Kurvjzieža kontemplācijas

Par ceļošanu vienatnē

Krāšņais Kurvjziedis

Par ceļošanu vienatnē

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ceļošanai vienatnē ir savi trūkumi. Pirmkārt jau - apmetoties viesnīcā vai īrējot istabiņu, nakšņošana maksā dārgāk. Otrkārt, zemēs ar stingri patriarhālām tradīcijām, pie kādām pieskaitāma arī Gruzija, vienatnīgai ceļotājai ir grūtāk izvairīties no divdomīgām situācijām, kuras nemitīgi provocē vietējo vīriešu aizbildnieciskās rūpes. Ļoti sarežģīti atrast pareizo uzvedības veidu, kas neliktu izskatīties nedz pēc paranoiskas īgņas, nedz arī vieglprātīgas svilpastes. Taču par gruzīnu vīriešiem būs īpašs stāsts. Vai pat vairāki.

Taču citādi - tikai vienatnē veikts ceļojums var pilnībā iemantot savu jēgu. Tas ļauj apzināt savas miera un saprātīguma rezerves. Tas ļauj apceļojamai zemei un tās iemītniekiem atklāties visā raibumā un spilgtumā. Tev nav tavā valodā runājošas kūniņas, kurā paslēpties un nepamanīt to, ko esi nākusi iepazīt. Esi tikai tu pati un svešā zeme ar tās dabu un cilvēkiem. Un tu skaties uz šo zemi tikai pati savām acīm. Sēdi jūras krastā, ar kājas īkšķi ripini ūdenī oļus, neko neverbalizē, vien ļauj redzokļiem, ausīm, nāsīm un ādai iepazīt ko agrāk nesastaptu. Vienatnē cilvēks pamana vairāk - gan sevī, gan apkārtnē, lai cik banāli tas neizklausītos.

Ceļojot vienatnē, bez mašīnas un ar nelielu daudzumu naudas, nav iespējams paslēpties unificētās četr- un pieczvaigžņu viesnīcās, atpirkties no visām problēmām un palikt pārliecībā, ka zemi apdzīvo tikai angliski runājoši pārdevēji un dažādu servisu darbinieki. Tu neizvairies no dzīvesstāstiem un sabiedriskā transporta, ieraugi ne tikai bukletiem fotografējamās ainavas, bet arī noplukušas ēstuves un paģirainus šoferus provinces mazpilsētiņās.

Jā, tas laikam bija tieši tas, ko es gribēju. Un es gribēšu vēl.
  • Grigorijs Rozentāls, kurš vienatnē devās pāri Āzijai, grāmatas ievadā apgalvoja to pašu - ka tikai vienatnē ir iespējams patiesi iepazīt zemi.
    Apbrīnoju Tavu drosmi un uzņēmību, jo, kā jau teici, sievietei tas tomēr ir mazliet sarežģītāk. Es tā nekad nevarētu, tāpēc jo vairāk cienu tās dāmas, kas var.
    • Sievietei tiešām ir tikai mazliet sarežģītāk, iespējams, dažās situācijās pat vienkāršāk, jo vīrietim vietējie noteikti nemestos tik bieži palīgā.:)
      Tad, kad pierod pie dienvidu/austrumu vīriešu uzmācības un aizbildnieciskuma, kļūst pavisam vienkārši.
  • +1 Antuanetes teiktajam. Un mana paiesā cieņa Tev - par Drosmi un Uzdrošināšanos. Kaut gan - atmiņu krātuvē nupat ieraudzīju kādu ainu, kad tiku ceļojusi pa Vidusvalsti - arī pilnīgi viena un kojās palikušie pēc tam šausminājās, KĀ ES TĀ - bez pavadoņa kitajozu zemē... būs iedvesma, uzrakstīšu kādu atmiņu retrospektīvu. Paldies par ideju, Krii! :*)
  • ceļošana vienatnē ir kaut kas, jā. gribētu septembrī braukt, bet bail tomēr. stopiem bail nedaudz.
  • 1 otru neizslēdz- tūristu masām pilnīgi pietiek ar 5 zvaigznēm, ceļotājiem atliek zemes sāls un dabas dotās.. ;P
  • mhm
  • Nu ja, vienam ir labāk, tikai otra pusīte to negrib saprast ;)
Powered by Sviesta Ciba