Kurvjzieža kontemplācijas

Par intraversiju, par izvēli, par objekta statusu

Krāšņais Kurvjziedis

Par intraversiju, par izvēli, par objekta statusu

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Aizdomājoties par cilvēkiem, kurus pielaižu sev tuvumā, esmu sapratusi, ka nekad primārā nav bijusi mana izvēle. Es neesmu tā, Kura izvēlas, bet ga tā, Kuru izvēlas. Gan uz vīriešiem tas attiecas, gan uz sievietēm.
Vienīgais izņēmums bija mana ilggadējā labākā draudzene Ķ, kas izrādījās tikpat nespējīga uz iniciatīvu. Kad mēs 11.klasē, atgriezušās no vasaras brīvdienām devāmies apsēsties katra savā solā, mūsu kopīgā biedrene no skolas literārā žurnāla redakcijas iesaucās: "Paklau, bet jūs taču abas tik labi saprotaties! Kāpēc jūs negribat sēdēt vienā solā?"
"Nu, labi...", mēs divbalsīgā biklumā nomurminājām. Un apsēdāmies blakus. Tas bija sākums skaistai draudzībai, patiesi, patiesi.
  • Padomā vien, ar ko tik tevi nebūtu varējuši sasēdināt!
  • Man ir tas pats. Visi mani mēģinājumi kaut ko izvēlēties pašai ir noveduši pie pilīga fiasko. Reflektēt un šķirot man padodas daudz labāk.
    • Jā. Es nemaz nemāku izvēlēties kādu, kurš nav jau kaut mazliet izvēlējies mani.
      • Nu, tas tak ir normāli. Ķīmijai jābūt abpusējai.

        Un tas, kurš ko izvēlas, arī ir, nu, vairāk attieksmes jautājums, tas, kā tev tīk sevi nostādīt. Jebkurās attiecībās jebkurš var teikt gan "vot, cik veikli es viņu nocopēju", gan "ārprāts, es viņu ieraudzīju un nevarēju pretoties šim valdzinājumam", gan pat "ha, viņš/-a jau domā, ka savāca mani, bet patiesībā es ļoti veikli savācu viņu!". A patiesībā jau tas, kurš tiek "savākts", ir ieguldījis kopābūšanā tikpat enerģijas kā tas, kurš pats ir "savācis". (Ko var elementāri pārbaudīt, mēģinot nocopēt kādu, kuram tu nafig neesi vajadzīga - nu kaut izstiepies, nesanāks.)
        • Nu ja.
          es gan vairāk par to, ka nemēdzu izrādīt iniciatīvu pat, ja man kāds ļoti patīk - tas attiecas gan uz vīriešiem, gan sievietēm.
          • A man ir diferencēti - patiku pret kādu sievieti es slēpšu līdz pēdējam, bet attiecībā uz vīrieti varu izrādīt iniciatīvu pat tad, ja viņš man nevienā acī nav vajadzīgs - tīri sporta pēc. Tiesa, drusku jau esmu zaudējusi kvalifikāciju pa pēdējiem gadiem, bet tik un tā krutums nemirst.
            Then again, līdz ar to man nav problēmu iesaistīties neitrālās sarunās da diskusijās ar sievietēm, bet ir grūti ilgstoši komunicēt ar vīrieti, neļaujot vaļu savai, ē, sportiskajai dabai.
  • Nu ja viena par otru domā, ka iedomīga caca, tad kāda tur draudzēšanās?
  • Baigi interesanti! Man atkal 90% gadījumos es izvēlos pati. Hmm... vīriešus vienmēr tikai es, sievietes gan tā gan tā.
    Bet es ļoti ilgi un rūpīgi vēroju, tiklīdz - yes! Manējais! Un bieži vien man jāpierāda, ka būs labi. Un es uzņemos visu atbildību un tā.
Powered by Sviesta Ciba