Kurvjzieža kontemplācijas

Jauājums agronomiem un botāniķiem (Internetu pati izlasīju, paldies)

Krāšņais Kurvjziedis

Jauājums agronomiem un botāniķiem (Internetu pati izlasīju, paldies)

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Sakiet, lūdzu, ja ir šādas problēmas:

a) dzeltējoša dracēna, iespējams, ar traumētām saknēm, jo rudenī tika pāstādīta, -

vai var līdzēt mēslojums, kas domāts augšanai, ja to sāk lietot šajā - solārās ziemas pašā viducī?;


b) vidū ieliekusies juka ar kalstošu augšdaļu, -

zinu, ka vainīga, nogulēju labāku brīdi augšdaļas nogriešanai; ja darīšu to tagad, vai ir cerības, ka līdz pavasarim/vasarai apsakņosies?


Visus mīlu, visiem bučiņas, visiem veiksmīgi sākt realizēt savas apņemšanās. Pati vienu jau nokavēju, bet pārējas līdz vakaram varbūt arī uzsākšu.
  • Nezinu, bet gribu piebilst tikai to, ka es mēsloju un piebaroju ziemā, tad viņiem vieglāk pārciest to, ka nav gaismas, citādi man no tumsas ir puķes arī izbeigušās un speciālu lampu neesmu pirkusi
    • Jā, šī ir cita tēma. Bet speciālā lampa ir laba lieta, es jau kādu piekto ziemu tādu lietoju, un ir izdzīvojuši daži augi, kuri citādi ziemā atmet saknes.
  • Es pagaidītu līdz marta sākumam, visi sakņošanās procesi šai tumsībā ļoti apgrūtināti.
    • Apsakņojamais gals dzīvos zem augu lampas.
      (es jau nošņāpu, sapratu, ka citādi velk uz lēnu nāvi.)
  • Vispārējs princips ir nemēslot novārgušus, slimus vai traumētus augus. Ja saknes ir traumētas un sākušas pūt, tad ir jāņem ārā, jāizgriež bojātais un jāapstrādā ar ogles pulveri, pirms stādīt svaigā augsnē. Bet jāpārbauda arī, vai problēma nav kaitēkļos. Sliktākajā gadījumā var griezt nost galotnes pušķi un apsakņot no jauna. Ja ir augu lampa, tad, iespējams, pat nav jāgaida līdz martam.
    Bet es šo ar auga bildi vēl pajautātu FB istabas augu grupā, tur ir gana pieredzējušu audzētāju.
    • Traumētas saknes ir mans minējums, jo no lielpoda, kurā bija trīs augi, es rudenī izraku un iestādīju atsevišķi vienu - tas prasīja diezgan lielu ņemšanos ar saknēm, kuras bija samudžinājušās.
      Atsevišķi iestādītais augs aug labi; no diviem, kuri palika lielajā podā, viens ir normāls, otrs panīcis. Es pieļauju, ka viņam pietrūkst trešā brālīša varētu būt cietušas saknes, taču diez vai kāda infekcija vai puve, jo tad tas atainotos arī otrā augā - viņi joprojām diezgan cieši sasakņojušies.

      Kaitēkļus pārbaudīju, ne ar aci, ne ar lupu nekas nav saskatāms.

      Operācijas ar graizīšanu un oglēm es vienreiz izmēģināju, pacients nomira manās rokās, (nu, labi, pēc nedēļas savā podā, nenācis pie samaņas, tika atzīts par mirušu), diez vai es otrreiz mūžā kam tādam saņemšos.

      Nav kādas augu klīnikas? :)
  • Nevar būt pārlaistīti un tad nopuvušas saknes? Šogad tumšajā periodā, kad apkure minimāla, biežāk kā reizi divās nedēļās nelaistu. Ja pārstādīji nesen, tad var gadīties, ka neiesakņojās, jo tumšais periods un mitrā zemē vienkārši nopuva. Ja tā, tad neko. Var izglābt iekaltētu, bet nopuvušu nekādi.

    Ko darītu es - vai nu vilktu ārā no poda apskatīt, kas ir ar saknēm. Vai arī sameklētu gaišāko vietu, ja iespējams, un ilgi nelaistītu. Nu tā, lai kārtīgi izžūst zeme. Un tikai tad domātu, vai piebarot. Drīz jau februāris, kad būs vairāk saules, tad ar var sākt pamēslot. Ja nesen pārstādīji labā zemē, tad barības vielām nevajadzētu trūkt.

    P.S. Lai laimīgs un harmonisks šis gads.
    • Pārlaistītam nevajadzētu būt, un pārstādot tika atdalīts trešais augs, šis nokļuva atpakaļ savā dzimtajā podā ar lielāku vietu saknēm.
Powered by Sviesta Ciba