Kurvjzieža kontemplācijas

Par jauko

Krāšņais Kurvjziedis

Par jauko

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Toties vakar man izdevās tik lieliski sacept jēru, ka tas bija garšīgs pat atdzisis. Mazliet vīna, mazliet sāls, mazliet ķiploku, rozmarīna, pavisam drusciņa kinzas un tad vēl, protams, paprika, burkāni, baklažāns, viss apkaisīts ar timiāna, bazilika un fenheļa maisījumu.

Man patīk pavērt savu garšvielu skapīti un ieelpot, un sajust - te ir mazliet Vidusjūras, mazliet Kaukāza, pavisam tāla atblāzma no Indijas, kāda tā mīt nezināmā nākotnes punktā.

Ēdiens ir tas, ko izveidojušas garšvielas. Tas, kas paliktu pāri, atņemot garšvielas, ir barība. Domāta bada remdēšanai, nevis ēšanai. Piemēram, putras vienmēr būs un paliks tikai barība. Izņemot vienīgi kičari.
  • man arī vakar labs cepetis izdevās - tiesa gan, cūkgaļas. sīpoliņš, ķiplociņš, medus, sinepes, dilles, citronsula, nedaudz piparu un sojas mērces, tas viss tā pa riktīgo sarīvēts iekšā un izcepts - mēli var norīt. :)

    pēc kā fenhelis garšo?
  • izklausās vājprātīgi garšīgi:) kopš esmu uzsēdināta uz putru diētām, ar nelieliem izņēmumiem, visparastākā olīveļla nu šķiet smaržojam dievīgi... uz siermaizēm var vismaz timiānu uzkaisīt, bet uz putras neko citu kā vien kanēli:/
    • Jā, putras ir īvl.:(
      Varbūt vienīgi ne miežu putra ar sačurkstinātu speķīti. Tu drīksti ēst sačurkstinātu speķīti?

      Un varbūt rīsus Tu vari kaut kā jauki ar kariju sataisīt un vēl kādām indiešu garšvielām?
      • speķīti nevaru gan:( tikai sviestu vai olīveļļu. un ar garšvielām ļoti uzmanīgi, asākas nedrīkst, ja vien man nav uzspļaut uz zīdaiņa bļaušanu
  • Starp citu, kur tu pērc jēra gaļu?
Powered by Sviesta Ciba