Kurvjzieža kontemplācijas

Jauno politolohu klubiņš

Krāšņais Kurvjziedis

Jauno politolohu klubiņš

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Jautājums, kas mani nodarbina nu jau vairāk nekā nedēļu - kādu labumu Eritreja (vai Jesaja Afverki personiski) cer iegūt no atbalsta Krievijai?
  • prosta yolo
  • Viņi masveidā no Krievijas iepērk ieročus, varbūt cer dabūt kaut ko lētāk.
  • Man nav ne jausmas, bet izsaku atzinību par politolohu pulciņu :D
    • Welcome! :)
      • Eritreja ir diezgan šaušalīga vieta, kurā ir obligātā 15 gadu karaklausība neatkarīgi no dzimuma. Visa opozīcija ir noslaktēta. Visi autori vai vispār cilvēki no Eritrejas, kas kaut ko pauž, dzīvo Vācijā vai Briselē t.i. viņi ir bijuši cietumā un kāda no organizācijām brīnumainā veidā viņus ir dabūjuši laukā. Tāpēc arī neko nezinām par Eritreju. Tur bija ilgstoša kara darbība ar Etiopiju, kas tagad ir kaut cik aprimusi vai tur kaut kāda vienošanās ir panākta. Tā ir faktiski militāra valsts, kuru lielvaras īsti nekontrolē ar sankcijām, jo redz Eritrejai ir kaut kādi minerāļi un dimanti bez kuriem tās: Kanāda, Francija nevar iztikt. Eritrejas atbalsts Krievijai drošvien ir radinieka atbalsts radiniekam, plus vēl noteikti ir kaut kas par ieroču piegādi vai kaut kāda vienošanās ir bijusi Etiopijas kara laikā.
        • es te vispār negribu izrādīties, bet vnk. pen divos kongresos, tie cilvēki no Eritrejas, kas stāstīja lietas, pārspēja pat uigurus. Un reakcija arī no Pen valdes bija tāda: jā, tā ir, tas ir šausmīgi, bet Eritreja ir vieta, kurā neviens pat neizliekas, ka viņi uzklausa kaut kādas tur cilvēktiesību organizācijas, uzreiz šauj.
        • Paskatījos EnWiki

          Eritreja tagad kopīgi ar Etiopiju karo pret tigraju separātistiem (kuri nav neko īpaši labāki par viņiem). https://en.wikipedia.org/wiki/Tigray_War Tādai armijai ir nepārtraukti jākaro, citādi viņa sāks dumpoties.

          90% Eritrejas eksporta vērtības sastāda zelts, sudrabs un varš (2013)

          Jā, un Eritreja pilsonisko brīvību sarakstā stāv zemāk par Ziemeļkoreju, tā ka nekā dīvaina, ka viņi atbalsta savējos.
          • Re: Paskatījos EnWiki

            Man jau liekas, ka brīvības nevienu īpaši neinteresē, balsojumus drīzāk motivē taustāmi labumi.
Powered by Sviesta Ciba