto ēduši, teikuši, ka garšo. Pat tie, kuriem pietiktu drosmes atzīties pretējā.:)
          • Ā, es atkal nebūtu Tevis ieteiktos meklējusi, bet paldies, izmēģināšu:)) Dikti sen nav jēra gaļa ēsta.
      • Par tām gaļām es pat nezinu, man ir fiksētais veģetārietis, un jēriņus jams nestieps :D
        • Kartupeļi un citi dārzeni jau īstenībā tas smagākais. Tas, ko nesot, sāc pa īstam pēc vīrieša ilgoties.
Powered by Sviesta Ciba