Kurvjzieža kontemplācijas

Par pavasari, vairoshanos un "peec tam"...

Krāšņais Kurvjziedis

Par pavasari, vairoshanos un "peec tam"...

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Pavasaros, laikaa, kad tuvojas visa taa Augshaamcelshanaas azhiotaazha, es meedzu paarlasiit Bulgakova "Meistaru un Margaritu". Taa labi iederas vispaareejaa noskanjaa. Kaa pareizais puzhlja gabalinjsh. Un apkaarteejaa ainava zaudee zilacaino jeezulinju juusmiigo salkaniibu, iemantodama mazliet ironisku un apceriigu vaibstu.

Un tad jau nevilshus jaaaizdomaajas liidz visaadaam tur muuzhiibas un laiciiguma buushanaam. Atkal un atkal jaasecina, ka visaa esoshajaa mani apbur tieshi taa iislaiciigums, ko es nebuutu gatava mainiit ne pret kaadaam tur nemirstiibaam. Un jaatop nosauktai par cinikji. Dazhas reizes ir naacies izbriiniit cilveekus ar patiesaam un nevainiigaam atbildeem uz triviaaliem jautaajumiem.
- Vai tevi nesatrauc demograafiskaa situaacija valstii? Nu, tas, ka latvieshu skaits ar katru paaudzi saruuk.
- Nee. Ne vismazaakajaa meeraa. Mani nesatrauc tas, ka latvieshi vareetu izmirt. Nu, taa kaa savulaik etruski vai dinozauri...Vai tuukstoshiem citu tautinju un dziiviibas formu, par kuraam man nav ne jausmas.
- Un tu pati? Kaapec tev nav beernu?
- Nav gadiijies. Varbuut kaadreiz gadiisies. Varbuut nee. Arii tas, goda vaards, mani ne mazaakajaa meeraa nesatrauc. Ak, jaa - ir, protams, progesterona faazee shad tad uzliesmojoshais instinkts a'la varbuut pabarot ar kruuti kaadu nokliidushu kakjeenu? un nesatricinaama paarlieciiba, ka mans genotips ir pelniijis tirazheeshanu. Tachu padariit to par savas dziives buutiskaako uzdevumu vai jeegu...?:/ Pasaule taapat paarpilna samiljojamu buutnju un lielisku genotipu.
- Un kaa ar to dveeseles nemirstiibu galu galaa?
- Taa iisti nevaru saprast, kas to padariijis tik iekaarojamu. Laikam laba PR strateegjija bijusi... Beerniibaa ljoti gribeejaas domaat, ka varees "padziivoties veel arii pec tam". Tachu, kad man bija 7 vai 8 gadi, es kaut kaa peekshnji ljoti labi sapratu, ka visticamaak nekaada peec tam nemaz nav. Tovakar es nobijos un raudaaju. Mazliet veelaak, saskaroties ar tuvinieku naavi, kaadubriid iedomaajos, cik vilinosha tomeer bija doma par "peec tam", bet vienlaikus apzinaajos, ka tas vien to nepadara pieraadaamu. Un, mazliet paaugusies, atzinu, ka savukaart doma par "peec tam" neesamiibu daudz ko padara gan vienkaarshaaku, gan spilgtaaku, gan iistaaku. Bet - lai nu buutu, kaa buudams ar taam muuzhiigajaam dziiveem, paradiizeem, nirvaanaam, bardo un sansaraam, jebshu godpraatiigu sadaliishanos atomos - taa vairs nav mana kompetence un taapeec mani ne vismazaakajaa meeraa neuztrauc.
Un es neesmu cinikje, ka tavu maati! Es esmu sasodiiti juutiiga un sentimentaala radiibinja, to apstiprina visi, kas mani paziist! Luuk!
  • pats interesantākais, ka īsti nevar saprast, no kurienes cēlies zilacainais, jūsmīgais jēzuliņš. Bībelē viņš ir agresīvs, izsmējīgs un neticami izglītots. es domāju, pie vainas ir dostojevskis.
    • Man atkal liekas, ka visa protestantu buushana ir dikti, dikti pie vainas. Tikliidz religjija zaudee mistisko dimensiju, nepiecieshams kaads cits "jutekliskais reagjents". Kaut kas, kas uzrunaa ne tikai caur praatu. Un tad nu bezgaumiigais "labaa gana" teels aizstaaj ko daudz nopietnaaku. Un rezultaats ir luteraanju koraalji.:)
      Kaut gan - arii katoljiem zilacaino bilzhuku sashtanceets vezumiem, un Dzefirelli dekoratiivais puisiitis uz mums noraugaas kaa no zhurnaala vaaka.:) Dazhbriid esmu gatava piekrist, ka Rietumu civilizaacija jau kur tos gadsimtus ir galiigi nekristiiga, sapinusies savaas pseidointelektuaalajaas pretenzijaas, un tikai pareizticiibaa veel - nosaciiti - glabaa kaada iisteni religjiska paardziivojuma iespeejamiibu.
      • par luterāņiem galīgi nepiekrītu. manuprāt, luterānisms šodien - ne par daudz, ne par maz. gana uzsvērta Dieva autoritāte un sakramenti, bet forma - gana lakoniska un pieņemama arī intelektuālim. protams, kad prāts beidz cīnīties ar neizskaidrojamo, var iet dziļāk mistiskajā - pareizticībā un katolicismā.

        baptisti utt. - jā, točna tā varētu būt.
        • Ak, nu mani atkal mulsina luteraanju nekonsekvence. Radies iespaids, ka vienaa kabatinjaa ir absoluutaa racionalitaate un princips "solo scriptura", un viss tik ljoti argumenteets un pamatots, bet savukaart otraa - tradiicijas sveetaa govs un "autors, luuk, teica" un taapeec mees interpreteejam sho vietinju taa un ne citaadi...
          Bet, neba nu es kaada kritizeetaaja vai veerteetaaja! Paaraak taalu no visa taa esmu. Kopsh Vanags paartrauca sievieshu ordinaaciju, es Latvijaa luteraanju bazniicaa esmu iegaajusi tikai divreiz - tad, kad tur notika man miilju cilveeku kaazas un reiz, kad karstaa vasaras dienaa sagribeejaas paklausiities eergjeljmuuziku.
  • Nuja.

    Ja jau paradīze viss būs tik labi un jauku, tad tur būs baaaaaaaaigi garlaicīgi.
    • Re: Nuja.

      :)
      Un ja tur nav Tik Labi un Jauki, tad nafig uz turieni?
      • Bet iedomājies, tikai iedomājies,

        ka tu tur negribi iet, un ķerubi ar mietiem tevi dzen dzīšus!
        • Re: Kas tie kjerubi?

          Mazie, miiljie marcipaana beernelji ar rozaa vaidzinjiem vai uguniigie atriebes enjgjelji ar saznezcik spaarnu komplektiem un veersha galvu?:)
          • Neatceros .

            Diezgan augsta ranga, Dievam tuvu stāvoši, vairāki spārnu komplekti varētu būt, par vērša galva - neesmu droša, jāpameklē būs mitioloģijas vārdnīcā.
    • Re: Nuja.

      ja ir Dievs, tad Viņš noteikti sajēdz, ko nozīmē labi un jauki PA ĪSTAM. :)
      • Re:

        Man nezkaapeec taa asociaacija ar datorspeeleem. Tu ej liimeni peec liimenja, paarvari n briesmiigu shkjeershlju, un visulaiku taada sajuuta, ka pec peedeejaa liimenja izieshanas jaabuut kaut kaadam sasodiiti labam. Nezinu - orgasmam, fanfaraam, shampanietim, ziedu lietum, enjgjelju korim...:) Bet paraadaas tikai banaals GAME OVER...Un taa iisti nevar noticeet...Un, galvenais, saprast - uz ko ta iisti es te taa iespringu?:)
        Ai, es vienkaarshi esmu uz procesu, nevis rezultaatu orienteets sievishkjis.:)
        • Re:

          Man jau simpātiska ir teozofu versija, ka katram tiks pēc viņa ticības. Ticēsi, ka būs GAME OVER - būs GAME OVER, ticēsi Paradīzei - būs Paradīze :)))
        • Re:

          Nezinu. Man ticība ir process. Un tas kļūst patiesi tuvs tajā brīdī, kad prāts it kā atslēdzas, paliek tikai pārdabisku lietu klātesamības sajūta. Es Dievu nezinu. Es ticu. Es reizēm jūtu. Un tas nav vārdos aprakstāms, diemžēl. Vismaz es neprotu:)
          Mana baznīca atnāca tad, kad es tajā izmazgāju grīdu. Viena. Klusumā. Ledusaukstā ūdenī. Starp citu - nesaaukstējos;)
  • nespeeju palasiit M un M
    vienkaarshi nespeeju

    pateicoties tev saaku domaat, ka neiistaa laikaa laikam lasu
    buus jaameegjina veelreiziit
    tagad
Powered by Sviesta Ciba