Kurvjzieža kontemplācijas

Ķēkšas piezīmes

Krāšņais Kurvjziedis

Ķēkšas piezīmes

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Katlā mutuļo plūmes, sasmalcināti ķiploki, selerijas, kinza, pētersīļi, baziliks, dilles, lociņi, timiāna zariņš, koriandra sēklas, graudu pipari, smaržīgie pipari, sagriezts peperoni, nedaudz kaltēta estragona un rozmarīna, arī kardamonu piebēru - paciņa tepat vien bija. Meditatīvs un alķīmisks process, kad substances met burbuļus, savienojas un neitralizējas zem tavas karotes. Un tu saproti, kā tas ir, kad Lielā Visuma Saimniece mūs apmaisa, kaut ko pieber un aizrautība gaida, kas sanāks. Jo īsteni labās lietas - tādas kā tkemali mērce, pasaules kārtība vai Jāņusiers dzimst pašas, tev tikai mazliet piepalīdzot, un ko gan tu, cilvēks vai dievs būdams, vari zināt, kura garša būs stprākā, cik ciešā kamolā siers saies, un vispār, un vispār, un vispār
  • es nekad nenogaršoju, kad gatavoju. šī iemesla dēl. ņemot vērā, ka sāls man nav vajadzīga un citas garšvielas lietoju savas sajēgas robežās, reti sanākt kā papildus 'per forza' uzlabojams. un es jau arī neesmu izlepis :)
    • es jau ar reti garšoju.:) kaut kāds automāc izstrādājies, čto ļi - bet prosta Neprasās garšot pārsvarā.:)
    • a es garšoju toties tik intensīvi, ka tad, kad gatavs, katliņš jau izrādās procesa gaitā izēsts;)
Powered by Sviesta Ciba