Kurvjzieža kontemplācijas

Ģenderideoloģija

Krāšņais Kurvjziedis

Ģenderideoloģija

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Lūk, viens jautājums, kas allažiņ nodarbina manu dīko prātu - kāpēc Latvijā (un vēl šur tur, vismaz mērenajā klimata joslā) starp alus mīļotājiem ir neproporcionāli daudz vīriešu, bet vīna dzērāju vidū vērojams sieviešu pārsvars?
Tas mums tā fizioloģiski, vai kulturēli determinēts, kā jūs domājat? Vai varbūt pat zināt?
  • Man vajadzēja smaidiņu pielikt.:)
    Hmm, Tu tātad sliecies uz to, ka "alus nav sievišķīgs dzēriens", un, lūk, interesanti, no kurienes tam varētu kājas augt? Smagnēji kausi, divlitrenes utt.?
    • Nudien nezinu, tikai spekulācijas. Varētu būt, ka tiešām kaut kādu bio iemeslu dēļ vairumam dāmu alus šķiet netīkams, un no tā tad nav tālu jau līdz vispārinājumiem. Varētu būt, ka alus dzeršana izskatās negausīga un paprasta - salej sevī puslitru, tai laikā 2x aizskrien atliet, pie 3. atliešanas reizes paņem nākamo utt., kamēr ar vīnu to pašu alko daudzumu var uzņemt lēni malkojot krietni mazāka tilpuma šķidrumu.

      Par kausiem: Rīgā ir vairāki krogi, kur seksistu maitas dāmām alu izsniedz tikai glāzēs, kamēr kungiem tiek krietni ērtākie kausi. :) Vienreiz sadūšojos un pajautāju, kādēļ man nelej kausā. Uzzināju, ka "tā nav pieņemts". :D
Powered by Sviesta Ciba