Kurvjzieža kontemplācijas

kāpēc man riebjas sadzīves rasisms

Krāšņais Kurvjziedis

kāpēc man riebjas sadzīves rasisms

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Tāpēc, ka sastopoties ar šādu tumsonību http://klab.lv/users/krii/540380.html?replyto=4111324 man ieklemmējas žoklis un pazūd argumenti.
Piesaukt Buhāru, Samarkandu, Hivu un hodžu Nasredinu laikam nav jēgas.
  • Mīļā, [info]krii! Nemaz nav īpaši tālu jāpašķir atpakaļ vēstures lappuses, lai zinātu, ka pašreizējiem uzbekiem ir visai attāls sakars ar tiem augsti civilizētajiem cilvēkiem, kuri pasaulei ir dāvājuši tādus medicīnas dižgarus kā Avicennu, vai piedalījušies slavenā Zīda ceļa attīstībā. Ņem vērā, ka tie bija budisti vai viņu agri pēcteči, nevis pašreizējie musulmaņi, kas ir mežonīgo un zemu attīstīto reģiona cilšu pārstāvji.
    • Avicenna bija uzbeks un turklāt budists? Kādas vēl interesantas vēstures lappuses Tev gadījies šķirstīt?
      • Avicenna bija no Tavas pieminētās Buhāras. Vai viņš bija uzbeks- droši apgalvot nevaru, jo tajos laikos nedaudz atšķīrās izpratne par tautībām. Viņš bija musulmanis, bet ne gluži N-tajā paaudzē.
        • No cik Tev sākas N?
          Jebšu Tev ir ziņas, ka viņa vecmāmiņa kaut kur sagrēkojusi ar budistu?
    • Nu ar budismu tur nav Nekāda sakara.

      Savukārt laikā, kad cilvēces civilizācijas centrs bija tieši Centrālāzijā (līdz XV gs. Āzijas kontinenta Eiropas pussalas iedzīvotāji pārējo cilvēci interesēja tieši tikpat daudz cik mūsdienu Londonas biržas brokerus Lapzeme), tā visa bija islama kultūra. Vismaz avotos nav liecību, ka mazskaitlīgās budistu, ugunspielūdzēju vai kristiešu kopienas būtu ar kādu ietekmi kultūrā, politikā vai ekonom ikā.

      Paši uzbeki gan līdz kādam XI gs. bija klejotāji un algotņi (kā izcili labs smagi bruņoto jātnieku karaspēks), taču ar hanu Uzbeku kā mūsdienu astronomijas pamatlicēju viņi patiešām var lepoties.
  • sauc, tā atskan.
    • Ja es būtu teikusi, ka nav vērts braukt uz ASV, jo tur ir tikai makdonaldi, nekad nav bijis kultūras un amerikāņi ir truli kā dārzeņi vai ka šķībacaino zemcilvēku apdzīvotajā Japānā iespējams apskatīt tikai Sony ražotnes, Tavs salīdzinājums būtu korekts.
      Tā ka pārtrauc, lūdzu, savu klajo demagoģiju, jo tam, ka Tu nespētu atšķirt nepatiku pret tūristu pūļiem un rasistiskus aizspriedumus, es noticēt gluži nespēju.
  • tas ir jauki, ka tev patiik ekstreemas izklaides un veel jo jaukaak, ka taas beidzas laimiigi :-)
    tomeer shodienai ar to, kas bija toreiz nav nekaa kopiiga ar toreizeejo, vieniigi klimats un drupas un smiltis
    • Tu arī, Brut!

      jā, protams, un vēl pa kokiem lēkājoši musulmaņu primāti!

      Es saprotu, ka daļai cilvēku ceļošana nozīmē "all included" vāļāšanos n-zvaigžņu hotelī un Eifeļa torņa vai čurājošu skulptūriņu fotografēšanu. lai viņiem laba veselība! Bet ne jau par to šeit kāds strīdas!
      • Re: Tu arī, Brut!

        Nu kuš, kuš. Lai tak vāļājas pa zvaigžņotiem hoteļiem un fotogrāfē čurājošas skulptūriņas, vismaz garantija, ka, teiksim, nespersies pie uzbekiem nakts stundā no katla pa kluso "vīriešu plova" sauju mums no degunpriekšas izzagt!;)))
        • Re: Tu arī, Brut!

          To jau es neveiksmīgi mēģināju pateikt - man nav nekādu iebildumu pret cilvēkiem, kas nespēj iztikt bez komforta un civilizācijas, ja vien viņi neceļo kopā ar mani un neīd, kāpēc lauku autobusā nav kondicioniera un WC. Izlepušiem nūģiem ir savi maršruti, tādām kā mums - savējie.

          Manas skausta spalvas šoreiz sacēlās no aprobežotajiem, tumsonīgajiem un rupjajiem rasistiskajiem uzbraucieniem tautām, kuru kultūra un vēsture man allaž likusies nopietnas intereses vērta.
          • Re: Tu arī, Brut!

            Klau, Tev tas naffigātors vispār vēl strādā? Što ta aizdomīgi...
          • Re: Tu arī, Brut!

            Pastāsti vēl par izlepušajiem nūģiem un kāpēc viņi ir nepareizi! :)
            • Re: Tu arī, Brut!

              Ja Tu atradīsi, kur es esmu nosaukusi viņu ceļošanas veidu par nepareizu, nevis tikai atšķirīgu no man pieņemamā, es noteikti varēšu paskaidrot, ko ar to domāju.
              Bet pret nūģiem man īstenībā nekā nav. Daži no viņiem ir ļoti jauki cilvēki.:)
              • Re: Tu arī, Brut!

                Man ļoti iepatikās vārdi:
                Izlepušiem nūģiem ir savi maršruti, tādām kā mums - savējie.

                :)
                • Re: Tu arī, Brut!

                  neliegšos - es negribētu ceļot kopā ar cilvēku, kurš īgst, dusmojas vai šņukst, ja spiests iztikt kādu brīdi bez siltā ūdens vai nakšņot uz zemes vai stacijas grīdas. Bet es allažiņ respektēju šādu cilvēku tiesības dzīvot SPA hoteļos, ēst restorānos un gida pavadībā fotografēt katedrāles .

                  ja gribēji teikt, ka arī man ir savi aizspriedumi un neracionālas simpātijas vai antipātijas, es to nenoliedzu.
                  • Re: Tu arī, Brut!

                    Es jau neko, man tikai jāpasmaida, ja kritizējot kāda cita uzskatus, kāds neviļus rīkojas līdzīgi :)
      • nu kaut kaa taa par biologjiska organisma droshiibu

        tas kas mani neskar mani nesatrauc un (pat ja esmu rasists, ksenofobs, snobs un egoistisks maita) nav jau obligaati skatiit tikai ekstreemos punktus vai nu 5***** vai nu uz griidas kuutinjaa, driizaak suniits pasleepts tur, ka apceljojot Scotland Highland sliktakajaa gadiijumaa var dabuut pa seju (un arii tad vai nu jaavalkaa nepareizie kilti vai kaa iipashi jaauzprasaas), bet GruzijUzbekistaanaas var arii maajaas nepaarbraukt (nu labi, man tas nedraudeetu, jo esmu viirelis, mazs un neruniigs un neeju uz citu klosteri ar savaam pamaaciibaam, bet tomeeer)

        un par musulmanju primaatiem - lai cik tas nebuutu diivaini, bet es pat neko tadau nedomaaju, vinji ir savaadaaki un man sveshi, un vairums svesho man vienkaarshi nepatiik, taapat kaa man nepatiik klimats tur, un ne es tur braucu, ne es saku cik tur ir slikti, un tavus/esinjas staastus lasiit ir interesanti, bet piedaliities tajos es negribeetu
    • Nu nez, man ir gadījies pa Vidusāziju klīst 80tajos gados un nesen pa Emirātiem, cilvēki pat ļoti viesmīlīgi un tieši tāpēc interesanti, ka citādāki.
      • Ja tautas, kura nav radījusi ne Mamardašvili, ne Joseliani, pārstāvis spēj pateikt: "Lai nu kā, bet gruzīni tomēr ir kristieši (ja nemaldos, tad 200 gadus ilgāk kā mēs) un kaut kur dziļi sirdī ir cilvēki, lai arī pēc skata atgādina pavisam nesen no kokiem nokāpušus primātus. ", man ļoti sāk gribēties emigrēt.
        • 200 gadus ilgāk

          njā, kļūda tikai par kādiem nieka 1500 gadiem! :PPP
          • Re: 200 gadus ilgāk

            ne gluži - parasti tiek rēķināts, ka no 4.gadsimta. Tā ka laika ziņā puisis kļūdījies tik vien kā par 700 gadiem, kas ir tīrais spļāviens pret mūžību.:) Mani vairāk fascinē viņa spēja kristietībā saskatīt vienīgo pamatu pretenzijām uz gruzīnu pieskaitīšanu kaut cik civilizētiem primātiem.
            Ārietis tipiskais, ve!
            • īpaši Baltiem Cilvēkiem

              rases tīrībai pieklātos ignorēt tādus primātu (viņuprāt) izgudrojumus, kā cipari.. ;P

              http://en.wikipedia.org/wiki/Arabic_numerals
              http://en.wikipedia.org/wiki/Samarkand
              • Tikai nevajag te laist šķidru! Es neesmu rasists, vienkārši ironizēju par to, ka gruzīni ir ļooooooooti spalvaini.

                Kas attiecas uz arābu cipariem, tad tos ir radījuši mūsu pašu rases pārstāvji- indieši. Priekš tam nav vajadzīgi wikipedia- pietiek ar to, ko māca sākumskolā.

                Kas attiecas uz otro norādi, tad vēl jo vairāk samazina vēlmi turp doties, lai galīgi nesabojāti iespaidu par šo lielisko pilsētu, kuru mūsdienās apdzīvo [tālāk seko apcerējums par neizglītotajiem, tumosnīgajiem mūsdienu pseidomusulmaņiem ar smagu komunisma gados sabojātu izpratni par normālām cilvēcīgām attiecībām].
        • daži pārstāvji tak nav tauta, ij citur resp. visur būs tādi un šitādi
    • Tieši tā! Mūsdienu uzbeki ir tumsonīgi ļautiņi, kam ir visai mazs sakars ar tiem cilvēkiem, kas cēla Buhāru. Lai neteiktu vairāk. Tikpat labi mēs varam sākt piedēvēt Ēģiptes piramīdu uzcelšanu tagadējiem Ēģiptes arābiem, Troju- turkiem, Divupes kultūru- irākiešiem, inku kultūru- mūsdienu peruāņiem u.tt. Lielākajā daļā pasaules agresīvākas un ar zemāku intelektu apveltītas ciltis ir iekarojušas augsti civilizēto kultūru zemes. Ir jauki to visu apskatīt, bet diemžēl nākas saskarties ar tur pašlaik mītošajiem ambāļiem, kam pamatā nav nekādas sajēgas par to vidi, kurā viņi tagad dzīvo. Tas ir iemesls, kāpēc man nav ne mazākās vēlēšanās doties uz Parīzi vai Romu, jo no TIEM laikiem ir aiztecējis daudz ūdens un patiesībā nākas saskarties ar diezgan tumšiem ļautiņiem, kam vairāk interesē cik no tevis nokāst, nevis iepazīstināt ar savas zemes labāko piedāvājumu. Un tieši tāpēc man ir tuva Skandināvija, jo tur vēl arvien dzīvo cilvēki, kas paši paaudžu paaudzēm ir radījuši to, kas viņiem tagad pieder.

      Kas attiecas uz Ameriku, tad tā ir tiešām lieliska zeme... ja tur nebūtu pašu amerikāņu.
      • Labi, labi, sen jau sapratu Tavu nostāju un zaudēju apetīti strīdēties Apgaismotais Latvieti!
        • Nu kur nu man sacensties ar Tavu gaišumu!

          Kad būsi tur (es gan vēl arvien ceru, ka šo muļķo domu izmetīsi no galvas), tad gan centies neparādīt, ka Tavs IQ ir 10x augstāks par viņu vidējo, citādi tiešām neatgriezīsies un man tad nebūs ar ko cibā pavilloties.
          • Šādas iespējas vismaz manā žurnālā pēc lieliskās piezīmes par Avicennas tīro budismu Tev tāpat vairs nebūs.
      • Nuss, ja vēlamies būt konsekventi, tad mūsdienu latviešiem vēl mazāks sakars ar tiem, kas X gs. valdīja Baltijas jūras austrumu piekrastē, radīja unikālu folkloras un tautas mutvārdu daiļrades slāni, ko baltologi vēl gadsimtiem varēs pētīt, ar tiem, kuru radītā arhitektūra šobrīd Brīvdabas muzejā, un ar tiem, kas Ziemassvētku kaujās ar durkļiem pārrāva fronti. Tb te pašlaik mītošajiem ambāļiem pamatā nav nekādas sajēgas par to vidi, kurā viņi tagad dzīvo. ;)

        Pie tam man aizdomas, ka arī mūsdienu skandināviem visai maz sakars ar sv. Ansgaru, Olavu, Egilu Skalagrimsonu un berserkiem, un arī ar Vasu dzimtu ne. :)
  • a par ko cepshanaas... tb kashkjis par to kura selektiivais filtrs krutaaks?
    • jā! gribi savu kaziņu arī tirgusplacī ievest?
      • Kaut kā 32 gadus nodzīvoju bez jelkāda viedokļa par Uzbekiem, un plānoju tā arī tālāk... Bet nu cepaties cepaties :)
        • Man Aizdomas, ka Krii cepas ne tik daudz par uzbekiem, cik par urlisko stilu gānīt citas kultūras it kā pats gānītājs kam augstākam piederīgs būtu. Nu līdzīgi kā Maskačkas pusanalfabētiskie skinhedi trennūzenēs mīl klaigāt par "nigeriem" un "dvieļgalvām" vai "čornožopiem" - šiem urlām ar baltās rases civilizāciju tik vien kopīga kā ādas krāsa un ne mikrona vairāk.

          Bet tā ir aksioma: jo dziļākas kultūras cilvēks, jo mazāk viņš atļausies pat domās ko tādu, neba velti ksenofobija ir lumpenisko slāņu prerogatīva.
Powered by Sviesta Ciba