Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kā jūs domājat - kā izvērtīsies tas, kas šobrīd notiek Irānā?
  • man nav viedokļa, bet interesē, ko tu pati domā, tev tomēr vairāk bekgraunda zināšanu, nekā average cibas politisko norišu komentētājam, manuprāt
    • Nu, bekgraunds it kā visiemzināmais - autoritārs režīms, neapmierināta, regulāri burkšķoša tauta. Protesti tik tiešām varēja sacelties spontāni - nebūtu pirmā reize, un augsne protestēšanai auglīga, bet var būt arī ārvalstu izprovocēti, jo ieinteresēto varas maiņā ir ārkārtīgi daudz, drīzāk būtu grūti nosaukt, kurš no lielajiem spēlētājiem (ASV, Krievija, Izraēla, Līča arābu valstis...) nelolotu vīzijas par citādu Irānu.

      Ja tie ir tikai vietējas cilmes protesti, tas varētu ātri noklust. Skrūves tiktu pievilktas stingrāk, tauta kurnētu klusāk un vēl naidīgāk, daudz politieslodzīto un nošauto, bet pasaulei, kā parasti, būtu pie kājas.

      Ārējai ietekmei var būt divējādas sekas - vai nu ilgstošs posts un haoss (kā pēc visādiem arābu pavasariem nesenā pagātnē), vai reāla varas maiņa - un tas jau būtu pagalam interesanti.

      Zīmīgi, ka Netanjahu jau uzstājies ar paziņojumu, ka Izraēla nav ne pie kā vainīga, tikai vēl sekmes protestētājiem.:)
      • Nu visiem gribas naftu, lai var braukt ar džipiem, grūti nebūt pofig.
        Bet pasaulei nav pie kājas, Tramps jau tvītoja!
        • Jā, Trampa & co loma šajā visā mani arī ļoti interesē, bet baidos, ka par to gan neviens man nekad nepastāstīs.
      • un kā tev liekas, būs tā varas maiņa vai nē? un kāda būtu tā citādā Irāna, ko vēlētos redzēt citas valstis? es tikai atceros savu sarunu ar vienu irāņu režisoru pirms pāris gadiem, kurā viņš man teica, ka viņiem Rietumi drusku liek mieru, jo ''we fucked them up first''. bet tā kā bija vēls un mēs bijām festivālā, baigi daudz par politiku nerunājām, viņš man vienkārši stāstīja par savu bārdu.
        • Nav ne jausmas, kas tur būs, kristāla lode nestrādā.:)

          Kas attiecas uz citām valstīm - katrai, protams, ir savas intereses. Pamatā - lai pie varas ir kāds, ar ko tieši viņējie var ko izdevīgu sarunāt un padraudzēties pret kopīgajiem ienaidniekiem.

Powered by Sviesta Ciba