Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Bet, ja par politiku, man laikam visvairāk riebj milzīgas Latvijas iedzīvotāju daļas absolūti naivais kreisums, ko viņi paši turklāt nav spējīgi identificēt. Vienīgā populārā ideoloģija pie mums būtu sociāldemokrātiski saukļi ar viegli nacionālistisku piešprici, taču strikti norobežoti no līdzšinējām personālijām, kas līdzīgus saukļus jau klaigājušas un izrādījušās nespējīgas īstenot.
Brrr...
  • bet man riebj vienas daļas acīmredzamā uzskatu neatbilstība savām tiešajām interesēm, atbilstoši savai vietai barības ķēdē. Ja pēc visām pazīmēm esi proletārietis, kam visa manta mugurā, bet bagātība vēderā, tad vēl stulbāk tēlot inteliģentu liberāli, lai cik daudz gudru grāmatu lasīts un citēts
    • Vai proletariāts, Tavuprāt, ir politiskā pārliecība?:)
      • tur jau tas suns aprakts, ka pārliecība ir iracionāla. zinu, ka politika nozīmē lēmumu un rīcību kopumu, kas vērstas uz interešu atbalstīšanu un apmierināšanu. bet tās vienmēr ir savtīgi racionālas. atšķirībā no idejas, kam būtu jābūt pamatā. bet ideja ir vēlmju formulējums. neatbilstība rodas tad, kad svešas intereses pieņem kā savas vēlmes.
        • Lai tur kādas būtu tās vēlmes un intereses, es tomēr neatkarīgi no sava pašreizējā ienākumu līmeņa, neredzu racionalitāti brēkāšanā: "Valstij jādod vairāk naudas.../uzskaitījums pielikumā/".
          Kaut vai tāpēc, ka apzinos elementāru patiesību - tas nozīmētu lēnāku attīstības tempu.
          • tev rūp makroekonomisku rādītāju abstraktas procentu līknes svārtības? man arī tas ir tikpat svarīgi kā nacionālās valstvieības panākumi čempionātos.
            Tev pieder akcijas, kapitāldaļas, gūsti ienākumus no rentes vai spekulācijām? Nē? Tavas labklājības pieaugums atkarīgs no papildus darba jeb haltūrām? Tu esi atkarīga no labumu pārdales? Tad kāpēc lai to nedarītu "taisnīgāk" ar progresīvā nodokļa instrumentiem? Kāds tev labums no "investoru padomes" piedāvātās nodokļu sistēmas reformas? Ko tev tas attīstīs? Neko. Bet pilnīgi cita motivācija būtu, sēžot akcionāru pilnsapulcē..
            • Redz, neuzskatu es progresīvo nodokli par afigenno taisnīgu fīču! Pat tad, ja konkrēti man tas nestu vairāk īstermiņa labumu konkrētajā brīdī.
              Un par makroekonomiskajām līknēm - nu, es prognozēju, ka pēc 20 gadiem es būšu savā vislabākajā vecumā, gatava izbaudīt visu un daudz, tāpēc man gribas, lai valsts kopīgais labklājības līmenis tobrīd ir pēc iespējas augstāks. Ko, savukārt, noteikti neveicina visu veidu kreisās bremzēšanas.
            • Ko labu dos progresīvais nodoklis? :)
              • - vai jūs zināt, cik jūs par to visu maksājat?
                - es neko nemaksāju. šie cilvēki (bagātnieki) par to maksā.
                :)
      • proletariāts ir dzīvesveids. daži domā, ka savu dzīvesveidu katrs izvēlas atbilstoši savai pārliecībai :)
  • No otras puses, pagalam smieklīgi izskatās "lielburžuji" un "vidusšķira", kuru vienīgais atbilstošais atribūts ir attiecīgās krāsas T-krekls ar atbilstošu uzrakstu.
    • Raugi, personiskie ienākumi un apjēga par ekonomiskā modeļa perspektīvu tomēr ir divas atšķirīgas lietas.
      • Protams, protams, 7 trekni gadi utt. ;)
        • Jā, vot, sacūkoja šitādu smuku lozungu!:)

          Bet, ja nopietni - Tu arī tici, ka labāk būtu šobrīd palielināt valsts investīcijas visās neražojošajās sfērās?
          • Nē, esmu mērenas anarhijas piekritējs. Ja reiz liberalizējam ekonomiku, tad jāļauj vaļa arī cilvēktiesību jomā. Citādi tas ir fašisms, lai arī nosaukts par tiesisku valsti - tiesisks nebūt nav tas pats, kas taisnīgs. Pirmām kārtām jāatļauj brīvi iegādāties un nēsāt ieročus. Nekas tā neatur no ļauniem darbiem kā bailes no taisnīgas atmaksas.
  • Sāku acerēt, kuras īsti ir tās ideoloģijas, kas izvirza pilnīgi jaunus saukļus. Man nekas nenāk prātā.
Powered by Sviesta Ciba