Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Jā, man riebjas rakstīt motivācijas vēstules, man riebjas iet uz darba intervijām, man riebjas iespringt uz priekšstata radīšanu - tajā visā ir kaut kāda pazemojoša pašdemonstrācija, tipa, "redziet, cik es laba, noticiet, lūdzu, ka jums mani baigi vajag"!
  • ar motivācijas vēstulēm visvienkāršāk ir paprasīt lai kāds cits uzraksta, tā daudz labāk sanāk.
    • Ai, nu...
      Vislabāk jau būtu, ja ļaudis tāpat saprastu, ka es esmu gudra un visvisādīgi forša, un ka viņiem būtu daudz labāk, ja viņi mani pierunātu iet pie viņiem strādāt.:)

      • nu tu esi daudz krutāka, nekā viņi ir pelnījuši un nekā viņi jebkad spēs izmantot un novērtēt. tā ka nospied kādu motivācijas vēstuli no tīkla, kas atbilst kaut kādiem veiksmīguma kritērijiem, pielāgo un gaidi uz tikšanos dzīvajā.

  • Vot, netieku gudrs, kāpēc pašdemostrācija ir pazemojoša - nav tak apakšveļa jādemonstrē.
    (Vai arī tu jauc pašdemonstrāciju ar pielīšanu vai ubagošanu?)
    • Man tas vienmēr prasa kaut kādu sevis laušanu - uzskaitīt savas pozitīvās īpašības un izlikties, ka man viņus baigi vajag.
      • Nu bet uz kādu amatu Tu piesakies, sekretāres vai? Nekādā gadījumā nav jāizliekas, ka Tev kādu baigi vajag, tieši pretēji. Darba intervija tam arī ir paredzēta, lai darba devējs iepazītu darbinieku un darbinieks iepazītu darba devēju. Ja Tu aizej ar tādu nostāju "ziniet, mani no darba met laukā, bet par dzīvokli ta' jāmaksā", pie tam sevi laužot, tad tur nekas labs nevar sanākt.
        • Vot, tur jau tā problēma - pieejamās vakances šobrīd ir tādas, ko es nemaz īpaši nekāroju darīt, bet naudu ta vajadzēs arī pēc septembra, tāpēc es gariem zobiem kaut kur visur piesakos. Un dusmojos pati uz sevi, ka tiktāl nodzīvojusies.
          • Nu bet nav taču obligāti jāraksta, ka attiecīgais darbs būs Tavas dzīves piepildījums, jo Tev patīk "strādāt ar cilvēkiem".

            Terminu "motivācijas vēstule" vispār vajadzētu iznīdēt, jo tādēļ cilvēki sāk bezdievīgi stulbi rakstīt, cik viņi ir briesmīgi motivēti strādāt uzņēmumā, kura nosaukums ir kaut kur dzirdēts, un veikt pagaidām vēl nezināmus pienākumus nepazīstamā kolektīvā. "Pavadvēstule" skan daudz labāk.
      • Tobiš, visa problēma ir tur, ka tu neesi tik slavena kā Vaira Vīķe Freiberga, un tavas pozitīvās īpašības nav izreklamētas pa visām avīzēm?

        (Vai tad tev viņus nevajag - kas tad naudu dos?)
  • Pamēģini kādreiz aiziet uz darba interviju, iepriekš uzzinot ne visai labas atsauksmes par kantori, sarunās, kas galvenais, noturies līdz pašām beigām nenosaucot algu, ko vēlētos saņemt, un, kad beidzot viņi paši nosauc summu, ar piebildi, ka viņiem it kā būtu cilvēks, kas ir ar mieru par ādu s trādāt, lepni atsaki, tad lai viņš par tādu summu strādā ar. Bauda neaprakstāma. ;)
  • nunez, tā pašdemonstrācija tāda.. man vienmēr gribas pierakstīt beigās: "Neskatoties uz visu iepriekš minēto, esmu gatava ar jums aprunāties. Pienākšu 1dien"
  • cik man darba intervijas bijušas, es esmu sākusi un beigusi ar kritiku un kļūdu analīzi (dotā kantora, projekta, pasākuma). un vēl ļoti palīdz pasēdet galda otrā pusē. nu nevienam nepatīk tādas sastresojušās dāmiņas, kas cenšas radīt iespaidu (vīriešiem kaukā mazāk stresa novērojams sejā). patīk cilvēki, ar ko var pa ģelu izrunāties, jocinus padzīt un kas rada sajūtu: šis te pārzina laukumu un pavilks spēli
Powered by Sviesta Ciba