Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vakar biju hiphhopa koncertā, un visticamāk biju vecākais cilvēks visā ēkā.

Šodien, lai dzīve neliktos pārāk rožaina, esmu palikusi bez elektrības virtuves rozetēs. Sadales skapītī attiecīgais drošinātājs, kad viņu pabaksta, pačerkst, padzirksteļo un norimst.
Tātad būs jāmeklē elektriķis.
Negribu.

Man ārkārtīgi nepatīk mājsaimniecība, bet nekādi nav izdevies sapelnīt pietiekami daudz naudas, lai to deleģētu kādam citam.
  • Nu, bet skrūvgriezim taču sapelnīt vari? Nomainīt drošinātāju nav nekāda raķešzinātne.
    • Tas ir mazs solis vīrieškārtas cilvēces daļai, betē, es pilnībā saprotu Krii, tur tak ir jāzina, kādu tieši drošinātāju vajag. Es nezinu tiešām, kauns, bet nepazīstu drošinātājus. Es māku krāsot, līmēt tapetes un šo to skrūvēt un lauzt, bet ne elektrības.
      Stulbi, ka skolā mājturībā meitenēm mācaizšūt krustdūrienā, bet ne elektrības.
      Un tā man pagājušo gadu sanāca mana mūža dārgākie drošinātāji kopā ar elektrības vīru.
      • Drošinātāju vajag tieši tādu pašu. Izdabon veco, aiziet līdz veikalam un pieprasa "šitādu". Nav jau tā, ka visi vīrieši, kuri maina drošinātājus, būtu baigie elektriķi, galīgi nē. Un darbmācībās puikām, starp citu, arī elektrības nemācīja.
    • Ai, te ir vēl daži apstākļi.
      1) Skapīti paverot, nebūt uzreiz nav skaidrs, kas un kādā secībā jāskrūvē, bet rūpīga iedziļināšanās nozīmē bakstīt ar skrūvgriezi čerkstošos un sprakšķošos caurumos.
      2) Eksperimentāli ir noskaidrojies, ka drošinātājs tīri labi tur, ja virtuvē ir ieštepselēta tikai plīts un ledusskapis - tas var nozīmēt, ka īstā vaina ir vecajās rozetēs, un, ja tā, tad drošinātāja nomaiņa var nelīdzēt.

      Vārdu sakot, man tomēr gribas, lai atnāk puisis, kurš ar šīm lietām nodarbojas astoņas stundas darbadienā, un saskata likumsakarības arī tur, kur man tās knapi nojaušamas.
      • Vaina vēl var būt arī pagalam vecos vados. Elektriķa kungs sacīja, ka mēs negribēsim zināt, cik maks vadu nomaiņa. :)
        • ... vai vismaz veco vadu "pievilkšanā". "Vecie" alumīnija vadi lēni, bet "kūst", tb, deformējas, un tos vajag pieskrūvēt ciešāk sadalītājos, drošinātāju kastēs un rozetēs.
      • Nu, jā, ja ir aizdomas uz sistēmisku vainu, tad traki. Ja vajag, varu iedot kontaktus feisbūkā puisim, kurš puisis gan bija vēl PSRS laikos, taču elektriķis ir arvien un strādā par pamata algu netālu esošajā namu pārvaldē(ja kas nav mainījies), un nevarētu būt pārāk alkatīgs. Iespējams, par salīdzinoši niecīgām naudām šis varētu aiziet, novērst šībrīža problēmu un veikt pilnas ainas diagnostiku.
        • Liels paldies. Man jau te viena elektriķa kontaktus draugi apsolīja salūkot, bet, ja tas būs tuvākajā laikā nesasniedzams, labprāt izmantotu Tavu piedāvājumu.
  • Starp citu, ja drošinātājs atrodas, kā parasti, sadales skapī blakus skaitītājam, iespējams, vislabāk vispirms vērsties pie tādas entītijas kā Apsaimniekotājs, kuram tad droši vien arī jāmeklē elektriķis un jānodrošina šis tehnikas brīnums - elektrība - tavās rozetēs 24 stundas diennaktī bez jebkādas papildu maksas.
  • > Sadales skapītī attiecīgais drošinātājs, kad viņu pabaksta, pačerkst, padzirksteļo un norimst.

    Ko tas nozīmē?

    > drošinātājs tīri labi tur, ja virtuvē ir ieštepselēta tikai plīts un ledusskapis

    Un tas vēl tur tiek ieštepsēlēts (un izsit drošinātāju)?
    • Nesapratu jautājumus, piedod.

      Pirmajā gadījumā notiek tieši tā, kā rakstu - atveru skapīti, nospiežu lejup-augšup drošinātāja slēdzīti, atskan sprakšķoša čerkstoņa.
    • Ja bija domāts - kas vēl virtuvē mēdz tikt ieštepselēts, tad - elektriskā tējkanna. (Ar putekļusūcēju vairs neeksperimentēju).

      Bet es neesmu pārliecināta, ka drošinātāju "izsit", jo viņš it kā paliek ieslēgtā stāvoklī. Un reizēm palīdz, ja ieslēdz un izslēdz blakus esošo drošinātāju, lai cik tas absurdi neizklausītos.
      • Izskatās, ka tiešām vajadzētu sākt ar drošinātāja maiņu.
        • nezinu, kas tai skapī ir, bet vai mūsdienu automāti vispār var darboties dzirksteļojot? tas ir, vai nu strādā, vai nestrādā (izslēdz, nevis jautri dzirksteļo).
          • Nu es vienu zinu, kas ar nelieliem skaņu efektiem paliek pēc-skata-gandrīz-ieslēgtā stāvoklī. Bet varbūt tas ir tīņa gadu dumpīgums šamam, paliks vecāks un nosvērtāks ;)
          • Sūdīga kontakta gadījumā var, manuprāt. Mērķis automātam jau ir atslēgties pārslodzes (t.sk. īssavienojuma) gadījumā, bet ja ir vaina kontaktā, tad tāda stāvokļa nav. Dzirksteļošana sanāk nevis pašā automātā, bet vietā, kur šim pieslēgts vainīgais vads.
Powered by Sviesta Ciba