Kurvjzieža kontemplācijas

Ja nu ir gadījumi, kas izraisa manī līdzjūtību -

Krāšņais Kurvjziedis

Ja nu ir gadījumi, kas izraisa manī līdzjūtību -

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nekā ļauna nenojauzdama, tu pārguli ar kādu pielaulātu vai nepielaulātu vīrišķi un nejauši - vai varbūt jauši - topi grūta. Tu mazliet uztraucies, mazliet priecājies, stājies uzskaitē, iznēsā un dzemdē. Tad tu atkal drusku uztraucies, varbūt kādu nieku pašņuksti hormonu saviļņošanās izsauktajā trauksmē un audzini savu nekontrolētā ģenētiskā eksperimenta augli. Sadarbībā ar līdzautoru vai viena - kā nu sanāk. Tu gribi, lai bērns īsteno tavus pašas nepiepildītos sapņus un kļūst par tava lepnuma un prieka avotu, vai - ja esi saprātīgāka - lai vienkārši izaug, dara ko jēdzīgu un jūtas labi. Tu dari visu, ko uzskati par pareizu - paļaudamās uz augstskolā mācītām psiholoģijas teorijām, radu, draugu, sieviešu žurnālu un interneta portālu padomiem, savu dzīves pieredzi, intuīciju , atklāsmēm vai vēl saznezkādiem avotiem. Tu jūties ārkārtīgi atbildīga un ik pa laikam pašausti sevi, ka, iespējams, neesi pietiekami laba māte. Tas tevi satrauc daudz vairāk nekā tas, ka, iespējams, neesi pietiekami laba sekretāre, apkopēja, pārdevēja, mājsaimniece vai māksliniece. Un tad pienāk brīdis, kad tavs lolojums, kuram, izrādās, ir pietrūcis/bijis par daudz brīvības/stingrības/uzmanības/vvz, kā - izdara ko tādu, ko tu nekad nebūtu no viņa gaidījusi. Piemēram, sadedzina dzīvu lopiņu, nozog drauga māsai CD-pleijeri, atspārda klasesbiedram aknas, sāk lietot heroīnu, ietriec nazi garāmgājēja vai līdzjūtīga autobraucēja ribās... vārdu sakot, kaut ko, ko tu viņam/viņai nekad nebūtu mācījusi, nedz arī ieteikusi darīt.
Tu plosies, dzer nervu zāles un meklē notikušajā savu vainu. Sabiedriskā nosodījuma pirksts ieduras tavā krūšukurvī un labākais, ko tu vari dzirdēt, ir žultaina un pārākumapziņas pilna piezīme, ka bērnus sataisīt jau nekāda mācēšana nav vajadzīga, bet, lūk, audzināt... Tu gribētu pīkstēt pretim, ka daži labi no nosodītājiem ir pašu bērnam veltījuši daudz mazāk uzmanības/laika/mīļuma/stingrības, bet neuzdrošinies, jo tu esi slikta māte, un tev nav tiesību, tev ir tikai neizpērkama vaina.
  • njaa :|
    • Es neesmu nedz mizantrope, nedz paranoiķe - vienkārši, esmu sieviete ar solīdu vakarskolas učenes pieredzi. un pedagoģiju/psiholoģiju sastudējušos māmuķus, kas šņukst, dvašo baldriānus un, neuzdrošinādamās pacelt acis, kunkst: "Es nezinu, kur ir mana vaina, goda vārds, nezinu!" esmu atskatījusies, kaut atšķaidi!

      Bet tas nenozīmē, ka es nezinātu arī ārkārtīgi jaukus dzīvesstāstus - gaišus un pamācošus kā pionieru plakāti!:)
  • Sabiedrības spiediens...:( Pārāk ilgi ir dzīts iekšā, ka pati svarīgākā ir audzināšana ģimenē, un par visu atbildīga māte. Kaut gan - bieži vien dzīve pierāda pretējo: brīnišķīgi cilvēki, kas nāk no alkoholiķu ģimenēm vai gluži otrādi - ideālai mātei bērns - cietumnieks.
  • tāpēc vajag tā - ja nu paliec stāvoklī - aborts uzreiz. un peace on earth. tā jau daudz cilvēku uz Zemes.
  • Sieviešu runas tas ir kas ārprātīgs! Dikten melnu jūs to velnu izmālējāt! Un ja par vakarskolām - nekur es neesmu tik labi juties un mācijies kā vakarenē!
  • mja. tik patiesi, ka shermulji caur kauliem iet. Ps es veelreiz par to pashu - kaapeec Tu nestraadaa kaadaa no sievieshu zhurnaaliem?:)))
  • Ak, mīļā krii, kad tev būs bērni, tad, man domāt, bišku savādāk tev tas viss izskatīsies...
    :-)
  • Sabiedrība, diemžēl, ir pārāk naska uz birciņu piekarināšanu un sava vienīgā un pareizā viedokļa paušanu...
Powered by Sviesta Ciba