Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vēl man šķiet diezgan jocīgi, ka vēlēšanu konspiratologi tik histēriski mauro tieši par iespējamo "Saskaņas" sazvērestību. Neesmu par "Saskaņas" godaprātu augstākās domās kā par citu partiju kandidātiem, nebūt nē. Tomēr viņu situācijā, kad godīgi iegūtu labu rezultātu prognozes ir ne tikai ticamas, bet pat visai drošas, riskēt ar politiski nāvējošu skandālu un kriminālatbildību varētu tikai idiots. Un lai nu kas viņi būtu, idioti tomēr viņi nav.
Daudz lielāka ir iespēja, ka blēdīties mēģinātu kāda no jaunajām vai sīkajām partijām, kam īsti nav, ko zaudēt. Piemēram, viens Eiroskeptiķu kandidāts jau pieķerts šmaucamies - nevar gan saprast, vai pie vainas bijis stulbums/nezināšana, nekaunīga drosme, vai vēlme provocēt.

Arī tad, ja man jāiedomājas kāds asiņainais punduris, kurš spīdošām acīm zogas iecirknī mainīt biļetenus vai izvietot kabīnēs Ostrovskas vārdā nosauktās pildspalvas ar izzūdošo tinti, es viņu neredzu kā šobrīd Domē pārstāvēto partiju aģentu, nebūt nē.
  • Haha. Kas tur ir ar to Ostrovsku?
    (prieks tevi lasīt)
  • Nevajag ļauno aģentu - vajag centīgās un paklausīgās tantes ap 40-50 gadiem komisijā, kas no visas sirds tic, ka dara labu darbu, palīdzot Nilam Valjerovičam. Bet kā jau pati teici - tur vajag saskanīgu kolektīvu un tā, ka visi piedalās.
    Šodien biju savā vērojamā iecirknī un vislabākais iespaids par komisiju un droša sajūta, ka tur viss būs kārtībā. Bet par dziļā Ķengaraga un Imantas iecirkņiem tik drošs nebūtu, tāpēc arī vajag visiem spēkiem veicināt to sajūtu, ka kāds cītīgi skatās uz pirkstiem - tad tantes neriskēs. Nedomāju, ka te ir apzināti organizēts pasākums - drīzāk vietējās centīgās personas, kam var teorētiski ienākt prātā izmantot situāciju, ka neviens neskatās. Bet par laimi - CVK takš sataisījusi daudz pārbaudes un atskaites punktus, lai tas nebūtu viegli.
    Kopsavilkums - neticu, ka reāli kāds mēģinās nozagt vēlēšanas, bet atsevišķi gadījumi var būt - un dēļ tiem ir nepieciešama pastiprināta uzmanība.
    • Es pati esmu tante starp 40 un 50. Nezinu, kāpēc tas mani varētu padarīt īpaši manipulējamu un gatavu riskēt ar kriminālatbildību un pat reālu cietumsodu kāda kandidāta dēļ.

      Man nav īsti skaidrs, kāpēc tik liels uzsvars tiek likts uz iecirkņu atrašanos vietu. Jā, var būt tā, ka komisijās izvēlas strādāt cilvēki, kuri dzīvo netālu no iecirkņa, bet tā nav vispārēja sakarība. Ļoti daudz ir arī tādu, kuru dzīvesvieta atrodas pavisam citur. Katrā ziņā - tas, ka kādā apkaimē ir plaši pārstāvēts kāda politiskā spēka elektorāts, nebūt nenozīmē, ka arī iecirkņa komisijā ir nolasīti šī spēka atbalstītāji. Arī Ķengaragā un Imantā iecirkņu komisijas ir: 1) diezgan latviskas (prasība par valsts valodas zināšanu); 2) pārstāvēti dažādu partiju rekomendētie cilvēki.

      Protams, novērotāju klātbūtne komisiju disciplinē, un tas ir ļoti labi. Bieži vien novērotāji var būt ļoti palīdzīgi - piem., norādīt uz kādu kļūdu, kuras nepamanīšana pēc tam pašai komisijai radītu visādus sarežģījumus. Tāpēc es ļoti priecājos par novērotāju iesaisti vēlēšanās. Īpaši, ja viņiem nav putni galvā.
      • Man liekas, viss šis atklāj vienu ļ. biedējošu tendenci - liela daļa jauku, stilīgu un citādi ļoti patīkamu jaunu rīdzinieku patiesībā neieredz mikrorajonu iedzīvotājus. Viņi domā, ka Ķengaragā un Pļavniekos dzīvo dēmoni, kas runā tikai krieviski, nektrtiski pielūdz Ušakovu un vispār ēd mazus bērnus (latviešu, protams). Mani kā Ķengaraga iedzīvotāju tas patiešām sāpina.
        • Jā, tāds aizspriedums pastāv.
          Es gan pieņemu, ka te cilvēks vairāk balstījās uz premisu "attiecīgajos rajonos ir proporcionāli vairāk Ušakova elektorāta nekā Teikā vai Mežaparkā" - un tas ir fakts. Tomēr no tā neizriet, ka šo rajonu iecirkņos strādā Ušakova fani.
          • Jā, tiek aizmirsts, ka vairāk Ušakova fanu nenozīmē tikai Ušakova fanus...
            • Mūsu novadā konkrēti tika salikti "pārbaudīti" cilvēki komisijās. Tāpēc arī ir zināms satraukums.
              Bet jūs mani pamazām nomierinat, jo ir cerība, ka viss būs kārtībā un paši komisijas locekļi viens otru pakontrolēs un nebūs mēģinājumu darīt muļķības.
              Atvainojos, ja Ķengaraga iedzīvotājus esmu aizskāris, zinu, ka tur dzīvo cilvēki. :)
        • Un vēl tas ir diezgan mizogīns uzskats - skaidrs, ka galvenais ļaunums ir sievietes.
          Aij, nelabi ož tas viss.
Powered by Sviesta Ciba