Kurvjzieža kontemplācijas

Par nūģismu

Krāšņais Kurvjziedis

Par nūģismu

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ļoti ilgi domāju par to, kas cilvēku padara nūģi. Redz, piemēram, ir absolūti nedzērāji, kuri var katru rītu skriet, nodarboties ar jogu, diedzēt uz palodzes graudus un no azartspēlēm zināt vienīgi šahu, bet pilnīgi noteikti nebūt nūģi. Savukārt, citiem, kuri varbūt pat kādreiz pieķerti (ak šausmas!)piedzērušies (nē, nekad vairs!)un dejojam uz galda, uz pieres milzīgiem neona burtiem rakstīts NŪĢIS!
Un tā ilgu neauglīgu pārdomu rezultātā nācu pie secinājuma, ka nevis grēkošanā vai negrēkošanā mīklas atminējums, bet gan pamatojumā. Raugi, nūģis kaut ko dara vai nedara tāpēc, ka tā darīt vai nedarīt ir pareizi, savukārt nenūģis - tāpēc, ka tā ieradis vai viņam tā patīk, vai kuņģa čūla un išiass traucē dzīvot citādi.
Triviāla atziņa, protams, bet kādu milzu atvieglojumu sniedza!
  • Man šķiet, ka es esmu nūģis.
  • es esmu draisks un nerātns nūģis
  • 2 lietas:
    humora izjūtas trūkums
    nespēja pat ne uzklausīt alternatīvus viedokļus
  • Ja ir iespējams Antinūīģis, tad tas, droši vien, esmu es.
  • Nez, es drīzāk teiktu, ka nūģis ir tas, kurš garlaicīgs, kurš prognozējams, kurš nespēj izdarīt vai pateikt neko tādu, kas nebūtu jau iepriekš paredzams. Imho.
  • Kaut ko tu putro, ar pakaļu jūtu, bet vēl nevaru izdomāt tieši!

    Prosto manuprāt tu salīdzināji zirgu ar knīpstangām!

    "Darīt pareizi/nepareizi" un "Darīt jo patīk/nepatīk" ir dažādas kategorijas, līdz ar to neizbēgami kategoriju sofistika te lien ārā! Citādi sanāk čistijs kontradictions, kas izpaustos tajā, ak Ne-Nūģi dara to kas patīk un tas ir nepareizi! :) Savukārt darīt pareizi, nekad nevar būt patīkami!

    Tas gan protams baigi labi saskan ar postmodernisko dekonstrukciju un vērtību novešanu līdz muguras smadzeņu elektrosignāliem, tak manuprāt čistai vodi BS
    • Nekā Tu (atkal!) nesaprati!:)
      Tieši par to jau ir runa, ka netiek salīdzinātas darbības, bet tieši izvēles pamatprincipi.

      Nūģis dara to, kas ir "pareizi" - vienalga, vai tā ir deguna tīrīšana vai gliemežu šaušana.
      Nenūģis dara to, kas patīk - atkal, vienalga, vai tā ir sporta vingrošana vai papīra lidmašīniņu gatavošana.

      Saprati atšķirību?

      Un pieaukt vārdus, kuru nozīmi Tu nezini, tikai tāpēc, lai apzīmētu dajebko, kas Tev nav skaidrs, arī nerullē.;p
      • Aha. Tikai vajadzēja vēl pieminēt, ka tieši tālab lielais vairums cilvēku ir nūģi un nenūģi vienlaikus.
      • Nu un tagad vēl skaidrāk uzrakstīji, ka zirgi un knīpstangas ir viens un tas pats... :) Kaut ko tomēr tu putro!

        Un no vārda "postmodernisms" nozīmes un tā ietekmes uz mūdienu cilvēku domāšanu neatkāpjos. Vēl vairāk, šis koments liecina, ka tevī darbojas kāreiz postmoderniskā domāšana putrojot kategorijas!
  • (Anonīms)
    idioti, saskatījušies drošvien amerikāņu komēdijas un mēģina saprast vai ir nūģi. blja latvijā tāda jēdziena nav, tāds ir tikai amīšiem, nesu dzirdējis, ka latvijā kāds kādu pa nūģi būtu saucis. praktiski nūģis ir intelektuāls cilvēks, parasti ar brillēm, kuru parasti neiet uz nekadiem tusiem utt. tup majas l;asa gramatu, spele datoru utt. pienemu, ka amisi tadu vardu izdomaja,. jo visiem zinams fakts, ka amerika vairak ir stulbu neka gudru cilveku. latvija un citviet pasaule ir otradak, tapec tiek apsmieti stulbi, asv ir otradak- tiek apsmieti gudrie, jo vini ir mazakuma.
Powered by Sviesta Ciba