Viedie Cibas mikologi, jautājums tieši jums!
Raugi, es šopēcpusdien pie RIMI kases pašķirstīju krievu vīriešu žurnālu "Patron" (viens no maniem giltīpležeriem) un uzšķīru rindkopu kādā intervijā ar biologu. Un šis biologs visa cita starpā pilnīgi nopietni klāstīja, ka sēņu olbaltumvielas paliek cilvēka gremošanas sistēmai nepieejamas, jo visi labumi ir cieši ieslēgti hitīna kapsulās, kuras neviens mūsu ferments neņem. Un ka vienīgais veids, kā no sēnēm uzņemt kaut ko ķermenim noderīgu, ir tās izkaltēt un saberzt vai sablendēt. Citādi sanāk tikai patīkami pabraukāt pa garšas kārpiņām un izslidināt visus dievišķos labumus viegli samīcītus, bet citādi neskartus, cauri zarnu traktam.
Sakiet, jele, vai viņam ir taisnība?
Raugi, es šopēcpusdien pie RIMI kases pašķirstīju krievu vīriešu žurnālu "Patron" (viens no maniem giltīpležeriem) un uzšķīru rindkopu kādā intervijā ar biologu. Un šis biologs visa cita starpā pilnīgi nopietni klāstīja, ka sēņu olbaltumvielas paliek cilvēka gremošanas sistēmai nepieejamas, jo visi labumi ir cieši ieslēgti hitīna kapsulās, kuras neviens mūsu ferments neņem. Un ka vienīgais veids, kā no sēnēm uzņemt kaut ko ķermenim noderīgu, ir tās izkaltēt un saberzt vai sablendēt. Citādi sanāk tikai patīkami pabraukāt pa garšas kārpiņām un izslidināt visus dievišķos labumus viegli samīcītus, bet citādi neskartus, cauri zarnu traktam.
Sakiet, jele, vai viņam ir taisnība?
te https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/297
bet cilvēki gan pārsvarā interesējas par sēnēs esošajiem antioksidantiem, un par olbaltumvielām nebēdā
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/277
Effect of different cooking methods on nutritional value and antioxidant activity of cultivated mushrooms.
mikrenētas un grillētas iesaka.
Impact of optimised cooking on the antioxidant activity in edible mushrooms.
nu tātad olbaltumvielas nav tas, kādēļ cilvēki vispār ēd sēnas. līdzīgi kā ar garšvielām, citas lietas te svarīgākas. visi uz antioksidantiem.
Paldies.