Katlā mutuļo plūmes, sasmalcināti ķiploki, selerijas, kinza, pētersīļi, baziliks, dilles, lociņi, timiāna zariņš, koriandra sēklas, graudu pipari, smaržīgie pipari, sagriezts peperoni, nedaudz kaltēta estragona un rozmarīna, arī kardamonu piebēru - paciņa tepat vien bija. Meditatīvs un alķīmisks process, kad substances met burbuļus, savienojas un neitralizējas zem tavas karotes. Un tu saproti, kā tas ir, kad Lielā Visuma Saimniece mūs apmaisa, kaut ko pieber un aizrautība gaida, kas sanāks. Jo īsteni labās lietas - tādas kā tkemali mērce, pasaules kārtība vai Jāņusiers dzimst pašas, tev tikai mazliet piepalīdzot, un ko gan tu, cilvēks vai dievs būdams, vari zināt, kura garša būs stprākā, cik ciešā kamolā siers saies, un vispār, un vispār, un vispār
tante
:)) tā jau ir Galvenā ķēķa Burvība - Pārsteigums..:)kinskis
es nekad nenogaršoju, kad gatavoju. šī iemesla dēl. ņemot vērā, ka sāls man nav vajadzīga un citas garšvielas lietoju savas sajēgas robežās, reti sanākt kā papildus 'per forza' uzlabojams. un es jau arī neesmu izlepis :)tante
es jau ar reti garšoju.:) kaut kāds automāc izstrādājies, čto ļi - bet prosta Neprasās garšot pārsvarā.:)fanija
a es garšoju toties tik intensīvi, ka tad, kad gatavs, katliņš jau izrādās procesa gaitā izēsts;)