Kurvjzieža kontemplācijas

kāpēc man riebjas sadzīves rasisms

Krāšņais Kurvjziedis

kāpēc man riebjas sadzīves rasisms

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Tāpēc, ka sastopoties ar šādu tumsonību http://klab.lv/users/krii/540380.html?replyto=4111324 man ieklemmējas žoklis un pazūd argumenti.
Piesaukt Buhāru, Samarkandu, Hivu un hodžu Nasredinu laikam nav jēgas.
  • Mīļā, [info]krii! Nemaz nav īpaši tālu jāpašķir atpakaļ vēstures lappuses, lai zinātu, ka pašreizējiem uzbekiem ir visai attāls sakars ar tiem augsti civilizētajiem cilvēkiem, kuri pasaulei ir dāvājuši tādus medicīnas dižgarus kā Avicennu, vai piedalījušies slavenā Zīda ceļa attīstībā. Ņem vērā, ka tie bija budisti vai viņu agri pēcteči, nevis pašreizējie musulmaņi, kas ir mežonīgo un zemu attīstīto reģiona cilšu pārstāvji.
    • Avicenna bija uzbeks un turklāt budists? Kādas vēl interesantas vēstures lappuses Tev gadījies šķirstīt?
      • Avicenna bija no Tavas pieminētās Buhāras. Vai viņš bija uzbeks- droši apgalvot nevaru, jo tajos laikos nedaudz atšķīrās izpratne par tautībām. Viņš bija musulmanis, bet ne gluži N-tajā paaudzē.
        • No cik Tev sākas N?
          Jebšu Tev ir ziņas, ka viņa vecmāmiņa kaut kur sagrēkojusi ar budistu?
    • Nu ar budismu tur nav Nekāda sakara.

      Savukārt laikā, kad cilvēces civilizācijas centrs bija tieši Centrālāzijā (līdz XV gs. Āzijas kontinenta Eiropas pussalas iedzīvotāji pārējo cilvēci interesēja tieši tikpat daudz cik mūsdienu Londonas biržas brokerus Lapzeme), tā visa bija islama kultūra. Vismaz avotos nav liecību, ka mazskaitlīgās budistu, ugunspielūdzēju vai kristiešu kopienas būtu ar kādu ietekmi kultūrā, politikā vai ekonom ikā.

      Paši uzbeki gan līdz kādam XI gs. bija klejotāji un algotņi (kā izcili labs smagi bruņoto jātnieku karaspēks), taču ar hanu Uzbeku kā mūsdienu astronomijas pamatlicēju viņi patiešām var lepoties.
Powered by Sviesta Ciba